• Kurona

    Väljer du traditioner framför barnen i jul?

    Hos oss har vi helt alkoholfritt, varken jag eller mannen tycker att alkohol är något trevligt. Vi är båda nykterister. 


    Vi har båda sett negativa effekter av alkohol i våra familjer under våra uppväxter och ingen av oss vill utsätta våra barn för detta. Även om man bara dricker "måttligt" så ser jag ingen anledning till det. 


    Jag har inte druckit en droppe alkohol på flera år, jag tycker det är löjligt att folk blir så förargade av den här diskussionen. Om ni mår dåligt för att ni inte får dricka alkohol under graviditet och amning så anser jag att ni har ganska allvarliga problem. Så svårt är det inte. 

    Det finns gott om alkoholfria alternativ! Välj dessa istället! 


  • Kurona

    Det många inte verkar förstå är att genom att visa barnen att man "måste" dricka alkohol för att ha roligt och att det är ett måste vid varje högtid så visar man också att alkohol är okay. Det är trots allt ett berusningsmedel och skördar otroligt många offer varje år. 


    Det handlar inte om så mycket annat utan just den bilden vi ger till våra barn, barn gör som vi gör, inte som vi säger. 

    Alkohol är inget måste för att ha kul. Många dricker dessutom några glas för mycket. 


  • Kurona

    Givetvis tycker jag inte heller att man behöver dricka när man är på restaurang eller har en myskväll hemma heller. Ska man dricka alkohol så kan man göra det utan att ha med sina barn. Tycker barnen ska få slippa växa upp med både alkohol och cigaretter, samt andra berusningsmedel och droger. 


    Jag tycker inte heller att män/pappor/partners ska dricka om kvinnan är gravid eller ammar, skulle min man göra det så skulle jag vara riktigt förbannad på honom. Det är klart att de ska bli lika skuldbelagda om de dricker alkohol i närheten av barn. 


    Dixie - Det du sa om att äta risgrynsgröt var ju riktigt löjligt, det finns faktiskt saftglögg och alkoholfri öl, smaken är liknande men utan alkoholhalten, risgrynsgröt är för många en del av julbordet, men det är ju knappast liknande en julskinka? Kom igen!


  • Kurona

    Jag tycker bara att alla ni som argumenterar för att få dricka alkohol ska läsa den här artikeln.


    www.accentmagasin.se/missbruk/obehagligt-nar-pappa-blir-annorlunda/

    54 procent av de tillfrågade barnen märker av föräldrarnas alkoholintag och ser det som något negativt. 


    Alla människor kan inte ens hantera ett-två glas vin, jag har vid flera tillfällen fått bevis på detta. Redan den mängden påverkar. 


Svar på tråden Väljer du traditioner framför barnen i jul?