• M  och  M

    Vi som är på god väg mot att äntligen få ett syskon

    Uppföljninstråd från en tråd med svårigheter att få till syskon. Alla välkomna, gamla som nya

  • Svar på tråden Vi som är på god väg mot att äntligen få ett syskon
  • M  och  M
    Chasingdreams skrev 2014-12-07 20:33:56 följande:

    Hoppar såklart med här :). Så kul att vi båda fått ta steget vidare. När är du beräknad igen M o m? Du borde ju vara ca fyra veckor före mig.


    Vad roligt Ja helt galet att vi lyckades typ samtidigt ändå trots ett första misslyckats ivf-försök!

    Ja du har varit på olika sidor på nätet och försökt räkna ut förlossningsdatum men alla sidor ger olika resultat trots samma förutsättningar, jättekonstigt. Jag har fått 13, 14, 15 och 17 juli som alternativ, så däromkring i alla fall!

    Är så galet trött nu. Helt förlamad.
  • M  och  M

    Känner mig inte heller hemma i någon vanlig graviditetstråd, man är så sårad in i märgen så är svårt att bara låtsas rosenskimrande.... Hänger inte på så mkt familjeliv annat än den andra tråden vi haft heller så ids inte "lära känna" några nya

  • M  och  M

    Jag läser också den andra tråden, men vill inte skriva nåt....

    Jag mår tjuvtjockt hela tiden också. Gjorde jag aldrig med dottern! Jag har spytt en gång men annars bara mått småilla hela tiden.

    Grejen är att jag vill fortsätta mer eller mindre med lchf nu också, eftersom tror att kroppen mår bättre av det allmänt, men jag är så sugen på kräm, bröd, frukt, fil med flingor och sylt. Kall och lätt mat. Så är väldigt svårt hur jag ska äta. Blir äcklad av så mycket! Turkisk yoghurt äter jag en hel del, men blir lite less på och igår köpte jag någon kelda soppa som var rätt okej. Lättätet. Frukt såsom ekologiska apelsiner och äpplen har jag tillåtit mig att äta ett par ggr om dan.

    Och så är jag så yr och känner mig liksom konstant svag.

    Men grejen är att njuter av varje grej för det är bara ett tecken på att det förhoppningsvis fortfarande bor någon i min magen med tickande hjärta

  • M  och  M

    Och magen måste ju ha möblerat om rejält, är så uppsvullen, ser verkligen ut som om jag är minst i vecka 15. Och vi har inte tänkt berätta nåt denna gång innan vecka 12 så måste verkligen ha bylsiga tröjor.

    Hur tänker ni med att berätta?

    Jag skulle vilja ha ett till VUL innan jag vågar säga nåt. Ska prata med dem idag, så hoppas de tycker att det Är okej. Hoppas hoppas

  • M  och  M

    Fick inget mer ultraljud Om de bara är av oro gör de det inte, då skulle de inte få göra annat säger de, måste finnas medicinsk orsak. Skit också. Hade behövt det.

  • M  och  M
    Liten till skrev 2014-12-08 17:04:02 följande:

    Åh vad tråkigt! Kan du inte söka dig privat då? Det är ju så jag gjort. Har världens bästa privata i Uppsala. Kostar 300 och ingår i högkostnadsskyddet. Så nästa gång skulle jag bara betala typ 180 eller nåt, för då är jag uppe i rätt summa.

    Ringde om inskrivning idag, hade velat ha efter vul, men ända tiden som fanns innan jul var samma dag men kl 09.30. Så funderar på att ta ledigt hela dagen, istället för att åka fram och tillbaka till jobbet hela tiden.


    Ja jag ska kolla upp privat gyn. Bor dock i en rätt liten stad så är inte säker att det finns :-\ Högkostnadsskyddet är jag ju redan uppe i så :-P

    Låter sunt att ta en dag ledigt och bara slappna av och göra de där saker sådär innan jul också.

    Jag är inbokad på inskrivning först den 2/1. Hoppade över hälsosamtalet denna gång, dels för att det var jättedåligt med tider och dels för det kändes inte som att jag behövde det. Känns som om jag har koll på allt sånt och lever hälsosamt
  • M  och  M

    Känns som tiden går fort nu Ja! Speciellt runt jul är det ju så mkt som tar upp ens tid och så. Sen är jag så sjukt trött så jag går bara runt i nån dvala hela tiden känns det som.. Inte riktigt närvarande. Jag sover 7-8 timmar per natt men är så sjukt trött på dagen ändå, lamslagen liksom.

    Är ni oroliga för MA? Det är jag känner jag, därför jag skulle vilja ha ett ultraljud efter vecka 12 så skulle det kännas lite mindre risk iaf...

    Ja tänk att det skull ta 26 månader att hamna här...!

  • M  och  M
    Liten till skrev 2014-12-08 21:41:12 följande:

    Ja.. Tänk att man längtade efter detta egentligen helvetiska tillstånd i 18månader. Fast om några veckor är det bara positivt, när illamåendet gått över och man börjar känna rörelser

    Fast ibland får jag lite småpanik, hur ska vi klara av en bebis?! Och 2 barn? Har ju glömt allt känns det som.


    Det kan jag också känna ibland, att min liksom glömt hur det var att ha en bebis och typ hur full rulle det var när dom börja gå och drar och sliter i allt osv Men det ska nog gå bra! Min dotter kommer ju vara 5 år och 3 mån typ så känns som jag dels kommer att få hjälp men även att man kan förklara vissa saker och hon kan ha förståelse för situationen på ett annat sätt än om hon varit yngre. Så det känns ju positivt.

    Alltså när jag väntade dottern, inget illamående, ingen speciell trötthet, inga crawings, inga foglossningar ingenting bara frid och fröjd. En helt fantastisk graviditet på alla sätt och vis. Så jag är ovan detta men njuter samtidigt av att jag känner att något annorlunda händer med min kropp.

    Längtar också efter rörelser. Dottern rörde sig jämt Ett rörelsemönster som känns igen sen hon kom ut, aldrig still :-P Samtidigt rädd om de plötsligt skulle försvinna. Mkt mer orolig denna graviditet. Såna orosmoln fanns inte riktigt i första. Tänkte nog kanske det någon gång men förstod nog inte vad det innebar riktigt. Nu vet man för mkt.
  • M  och  M

    Har någon jobbig molvärk idag som jag inte tycker om. Förknippar det med något annat... Men är väl sånt som kommer och går när det växer sär inne får man intala sig själv :-\

Svar på tråden Vi som är på god väg mot att äntligen få ett syskon