• YTA

    Letrozolbehandling, resultat?

    Hej alla, hoppas det är ok att man hoppar in.

    Har också PCO ( fick reda på det för ca 3 mån sen) & vi har försökt blir gravida i 2 år nu på vanlig väg.

    Tog min första letrozole tablett idag & håller alla tummar på resultat trots att hoppet inte är stort längre.

    Jag har även en del struma runt om kring min högra äggstock, är det vanligt vid PCO? Fick inte så mycket info gällande det.

    Styrka till er alla som kämpar på <3

  • YTA
    MissBeesly skrev 2015-03-07 10:07:49 följande:

    Struma kring äggstoc? Vad är det? För mig betyder struma förstorad sköldkörtel...


    Ja precis vad är det?

    Hade som en grå massa runt omkring min äggstock på ultraljudet & då sa hon att det var struma(?!)

    Därav att jag frågade alla ni i tråden & se om det går få någon klarhet i det hela men du verkar lika stort frågetecken som jag haha!
  • YTA
    laodessa skrev 2015-03-07 23:54:26 följande:

    Hej!

    Tänkte berätta min historia som snabbt blivit en solskenshistoria! Efter 1,5 år av egna försök då jag haft extremt oregelbunden mens och inte vetat om jag ens haft ägglossning sökte jag och min sambo hjälp hos Carl von Linné- kliniken i Uppsala. Vi hade vår första tid där 5/2 där man snabbt konstaterade att jag har PCO. Min sambo var det inga fel på. Jag hade precis haft mens så jag fick börja med Letrozole samma dag, 1 tablett i 5 dagar. 13/2 var jag tillbaka för ultraljud och då syntes en fin mogen äggblåsa i höger äggstock. Fick då order om att ta ägglossningstest dagligen men då den riktiga stegringen uteblev så tog jag enligt ordination min Ovitrellespruta den 17/2. Bara några dagar senare började jag känna ovanliga hugg långt ner i magen. Kändes som när något kommer åt livmodertappen ungefär. Jag vågade inte tro en sekund på att det skulle fungera första gången men i tisdags 3/3 (på sambons födelsedag) så plussade jag! Känslorna är överallt och vi är så glada! Nu ska vi bara hålla tummarna att det går vägen men jag kan iaf bli gravid! Det trodde jag faktiskt inte riktigt på!


    Stort grattis & lycka till :) !!
  • YTA
    Cathy skrev 2015-03-08 13:38:30 följande:

    YTA; ja, det kan finnas mjuk vävnad omkring äggstocken, sk struma. Det är vanligare hos dem med PCO.

    skogstjejen; håller tummarna hårt för dig!

    Iaodessa; grattis till plus!


    Tack för ditt svar!

    Är det något man behöver va orolig för tror du eller är det så pass vanligt?
  • YTA

    Okey, idag är det dag 5 & sista dan på min letrozole kur. Men fr.om igår började jag känna pulserande & smått pirrande känsla i underlivet & runt omkring klitoris.

    Är det någon mer som har känt det??

  • YTA

    Hej alla!

    Även jag har PCO & gått på 4 olika mediciner, bl.a letrozole. Av en ren slump tog jag inte några av medicinerna på 1.5 månad då jag glömde.

    I lördags började jag blöda jätte mycket & trodde det var min mens som bestämde sig för att hälsa på helt plötsligt men då jag fick de värsta magsmärtorna man kan tänka sig & vart svimfärdig så fick jag åka akut in med ambulans.

    Det visade sig att det var ett missfall & att jag hade vart gravid i ca 5 veckor vilket jag själv inte ens hade märkt. Med andra ord vart jag gravid enbart när jag pausade från alla tabletter(?!?!). Är det någon mer som plussat efter de slutat? Funderar allvarligt på & sluta helt & hållet.

    Tacksam för svar.

  • YTA
    Alltidväntarmanpånåt skrev 2015-07-02 06:19:35 följande:

    Jag kan tyvärr inte svara på din fråga YTA men blev lite nyfiken på vilka fler mediciner du äter pga PCO? Jag är inte alls hemma i området...


    Jag äter levaxin, metformin, letrozole & provera.

    Levaxinet & metforminen äter jag dagligen.

    Proverar är för att framkalla mensen så äter ett piller varje dag tills den kommer & när det väl kommit så på 5te mensdagen äter jag en tablett letrozole varje dag i fem dagar för & framkalla ägglossning.
  • YTA
    Cathy skrev 2015-07-06 15:02:37 följande:

    YTA; kollar bara snabbt in här, har slutat med letrozole och ska försöka utan efter sommaren. Tråkigt att höra om ditt mf Till din fråga - jag tror inte du ska sluta med dina mediciner. Levaxin lär du behöva ifall du inte försöker få fart på din sköldkörtel genom att ta mineraler. Metformin är bra för ostabilt socker och provera lär du behöva för att framkalla mens? I så fall skulle det vara letrozole du kunde sluta med? Mig gav den bara kort cykel och då får man inga bra ägg....


    Jag är jätte kluven hur jag ska göra, men har iaf bokat tid hos min gyn & får se vad hon tycker.

    Tycker bara det är lite konstigt att jag har gått på letrozole i ett år nu utan att något hänt & så fort jag slutade ta dem så vart jag gravid..kan ju va en slump men känns inte så på något sätt.

    Men ska nog göra som du säger, fortsätta med resten & avvakta med letrozolen.
Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?