Inlägg från: elmadumle |Visa alla inlägg
  • elmadumle

    Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!

    Anonym (Lora) skrev 2014-12-13 11:37:30 följande:
    Förstår inte problemet. Jag bodde 1,5 h utanför stan (om jag gick) och jag fick alltid gå hem efter jag varit ute och festat som tonåring. Skulle mamma gå upp och hämta en tonåring mitt i natten? Dagens ungdomar är så jäävla curlade. Är man över 13 år klarar man väl av att ta sig hem?
    Mina döttrar är 20 och 22, bor inte hemma längre, men jag hämtar gärna fortfarande om de inte tar sig hem, hellre det än att något ska hända. Och skulle aldrig någonsin låtit de gå 1.5 timme i tonåren heller om de varit ute.
  • elmadumle
    Fjärilslarv skrev 2014-12-13 13:38:44 följande:
    oj curling!
    Nej det har vi aldrig ägnat oss åt, däremot är vi rädda om våra barn och ingen av de har körkort än, så hellre att vi åker och hämtar om de inte har skjuts än att något händer. Det kallas att ställa upp för varandra.
  • elmadumle
    Fjärilslarv skrev 2014-12-13 13:47:38 följande:
    ehm jo det är curling om man hämtar så pass vuxna barn tycker jag.
    eller betalar de för bensinen?
    Ok så om du är ute och festar och någon hämtar dig är det curling då? om de betalar eller inte är inte intressant här.

  • elmadumle
    Fjärilslarv skrev 2014-12-13 13:52:01 följande:
    om personen redan är i stan eller i närheten av festen och ändå ska hem och deras hem ligger åt mitt håll så nej.
    men om någon aktivit åker och hämtar mig efter en fest, skjussar hem mig och sedan åker hem själv så ja det tycker jag. 
    Ojoj, du vet nog inte vad curling är, det märks:) min pappa har nyligen gått upp kl fyra på morgonen för att skjutsa min bror och hans sambo till flyget och sedan hämtat de en vecka senare, är det också curling då? eller när vi fick skjuts till stationen tre mil bort när mannen och jag skulle på teaterresa? eller är det skillnad på om det är föräldrar eller kompisar som skjutsar?
    Vad glad jag är att ha en familj som ställer upp för varandra någon enstaka gång.
  • elmadumle
    Fjärilslarv skrev 2014-12-13 13:53:37 följande:
    dt kan jag dock förstå, men att alltid göra det, det tycker jag faktiskt är curling.
    Alltid? vem skrev det? det handlar om några få tillfällen om året. Men om min fulla (händer sällan) 22 åring ringer och frågar om jag kan hämta så nog sjutton gör jag det om jag kan, tragiskt att man inte bryr sig mer om varandra i en familj.
  • elmadumle
    Fjärilslarv skrev 2014-12-13 13:57:47 följande:
    fast ursprunget till just den här diskussionen handlade inte om någon enstaka gång och går alltså inte att jämföra.
    Oj då, blev du svarslös? klart det går att jämföra, du vill inte svara alltså.

  • elmadumle
    sextiotalist skrev 2014-12-13 14:14:12 följande:
    om 22-åringen varit på ett ställe där det inte finns något alternativ och det skitit sig med planerna. Möjligtvis då. Men om det finns kommunikationer, inte en chans. Redan nu får min egen 17-åring ta sig hem för egen maskin på samma sätt som jag, sambon och även grabbens kusiner får göra. Inte ens sambons curlande ex skulle göra detta
    Det finns inga bussar sent på kvällen/natten i våran lilla stad. Så när min man har hämtat min 50 åriga bror på fest ett par gånger, är det curling? vi hjälper varandra i våran familj. Tycker det är skrämmande att det ska kallas curling när man ställer upp ibland, så sällan som ett par gånger om året kanske.
  • elmadumle

    Om nu en 14 åring beter sig så illa så busschauffören måste slänga av henne, ja då undrar jag hur hon är uppfostrad, och ts, jag hoppas att du tar tag din dotter ordentligt nu, hon klarar uppenbarligen inte av att vara ute själv på kvällarna.

  • elmadumle
    sextiotalist skrev 2014-12-13 18:47:42 följande:
    nej, men sitta hemma och vänta på att ens fullvuxna barn ska ringa ex på skjuts varje helg det är curling, vilket inte är helt ovanligt om jag förstått det rätt bland vissa

    Om man kommer överens vid enstaka tillfällen är en annan sak
    Jag sitter inte och väntar på att de ska ringa. För min del kanske det händer två, tre gånger om året och då har vi avtalat så innan oftast. Men de vet att de alltid kan ringa hem om det är något fast de har flyttat hemifrån.
Svar på tråden Busschaufför slängde av dottern på öde landsväg!!!