Inlägg från: Anonym (f) |Visa alla inlägg
  • Anonym (f)

    Berätta på jobbintervju att vi försöker skaffa barn?

    Anonym (nothing) skrev 2014-12-19 20:20:20 följande:
    Nej, man har inte laglig rätt att ställa frågan, helt riktigt. Men vad tror du resultatet blir om man svarar att det inte angår dem? Känns inte direkt som något som ger en pluspoäng när de ska välja....
    Det bästa är väl att undvika samtalsämnet men på en direkt frpga nömna att batn finns i tankarna inim nörmsta pret eller sp.Svårt att planera det där, men vill ha barn.Kan ju lägga till att vi har mormor nära för vab, tidig hämtning osv så det borde inte påverka verktigheteh så mycket,
  • Anonym (f)

    Ni som säger saker som "säg att det inte angår dem, svara inte, säg att det inte är relevant..." osv, tror ni verkligen man kommer ha någon som helst chans att bli anställd då?

    Klart man inte bör nämna det på egen hand, men ställer de frågan (vilket de har all rätt i världen att göra - bara inte agera utifrån svaret) så bör man naturligtvis ha ett "artigt neutralsvar", tex säga att "vi kommer nog skaffa barn i framtiden, men jag är inte gravid just nu" eller "det har vi inte beslutat än, men det dröjer nog ett tag till i alla fall".
    Skulle man vara gravid när frågan ställs tycker jag man skall vara ärlig med det, men kan ju lägga till ett "ja, vi skall ha barn nu, som de flesta i vår ålder".

  • Anonym (f)
    Anonym (Qriqo) skrev 2014-12-21 14:13:12 följande:
    Dålig chef? Mina anställda ska inte behöva jobba skiten ur sig och bli utbrända för att någon undanhållit sanningen med sina barnplaner. Jag anställer folk för att jag behöver dem på firman. I möjligaste mån brukar jag anställa äldre för att det ska funka.
    Nej, dina anställda skall inte behöva jobba skiten ur sig, för du skall ta in en vikarie under anställdas föräldraledighet. Ja, dålig chef om du inte fixar att ge dina anställda såpass bra villkor att de kan vara föräldrar samtidigt, alt ha kollegor som är föräldrar.
    Jag fattar att du anställer folk för att du behöver dem, men ditt ansvar sträcker sig lite längre än så. Ser du inte det så är du inte någon bra chef. Trots allt är det bra att någon vill anställa äldre också, så jag antar att det är en win-win situation.
  • Anonym (f)
    entjej skrev 2014-12-21 14:32:46 följande:
    Självklart ska du INTE SÄGA det. De har egentligen inte ens rätt att fråga det. Det är diskriminering. Du är ju inte ens med barn än. Så vad har de att bli sura på? Dessutom bättre att de blir sura än att du inte ens får jobbet.
    Bättre att de blir sura än att TS inte får jobbet? Tror du TS får jobbet om hon gör dem sura under intervjun?
Svar på tråden Berätta på jobbintervju att vi försöker skaffa barn?