• KaosArt

    Letrozolbehandling, resultat?

    Hej!

    Tänkte om jag kunde hoppa in här, jag och min sambo har försökt bli gravida i ca 16 månader utan at lyckas. Har börjat en utredning men de har inte hittat något fel på någon av oss, så där står vi, tomma och uppgivna.

    Ja jag ska om någon vecka spola äggledarna för att se om det är något där. Och efter lite diskussion fram och tillbaka så ska vi få prova letrozol, jag tänker att vi lika bra kan prova när det ändå inte riktigt finns något annat vi kan göra just nu.

    Och det känns lite bättre att vi får göra någonting, fast de känns ändå så hopplöst att det dom inte hittar något problem men att det ändå inte fungerar.

    Har ganska nyss haft mens så de är ca tre veckor till nästa, känns så långt när man väntar på den, på att vi ska får börja med behandlingen och kanske få en liten extra sjuts med ägglossningen. Jag önskar så att de ska hjälpa oss med letrozol.

  • KaosArt
    chbw skrev 2015-11-17 19:25:12 följande:
     Bra att de spolar äggledarna också! Var en tjej i en annan tråd jag följer som spolade och blev gravid efter det! För mig gjorde spolningen ingen större skillnad, mer än att jag fick veta att det är lite långsammare flöde på ena sidan. Kör min andra letrozolkur nu (dubbel kur) och tog ovitrelle-spruta i fredags. Så nu är det bara o invänta bim =) 
    Håller tummarna att det fungerar med letrozol för er nu! =)
    Ja vi får hoppas att vi är en av dem som får någon effekt av det.

    Fick du ingen effekt av enkel kur? Hur länge har ni försökt?
    När ska du ha bim? =)

    Ska ha äl i helgen så vi hoppas ju såklart på att de ska gå vägen då så vi slipper kur och spolning, men de är svårt att hålla hoppet uppe tycker jag.
  • KaosArt
    chbw skrev 2015-11-18 19:48:12 följande:
    Håller tummarna =) 

    nej, ingen effekt av enkel kur här tyvärr.. Vi har försökt i snart 16 månader, ni hade försökt lika länge va?. På grund av min endometrios fick vi tid till utredning efter 6 månader istället för ett år! =) 
    Har bim om ca 10 dagar. Än så länge är hormonerna från ägglossningssprutan aktiva, så får falskt positiva graviditetstester. De ska gå ur kroppen mellan 9-13 dagar efter sprutan så jag har tagit ett test varje dag (har köpt många stickor väldigt billigt så har en hel den tester hemma) för att hålla koll på när det går ur kroppen så jag vet när jag kan börja lita på testerna, vare sig de är positiva eller negativa! 

    Okej =) Håller tummarna för att det funkar i helgen!! =) 
    kram
    Ja precis vi har försökt lika länge. Okej ja min läkare nämnde endometrios för mig eftersom jag var öm på något ställe när jag gjorde vul, men jag tänker att jag borde ha något mer symptom för det, eller kan man ha väldigt lite symptom också? Vad har du för symptom? Får du någon specifik behandling för just det i samband med att du försöker bli gravid?

    Okej spännande, känner att jag inte vet så mycket alls om letrozol. Men jag ska ju också gör spolningen nästa mens och samtidigt börja med kuren, kan spolningen påverka negativt då eller har det ingen betydelse tror du?

    Kram =)
  • KaosArt
    chbw skrev 2015-11-19 19:16:57 följande:

    Ja okej! Nej man kan ha endometrios o vara helt symtomfri också. Eller ha jättemycket problem. Eller få problem! Tyvärr :/ mina symtom på endometriosen är och har framförallt varit fruktansvärd smärtor i samband med mens och trolig ägglossning och i perioderhar jag haft välsigt ont dagligen. Väldigt öm kring livmoder/äggstockar o får ont av både vul, cellprov och spolningen fick jag pvk och lugnande/smärtstilöande direkt i blodet vid nr 2 för fick så himlans ot vid nr 1.. Nu har jag ont varje dag men kan leva med det för det är ibte lika extremt som jag får skov. Nej, behandling för endometrios går ut på att ta bort mens o eventuell ägglossning så kan inte behandla under tiden en vill bli gravid. Får ta smärtstillande (citodon/tramadol) vid behov. Vet dock att många med endo får ivf-tid med en gång istället för att försöka själva beroende på hur och var endometriosen sitter .

    Jag tror inte det gör någon skillnad så länge spolningen görs innan eventuell ägglossning =) där jag var var se noga med att spola innan äl onatt nan inte fick ligga innan det spolades så eventuell graviditet inte "spolades bort". Men får du letrozol får man inte ligga innan man gjort vul ändå eftersom risken är att man får fler än en äggblåsa som växer. =)


    Okej, dina symptom låter verkligen jobbiga :/ när jag läser om symptom så kan jag känna igen mig i några symptom, men väldigt lindriga. Men just nu så tvivlar jag på det läkaren sa om att det kunde var endo, fast samtidigt så vet man ju aldrig. Kanske är något vi får komma tillbaka till i framtiden om de inte blir något snart eftersom de inte hittat något annat.

    Jaha okej, jag har inte fått någon info om att man inte får ligga innan. Jag har ju äl nu och vi har legat en del :p får testa extra nog innan så inget spolas bort då! Hmm inte heller fått info att man ska gör vul i samband med letzorol. Får nog fråga om det när jag ska dit nästa gång!
  • KaosArt
    chbw skrev 2015-11-30 07:13:38 följande:

    Dag 17 efter ovitrelle idag. Dag 15 eller 16 efter äl. Inget mer test har blivit positivt efter det i fredags. Men heller ingen mens i sikte.. har ont i äggstockar/livmoder som vanligt o brösten har börjat ömma.. tror ni jag vågar ta det digitala idag? :o eller ska jag bara vänta o se om mensen kommer de närmsta dagarna?


    Åh vad spännande! Håller tummarna för dig :)

    Jag skulle nog inte kunnat hålla mig från att testa ;)
  • KaosArt

    Va ett tag sedan jag var in här, men idag kom mensen och jag börjar altså min första kur på torsdag. Funderade lite kring en sak, är det någon som vet om det spelar någon roll vilken tid på dygnet man tar tabletter och ska man ta den vid samma tidpunkt? Eller spelar det ingen roll?

    Känner mig mest otålig, funderar hur detta kommer vara. Förväntansfull, hoppas såklart massor på att det är det här vi behöver för att de ska gå vägen nu!

  • KaosArt

    Hej, alla!
    Jag har precis genomgått min första kul letrozol nu och har några funderingar. Så är det någon som kanske har känt samma som jag eller känner igen något så får ni gärna svara. :)

    Tog sista tabletten måndag den 14 och redan på torsdag den 17 visade ÄL-testet utslag så jag antar att jag hade ÄL typ fredag och det var cykeldag 11 men vanligt är väl att man får ÄL på dag 14 så jag tycker att jag fick ganska tidigt. Men är det vanligt att man har tidig? Och sedan funderade jag lite på slemhinnan, hinner den utvecklas riktigt på så kort tid?

    Igår kväll och nu idag så har jag haft lite känningar i äggledarna och lite som mensvärk kring underlivet. Är det något som är vanligt när man tagit letrozol eller? Borde inte de känningarna komma vid ägglossning eller kan de komma efter?

    Ja som sagt jag har lite funderingar... hmm.

  • KaosArt
    skogstjejen19 skrev 2015-12-28 23:08:53 följande:

    När ältestet visar stegring tar det ca 24-48 timmar innan ägget släpper.

    Och det är efter det visat som starkast, så du kan mycket väl haft äl lördag/söndag

    Hade ältestet blivit svagare på fredagen?

    När jag blev gravid fick jag utslag på ältestet 7 november men misstänker att ägget släppte 10 é

    Fast detta var med pergotime innan åt jag letrozole men läkaren ville jag skulle prova med den medicinen jag blev gravid med förr så därför bytte vi.


    Tack för ditt svar! :)

    Ja precis därför tänkte jag att jag kanske hade på fredagen eftersom den visade starkast på torsdag, men ja de kan ju ha varit lördag med faktiskt. På fredag när jag testade var det svagare och på lördag gav det inget utslag. Känner du av när du har äl? Men jag tänker ändå att det blir så tidig äl, cykeldag 11-12 och jag brukr ha 14-15, fast det kanske inte gör något. Men jag blir fundersam om slemhinnan hunnit utvecklas helt då?
  • KaosArt
    skogstjejen19 skrev 2016-01-02 12:21:28 följande:

    Jag googlade det där förut och ägget släpper tydligen när testet återgått till svagt igen.

    Men slemhinnan hinner, innan ägget kommit ner har det ju gått några dagar till.

    Det befruktade ägget flyter ju omkring ett tag innan.

    Och letrozole ska ju vara bra för slemhinnan, hade varit sämre med pergotime där slemhinnan blir tunnare efter flera behandlingar.

    Håller tummarna


    Okej, det är ju bra att veta. =)

    Ja men de är ju sant, tänkte inte på att slemhinnan har några extra dagar på dig när ägget vandrar ner.

    Men blev inget denna gång, mensen kom igår :( . Dock två dagar sen så ja hade ju fått upp ett litet hopp men samtidigt så kände ja ju att mensen var på g. Men samtidigt vill man ju förneka det.

    Så nya tag med denna kur och hoppas på att de ska ta sig. Annars går vi snart vidare med IVF.
  • KaosArt
    Em83 skrev 2016-01-05 19:33:47 följande:

    Hoppar in här:) Har precis avslutat min andra kur av letrozol, tre inseminationer avklarade varav den första tog sig i augusti, men slutade i missfall v9. Snacka om att man blev knäckt. De andra två tog sig inte. Jag blir lite förvirrad av letrozol, vad jag förstår så ska ägglossning inträffa ca 7 dagar efter sista tabletten? Jag tog min sista i torsdags, och fick positivt Clearblue test i söndags, negativt mån och idag... Ont natten mellan söndag och måndag så ägglossningen bör väl skett då eller? Vi ska på IVF samtal i slutet av Jan om vi inte lyckas själva.. Men har lite tappat det hoppet...

    Vad tror ni, strular letrozol till det? STORT GRATTIS TILL DIG SOM FICK Plusset:)


    Beklagar era missfall, måste känna jobbigt. Ledsen för din skull.

    Är inne på min andra kur letrozole, och känner igen det med tidig äl. Förra kuren hade jag äl på cykeldag 11 så verkar som vi hade ungefär lika. Du hade säkert äl den natten. Är på cd 11 nu men ingen äl än, men misstänker att den kommer kanske dag 13-14 denna gång. Då äl-test idag visade en liten stegring, svagt streck, vilket den brukar göra dagen innan utslag och stakt streck. Testade du något på lördagen? Hur mår du nu?

    Ska anmäla oss till ivf nu men det är 2-3 månaders väntetid så får fortsätta försöka med letrozole fram tills dess och hoppas på att det tar sig, men samtidigt har jag ibte så stor tilltro till att det ska gå vägen på egen hand. Vart bor ni? Vart kommer ni göra ivf?
Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?