Inlägg från: MissBeesly |Visa alla inlägg
  • MissBeesly

    Letrozolbehandling, resultat?

    Hej alla!

    Jag har tagit letrozol dag 5-9. Igår på dag 13 hade jag svagt positivt äl-test och idag på morgonen dag 14 starkt positivt. Var även på VUL nyss och då såg det ut som att jag redan ägglossat. Tycker att det verkar konstigt. Dels att jag haft ägglossning bara 4-5 dagar efter avslutad kur, dels att jag haft ägglossning så tätt inpå positivt äl-test. Någon som varit med om något liknande?

  • MissBeesly

    Tack för svaret skogstjejen19. Nä det är kanske inte så konstigt med äläl dag 13, det var mer att det kom så tätt inpå letrozolkuren. Har förstått det som att det normala är äl ca 7 dagar efter. Nu vet jag iaf att jag ägglossar vid minsta stegring på äl-stickan, varför jag kanske inte ska vänta för länge.

  • MissBeesly

    Cathy; han var ganska säker, alternativt kunde det betyda att jag inte skulle ägglossar alls, men han såg en follikel som var 14 mm och såg lite öppen ut så han trodde det var början till guldkropp. Jag har provat olika äl-test och tycker att testlagret ger svagast utslag. Rfsu stickorna brukar dock vara tydliga. Vad har du för erfarenheter?

  • MissBeesly

    Jag fick också recept på ägglssningsspruta men nu blev ju det inte aktuellt för mig den här gången. När ska du börja med letrozol Cathy? Vilken kur blir det? Ska du på VUL för att kontrollera?

  • MissBeesly

    Pipam, då verkar det ju som att du haft ägglossning. Vill du vara säker kan du ju be om att få ta ett progesteronprov en v efter ägglossning. Brukar du ha utslag på stickorna annars?

  • MissBeesly
    skogstjejen19 skrev 2015-02-13 22:15:09 följande:

    När jag ägglossat såg äggblåsan ut typ såhär. Se bild


    Precis så såg det ut för mig också!
  • MissBeesly
    efg skrev 2015-02-13 15:15:31 följande:

    Förstår jag er rätt om jag säger att letrozol ger äl tidigare än pergotime? Pergotime har ja haft äl senare än dag 20. När borde man börja testa med letrozol då?


    Jag vet inte hur det är i jämförelse. Kan bara säga att jag har ganska korta cykler i vanliga fall och om allt är som jag tror nu så har letrozol gjort cykeln ännu kortare.
  • MissBeesly
    efg skrev 2015-02-14 10:12:34 följande:

    Har du egen ägglossning men tar letrozol iaf? Får man fråga varför? :)


    jag har pco men regelbunden mens. Dock pga ganska låga progesteronvärden tror min gynekolog att jag sällan har ägglossning.
  • MissBeesly
    Dakine skrev 2015-02-15 00:17:35 följande:

    Jag fick min äl 5 dagar efter pergotime kuren. Alltså på CD 14.


    Okej. Då är det alltså inte helt orimligt att jag har fått min tidigt.
  • MissBeesly
    Dakine skrev 2015-02-15 15:32:07 följande:

    Nej. Nu är det bara den eviga väntan på att få göra ett gravtest om typ 14 dagar ! :D


    Hur ser din cykel ut i vanliga fall? Har du lång/kort? Några egna ägglossningar?

    Och, ja, det är två riktigt dryga veckor som väntar. Ställer mig dock in på att det inte blivit nåt denna gång eftersom äl kom oväntat tidigt och sexet inte riktigt tajmades.
Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?