Inlägg från: EvaMaria2 |Visa alla inlägg
  • EvaMaria2

    Förening för föräldrar till mobbade/utfrysta barn

    Hej,

    Förstår din oro och ditt behov av stöd. Organisationen Friends arbetar mot mobbning och de har en sida för föräldrar som har barn som är utsatta för mobbning. Se länk: friends.se/vad-vi-gor/radgivning/hjalp-och-stod/for-foraldrar/om-ditt-barn-blir-utsatt/

    För att försöka hitta vänner till din son kan kanske Familjeliv vara en möjlighet. Det finns många barn som är i samma situation som din son.

    Har du kontakt med skolan när det gäller din sons situation? Ett bra samarbete med din sons lärare och ev. elevhälsoteamet på skolan eller liknande är viktigt för att du ska kunna hjälpa din son. Det är också viktigt att du som förälder har någon att prata med om detta. 

    Jag har själv en dotter, 11 år, som är utsatt för utfrysning och av att bli baktalad. Hon har alltid haft bra självkänsla och självförtroende men är nu stressutsatt med flertal symptom. Detta började när familjen flyttade till ny ort och hon började ny skola. Vi kämpar nu för att hennes situation ska förändras men det är svårt när skolan säger att de inte har märkt något.  Det handlar om det som i mobbningssammanhang kallas för dold mobbning, den typ av mobbning som är vanlig bland tjejer och svår att ta på.  

    Tyvärr har det visat sig att vår skola inte är så insatt i den här typen av mobbning. Men vi kämpar vidare.

    Ge inte upp för din son och se till att du har stöd omkring dig. Var inte rädd för att prata om problemet med andra i din omgivning. Lycka till.

Svar på tråden Förening för föräldrar till mobbade/utfrysta barn