Inlägg från: saramedk |Visa alla inlägg
  • saramedk

    Varför blev det hål i brödlimpan?

    Arbetat degen länge kanske? Byggt upp ett bra glutennät och fått in mycket luft i degen låter det som :)

  • saramedk

    Testa och kör kortare tid ja. Kan bero på tid, hastighet och ingredienser och även temp i ugnen. Men testa och inte köra för lång tid och inte på för hög hastighet. Sen vad är det för bröd? En limpa på ex mjölk och smör i ingredienserna brukar ju bli mjukt i jämförelse med ziabatta som blir sprödare och får mer håligheter i sig pga oljan, mycket gluten och att den arbetas bra :)

  • saramedk

    Sen kan det ju även bero på att du har mkt vatten el olja och inte så mkt mjöl, vilket brukar ge fina baguetter ex. (Volym och håligheter).

  • saramedk

    Är det surdeg föresten? Eller deg som du låter jäsa länge och sen skjutsar in i ugnen? För då bildas det luftbubblor , väldigt fint alltså med surdegen, men är det vanligt bröd så får du knåda ur luften lätt efter jäsning i bunke så luften kommer ur :)

  • saramedk

    Ok! Men testa att inte köra den allt för länge. Jäsa i rumttemp endast till dubbelstorlek och inte jäsa i kyl, och den knåda med händer försiktigt innan du bakar ut och in i ugn :)

Svar på tråden Varför blev det hål i brödlimpan?