Forum Artiklar - Familjeliv.se
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Väljer du traditioner framför barnen i jul?

  Fre 19 dec 2014 09:47 Läst 11930 gånger Totalt 106 svar
  Visar endast inlägg av Butterscotch - Visa alla inlägg
 • Fre 19 dec 2014 09:47 #2 +2

  Nej, jag väljer både "traditioner" och barnen. Vi har inga traditioner som går ut på att dricka oss knökfulla på jul så våra barn tar ingen som helst skada av om vi dricker en mugg glögg eller två, eller (ve och fasa) dricker en öl eller nåt till maten.

 • Fre 19 dec 2014 10:57 #9
  Kurona skrev 2014-12-19 10:35:44 följande:

  Hos oss har vi helt alkoholfritt, varken jag eller mannen tycker att alkohol är något trevligt. Vi är båda nykterister. 


  Vi har båda sett negativa effekter av alkohol i våra familjer under våra uppväxter och ingen av oss vill utsätta våra barn för detta. Även om man bara dricker "måttligt" så ser jag ingen anledning till det. 


  Jag har inte druckit en droppe alkohol på flera år, jag tycker det är löjligt att folk blir så förargade av den här diskussionen. Om ni mår dåligt för att ni inte får dricka alkohol under graviditet och amning så anser jag att ni har ganska allvarliga problem. Så svårt är det inte. 

  Det finns gott om alkoholfria alternativ! Välj dessa istället! 


  Du får gärna välja att vara nykterist, det är ditt val. Vi som väljer att dricka alkohol ibland får göra det, det är vårt val. Jag tycker inte att man ska bli berusad när man är ansvarig för ett barn, men det är ju en helt annan fråga. 

  Om det inte är skadligt att dricka ett glas vin när man ammar, varför ska man avstå från det, om man nu tycker att det är gott? Ingen blir berusad, och ingen blir skadad. Den diskussionen är så larvig, då kan man lika gärna gnälla på folk som äter choklad eller dricker Fanta när de ammar. Inte heller i dessa fall blir någon berusad, eller någon skadad. Trams är vad det är.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll