• veraicon

    Ivf start december! Någon mer ?

    Tjejj skrev 2014-11-25 18:57:26 följande:

    Hej! Vi ska göra vårt tredje försök nu i december, bara vi hinner..... För kliniken ska ju ha julledigt/stängt såklart. Det beror alltså på om min mens kommer innan den 6.12, annars får vi vänta till januari :( Min mens BORDE hinna komma, men jag fick missfall nu i november (efter vårt andra försök) och då kan den ju bli sen om man har otur. Jag hoppas så, blir så besviken annars. Känns tungt att gå igenom jul och nyår och liksom bara stå och vänta och önska att tiden ska försvinna.


    Hoppar in här i tråden också.
    Jag håller tummarna för att du ska hinna få mens! Vilken vecka var du i när du fick missfall?

    Vi gör vårt andra IVF efter missfall tidigt i november (5+3). Fick mens idag så imorgon börjar jag med sprutor, fick göra korta protokollet denna gång. Känns iallafall skönt. Men kan man ha sådan "tur" att man lyckas bli gravid igen på andra försöket och att det faktiskt vill stanna undrar jag?! Hoppas det!
  • veraicon

    Har tänkt en hel del på det här med att berätta för andra. För vår del vet både föräldrar, syskon, chef och många vänner. Jag har mått dåligt över att inte kunna berätta om vår barnlängtan de här åren (2 år) och det är så mycket skönare att slippa frågor och undrande blickar (det kanske är inbillning men det har känts som att så många vill ställa frågan).

    Jag tycker helt enkelt om att folk omkring mig vet vad vi går igenom. Sen behöver de ju inte sitta med vårt protokoll framför sig och ha exakta tidpunkter för allt :). Jag pratar en del om det när det behövs, det blir också liksom mer ett faktum och en realitet. Ett sätt att bearbeta situationen.

    Men alla gör givetvis olika, för vi är ju olika!

  • veraicon
    Tjejj skrev 2014-11-27 10:49:13 följande:

    Jag var precis som du Veraicon i 5+3 den dagen det satte igång. :( Gud vad skönt att vara igång! Hur lång tid tog det för dig nu efter mf till mensen kom? Jag fick ju också mf tidigt i november nämligen...

    Tack, och detsamma! Nej bara ett varje gång, och inget till frysen heller tyvärr. 

    Ingen mens ännu här... Blir tokig av att alltid bara vänta. Vänta på mens, vänta på ruvardagar osv osv. Vänta vänta VÄNTA!! :)


    Min mens kom igång på dag 27, i vanliga fall har jag en kort cykel på 20-25 dagar så den blev alltså lite försenad. Ägglossningen var också senare än normalt så allt tog väl helt enkelt lite längre tid.

    Håller tummarna för att din sätter igång i helgen för att inte återkomma på 9 månader! :)
  • veraicon

    Här sprutas det för fullt, fick korta protokollet denna gång. Så skönt det är! Fick också ökad dos Gonal-F eftersom jag hade så få äggblåsor förra gången, bara 3. Tyvärr verkar det inte ha gjort någon skillnad, är bara 4 denna gång. Fattar inte riktigt varför, mina värden är bra men äggstockarna är svårstimulerade. Lite trist, man vill ju ha många ägg för större chans till befruktning och helst få nåt till frysen...

    Men, men förra gången blev alla befruktade så det kan ju gå vägen ändå. Jag bestämmer att det gör det! :)

    Äggplock måndag!

  • veraicon

    Hej på er!

    Här har det varit äggplock idag så jag ligger hemma och halvslumrar med vetevärmare på magen. Blev bara tre ägg denna gång med (men man får väl vara glad att det var ägg i alla blåsor i allafall). Hoppas, hoppas att vi inte hör något från kliniken nu och att vi får sätta tillbaka en 10-poängare på onsdag!

    Lycka till allihopa!

Svar på tråden Ivf start december! Någon mer ?