Inlägg från: Anonym (Gör detta!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gör detta!)

    Mitt liv, hjälp

    Du skriver väldigt bra o har förmågan att vara tydlig o klar. Jag tycker du kan vända dig till BUP eller liknande eftersom du är minderårig, visa dom det du har skrivit här! Eller som andra har skrivit, soc, kvinnojour etc.

    Eftersom det är mycket praktiskt som saknas i ditt liv, bostad, inkomst, sysselsättning osv OCH är minderårig så har du stora möjligheter att få hjälp.

    Eller traska in på Socialjouren direkt, dom brukar ha ett kontor när det är en storstad.

  • Anonym (Gör detta!)
    Anonym (Rätten till ett värdigt liv) skrev 2015-03-11 22:57:17 följande:

    Hej!


    Har inte några erfarenheter inom det du nämner men din killes beteende är INTE NORMALT. Av det du beskriver så hade jag hellre levt i en diktatur då jag har mer rättigheter i en diktatur till skillnad från att bo som du gör med de rättigheter som du har. Kontrollbehovet din kille har samt att du inte ens får göra det du vill utan att fråga om tillåtelse är helt absurt och att han ska lyssna på samtalet och du ska prata med en killkompis. 


    Du måste verkligen överväga om kärleken samt pengar är värda ett liv där du inte får göra något utan lov/blir kontrollerad. Frågar du mig så har du ingen egen vilja av inse vikten av att kunna göra som du själv vill. Tror däremot att dina upplevelser från barndomen med din styvfar påverkar ditt sätt att tänka. Men en sak är säker du är värd mera och har rätt att vara människa. Att vara instängd i sitt eget hus är det ett värdigt liv?


    Räddare eller inte det finns andra alternativ där du kommer att få det bättre och kunna påbörja ett liv. Låt oss tänka längre fram i framtiden om det nu skulle vara så att du väljer att leva under så tuffa förhållande både psykiskt/fysiskt. Vad händer när din kropp inte orkar med längre/ditt mentala psyke? Ifall din kille helt plötsligt slänger ut dig på grund av någon anledning? Här i livet så måste man lära sig att ta hand om sig själv och utan utbildning kommer man inte långt så ett råd är att utbilda dig och fullfölj din gymnasieutbildning. Inget är gratis här i livet och man måste lära sig att stå på egna ben för när andra slutar ta hand om en då står du där utan något.


    Blir oerhört skärad av att du försöker försvara din killes beteende att hans skulle ändra sitt beteende för att han ?När hand får bestämma på jobbet kommer han nog vilja bestämma mindre?/citerat från ditt senaste inlägg. Människors beteenden kan ändras men av att döma så kommer han att fortsätta kontrollera dig mer och mer. Ett konkret exempel på detta är att han har ska installera en övervakningskamera för att kunna kontrollera dig när han inte är hemma.


    Tänk inte innanför boxen tänk utanför den det finns hjälp att få som många redan nämnt i tråden via kvinnojouren. Läste lite och i ditt fall borde du ta kontakt med socialtjänsten. Hur vet du att dina släktingar inte kommer att hjälpa dig?(Om du inte frågar och tar kontakt med dem så lär du inte få veta ifall de kan hjälpa dig) Finns mycket folk som är villiga att hjälpa människor under de rätta omständigheterna.  


    Hoppas att du överväger lite andra alternativ än att stanna kvar.


     


     


    Verkar inte spela nån roll med vilka konstruktiva tips du o andra kommit med i tråden, för TS vill inte. Hon litar inte på nån o har satt på sig skygglapparna. Som det stod i ts: han är hela hennes liv o hennes framtid är uppbyggd på honom o hon anser att han är hennes räddare.

    Man kan bara hoppas att TS kommer ur detta självdestruktiva en dag.
Svar på tråden Mitt liv, hjälp