Varför blev det hål i brödlimpan?
Arbetat degen länge kanske? Byggt upp ett bra glutennät och fått in mycket luft i degen låter det som :)
Arbetat degen länge kanske? Byggt upp ett bra glutennät och fått in mycket luft i degen låter det som :)
Testa och kör kortare tid ja. Kan bero på tid, hastighet och ingredienser och även temp i ugnen. Men testa och inte köra för lång tid och inte på för hög hastighet. Sen vad är det för bröd? En limpa på ex mjölk och smör i ingredienserna brukar ju bli mjukt i jämförelse med ziabatta som blir sprödare och får mer håligheter i sig pga oljan, mycket gluten och att den arbetas bra :)
Sen kan det ju även bero på att du har mkt vatten el olja och inte så mkt mjöl, vilket brukar ge fina baguetter ex. (Volym och håligheter).
Är det surdeg föresten? Eller deg som du låter jäsa länge och sen skjutsar in i ugnen? För då bildas det luftbubblor , väldigt fint alltså med surdegen, men är det vanligt bröd så får du knåda ur luften lätt efter jäsning i bunke så luften kommer ur :)
Ok! Men testa att inte köra den allt för länge. Jäsa i rumttemp endast till dubbelstorlek och inte jäsa i kyl, och den knåda med händer försiktigt innan du bakar ut och in i ugn :)