• Mona85

    Letrozolbehandling, resultat?

    Hej! Hoppar in i tråden efter att ha läst allt

    Ska om 2 dagar påbörja min 2:a Letrozol dos (enkel), har ett barn på 3,5 år och när vi skulle skaffa syskon vart det väldigt trögt, sökte hjäl efter 1,8 år och det visade sig då att jag hade PCOS (hade vissa aningar pga övervikt, svårt att gå ner trots strikt kost och hård träning, lätt att bygga muskler och efter graviditeten lite hårigare första barnet var det inga problem, tog på 1:a försäket.

    Gick bananas på Hälsocentralen och krävde massa olika prover men allt såg bra ut (sköldkörteln, insulin mm)

    Efter första dosen letrozol var jag på VUL dag 12 och där fanns en på 14 och slemhinnan såg bra ut, ägglossade på dag 17 men fick inatt mens så det är bara att köra vidare..

    Följer gärna med på redan för alla fina tips och pepp! ????

  • Mona85

    [quote=76317400][quote-nick]KaosArt skrev 2016-02-08 20:49:31 följande:[/quote-nick]Välkommen :)

    Positivt att en äggblåsa växte till sig och att slemhinnan såg bra ut. Hoppas det ser lika fint ut denna kur! Håller tummarna för att det ska ta sig för dig.

    Själv har jag igår avslutat min tredje kur. Så nu väntar jag på äl. Så mycket väntade tycker jag! ;)[/quote

    Eller hur! Det var bra, men som sagt, mycket tajming och väntande ????

    Fick svar från blodprovet också att det såg positivt ut och att "det tyder på att en ägglossning skett". Ska dock köra själv 5 doser och om det inte tar sig kontakta dem igen.. Kändes väldigt annorlunda när mensen kom så undra när jag haft ägglossning sist? ????

    Hur går det för dig?

  • Mona85

    Är det föresten någon som he barn sen tidigare med PCOS som haft "för lite plats" för bebisen? Min stackare hade haft för lite utrymme och fötterna var vinklade in pga detta (det växte till sig för det var bara i mjukdelarna) tänkte om det fanns något samband?!

    Och förra var till KaosArt, lite ny på detta ????

  • Mona85
    KaosArt skrev 2016-02-19 07:33:48 följande:

    Hej tjejer.

    Har haft en dålig period så kom mig inte för att gå in här något. Känner att denna kampen tar så fruktansvärt mycket energi från mig. Och samtidigt har jag såna problem med sömnen, att somna kan jag, men sedan att förbli sovande... vaknar gång på gång och kan vakna tidigt utan att kunna somna om. Har kontaktat en kurator nu så jag hoppas att jag ska kunna få lite hjälp med att kunna koppla av mer.

    Hade äl i helgen, hade massa äl känningar denna gång och äl stickorna visade mycket starka utslag så det känns som att jag hade en "stark" eller "bra" ägglossning denna gång. Men ja det är väl samtidigt som jag vill inbilla mig själv ;) finns väl egentligen inget som är en bra eller stark äl. Hehe. Men fick till det tre gånger med killen min så vi har gjort vad vi kan.

    Så nu är det den långa väntan. Den jobbigaste tiden på cykeln.

    Dessutom skulle våran klinik skicka iväg en remiss om ivf, och jag har tjatat på dem i snart två veckor om att de ska skicka den men tydligen så har de så himla mycket viktigt att stå i så den har inte kommit iväg än! Blir så fruktansvärt trött. Det innebär ju att vi får så mycket extra väntetid. Vi vet ju inte om vi får det godkänt så väntan är ju väldigt jobbig.

    Nepe: Grattis! Vad härligt för er! :)

    Chbw: ser att du är i samma väntefas som mig! Hur går det för dig? Vad brukar du göra för att väntetiden inte ska bli så jobbig? :) mitt problem är att jag blir som besatt nästan. Kan typ inte tänka på annat.

    rebeqq­a: förstår att nu vill sätta igång ett försök om ni inte kunnat göra det på länge! Hur lång tid kan det ta tills mensen kommer? Själv har jag ju fördelen att jag får äl varje månad, (eller ja vad vi tror iaf) men det fungerar inte ändå. Hoppas för er skull att det ska ta sig för er denna gång :)

    Mona85: hur går det för dig? Antar att du är runt äl nu om jag räknat rätt? :)

    Sorry för långt inlägg ;)


    Att du gör! 2 dosen nu också ägglossningen kom exakt samtidigt som sist, dag 16 så i söndags. Hade lite extra mys på natten mot onsdag, natten mot fredag och natten mot söndag, behöver jag säga att vi jobbar skift?! ???? så hoppas det gör susen. Vet inte om mam borde mysa inatt också?! För säkerhetsskull. Om ägget släppte igår, hade ÄL smärtor hela FM.

    Hur går det för dig? ????
  • Mona85
    KaosArt skrev 2016-02-23 07:20:20 följande:

    Låter som att ni har täckt upp bra ;) håller tummarna för det går vägen för er denna gång!

    Jag väntar på bim nu, den är beräknad till den 29 ungefär. Så får se vad som händer. Har väl ingen större tilltro, men hoppas så enormt mycket. Funderar på att tjyvtesta typ fredag eller lördag. Men vet inte om det är dumt. Kanske bra borde vänta men är så otålig!


    Jag förstår exakt! Evigt väntande och tajmade.. Det är verkligen mycket som ska klaffa! Har även testat Progesteronkräm på denna cykel eftersom jag läst mycket gott om det, efter en vecka kan jag iaf utvärdera att jag tappat i vikt, släpper massa vätska! Till och med toalettbesök 1-2 gånger per natt.. Inte likt mig!

    sen försöker man komma på "hur kändes det sist jag blev gravid?" Men det minns jag inte.. Tror jag upptäckte det i V4 eller 5.

    Gjort test??? ????
  • Mona85
    KaosArt skrev 2016-02-29 09:11:59 följande:

    Hur fungerar den krämen? Vad är det för något? :)

    När har du bim?

    Jag testade i lördags med negativt resultat. Och idag vaknade jag upp med värk, illamående och mens känningar. Så det är kört för mig denna gång. Mensen kommer vilken sekund som helst. :(

    Tråkigt, men men. Remissen om ivf har gått iväg så jag hoppas den kommer tillbaka snabbt och att vi får godkänt. Skulle vara så himla skönt. Men får nog vänta kanske 6-7 veckor på svar. Så en cykel till blir det iaf med letrozol.


    Vad tråkigt!!!! Men bra att remissen gått iväg, man blir inte klok på allt grubblande. Det kanske tar sig nästa gång bara för att ni vet att ni har en tid

    Jag har Bim 9/3 om det stämmer med förra cykeln och det borde de ju göra. Har fått ägglossning på dag 16 båda cyklarna nu (har kunnat ha på dag 23-27 tidigare ????) Kom över progesteronkrämen - jag vet inte riktigt hur! Men tänkte att det kan vara värt att prova! Används bland annat vid infertilitet, missfall, PCOS, endometrios, klimakteriet, oregelbunden mens, pms.

    Från harmoni.se :

    "Progesteron krävs för en fullgången graviditet. Det ombildar livmoderns slemhinna (endometriet) till en sk sekretorisk slemhinna som tillåter implantation av det befruktade ägget. Den höga mängden progesteron ser dessutom till att slemhinnan stannar kvar i livmodern vilket naturligtvis är avgörande för en fullgången graviditet. Progesteron har fler funktioner relaterade till graviditet. Det verkar hämmande på immunförsvaret för att kvinnans kropp inte ska stöta bort fostret. Det stimulerar till bildandet av mjölkbildande celler i brösten. Det gör att muskulaturen i livmodern slappnar.

    Menstruation är en konsekvens av progesteronsänkningen i slutet på cykeln. Sjunker progesteronet under graviditet får man missfall. För att framkalla abort används därför läkemedel som hämmar progesteronet."
  • Mona85
    KaosArt skrev 2016-03-01 19:34:10 följande:

    Okej du har drygt en vecka kvar då, blir spännande att se.

    Låter spännande med Progesteronkräm, kanske något man borde de en chans! Som jag förstod det tar man den från äl fram till mens? Varför fortsätter man inte fast man har fått mens? Om man blir gravid, fortsätter man då eller slutar man? :)


    Exakt! Man tar från ägglossning fram till beräknad mens! Blir man gravid så fortsätter man ha den till vecka 12 för att minska missfallsrisken!

    Slutar man inte vid mens så kommer inte mensen, den ska komma så man kan stöta ut slemhinnorna.

    Det är tydligen vanligt att man får missfall innan v12 pga för lågt progesteronvärde så då kan man "säkra" upp det med krämen ???? Kika på hormoni.se
  • Mona85
    1900920802 skrev 2016-03-06 13:11:40 följande:

    Hej jag ska börja med letrozole från nästa mensens 3dje dag, en kur på 5 dagar! Vi har försökt fått barn i 1 år ca. Alla våra prover var bra förutom att dom tror att jag inte ägglossar varje månad :) så de känns bra å positivt. Hur stor är chansen att dehär hjälper en? Hoppet har ju försvunnit lite... är de nån som blivit gravid med letrozol som kan svara? :)


    Jag är inne på min andra kur med letrozol, äter också det för att jag inte har ägglossning (trots positiva test), har försökt över 1 1/2 år, har denna månad kombinerat med Progesteronkräm från hormoni som jag läst mycket om. Lite tidigt att säga nu, har BIM på Onsdag, pga krämen så har jag kört test sen igår (mitt på dagen), svagt streck, inatt när jag klev upp och fick gå på toa, (lite starkare streck men fortfarande inte lika starkt som kontrollstrecket), för övrigt svullen, svullna bröst som är ömma och blodkärlen är mer framträdande. Så vi får se om det tar sig. Kommer testa även imorgon på morgonen då jag måste veta om jag ska föra uppehåll med progesteron (om ej gravid) eller fortsätta (vid ev graviditet).

    Jag har en 4 årig son sen tidigare ??

    Så, hopp finns det! ????????
  • Mona85
    1900920802 skrev 2016-03-07 00:50:03 följande:

    Men gud så spännande! Uppdatera gärna sen!


    Har du någon tid inbokat när du ska till Gyn och kolla äggen efter första dosen? Det fick jag, då var jag 3 dagar innan ÄL och en blåsa var på 14mm, sen fick jag gå och ta blodprov för att se att ägglossningen verkligen hänt.

    För min del så har jag alltid haft utslag på stickorna, så jag har ju som inte vetat att jag inte ägglossat, kanske har gjort det ibland (med tanke på min son).

    Jag äter letrozol från dag 3-5 på mensen, har båda gångerna fått ÄL 9 dagar exakt efter det samt mens 16 dagar efter (eller ja, denna gång verkar jag slippa mensen

    BIM på onsdag.

    Lite starkare streck idag på testet, så jag kör vidare med progesteronkrämen.

    Kika på den på hormoni.se!
  • Mona85
    1900920802 skrev 2016-03-07 09:31:56 följande:

    Aa jag ska ringa å boka tid när jag får min mens å när jag ska hämta ut pillren så skulle dom berätta när ja skulle få en tid att komma å kolla! :)

    Jag har också alltid haft utslag på äl tester, därför man helst inte litar på dom mera. Har pco å de kan bli så då tydligen!

    Ok, skulle va typiskt om man skulle missa tiden för äl när man inte vet exakt! De kanske gyn har koll på?

    Har väl i stortsätt alltid äl känningar bara nåra dar efter mens å fram till mens. Så svårt för mig å veta när min äl kmr i min cykel. Sekret har man ju hört talas om men jag får väl helt enkelt försöka lita på stickorna + tempa å hålla koll ????

    De är gravtest du pratar om att du fått svagt plus på va? Så de inte är äl test du pratar om ????

    Om du fått svagt plus på gravtest så är du självklart gravid!!! :D jag har hört talas om progesteron kräm, men dom säger att man lär vara noga om man använder de å får inte göra fel, så är nog än så länge Nojig för det. Men däremot tar jag bidrottninggele, vilket tydligen hjälper till mkt på traven också, så e plus letrozole hoppas ja hjälper :D


    Ja! Jag kände tydligt när min ägglossning kom på letrozol tabletterna kontra utan kan jag säga! Så hoppas du också känner. När jag var in på Gyn och de kollade äggblåsorna så sa hon att "från söndag kan du ha samlag varannan dag". Tog inte på första cykeln men denna gång verkar det gå vägen

    Sekretet kan man också kolla på, men jag körde helt blint på ÄL testen nu.

    Behövde dessutom bara enkelkur, så det går ju att höja kuren om de ser på VUL att det inte är någon blåsa som vuxit till sig.

    Ja, jag är nog gravid. Mår illa som satan nu, testet var ännu tydligen nu (HCG) trots lunch-urin än igår på morgonen torde vara ett starkt sträck på Onsdag när jag har BIM.

    Vad jag läst mig till är inte progesteronkrämen farligt, inte heller om man råkat dosera för mkt. Nu kommer jag köra den till V12 när kroppen själv producerar massa. Vad jag läste mig till kan det vara väldigt effektivt vid PCOS för att normalisera cykeln samt då för att behålla en eventuell graviditet om man haft problem med missfall tidigare (det har jag inte, men känns dumt att sluta nu när jag plussar!)

    Kika på hormoni.se och kolla här på Familjeliv. Massa bra info!
  • Mona85
    Joja16 skrev 2016-03-09 16:32:14 följande:

    Är det nån här som har koll på om progesteron kräm påverkar värdet och syns genom progesteron blodprovet man tar sju dagar efter ägglossning?


    Det borde det väl göra? Törs inte svara på det, dock väntade jag till efter första omgången med Letrozol samt blodprovet innan jag startade med krämen, bara för att veta vad jag själv producerar. Antar att sjukvården sätter in alternativ om man inte producerar tillräckligt själv? Jag hade haft så pass höjning så det var "positivt till att ägglossning skett". Valde ändå att börja med krämen cykel två och är gravid nu
  • Mona85
    1900920802 skrev 2016-03-09 10:50:32 följande:

    Massa grattis, gud så roligt, ja är så taggad på att börja med letrozol jag också! Hoppas de räcker med en kur för mig med ;)

    Hur många dagar efter sista letrozol tabletten hade du äl?


    Ägglossade exakt 9 dagar efter på båda cyklarna jag hann köra med letrozol. Var en helt annan känsla än tidigare (då jag trott att jag haft ÄL, på sticka samt sekret)

    (Åt då tablett dag 3-5) och mens fick jag förra kuren efter 16 dagar efter ägglossningen.

    Ja hoppas det gör susen för dig! tog på andra kuren skillnaden var att vi "hann en gång mer" än gången innan samt att jag använde progesteronkrämen! Nu ska man bara vänta ca 7 veckor till, inget är som väntans tider!
  • Mona85
    1900920802 skrev 2016-03-10 10:25:28 följande:

    Okej nu är jag förvirrad igen. Idag är de en vecka sen jag var på fertilitetsmottagningen, fick ju "konstaterat " vad dom trodde var ett tidigt missfall då, ca v 3 eller 4 bara. Dom såg inget tecken på graviditet på vul förutom att ja hade mens. trots alla tusen positiva tester jag tagit senaste månaden, men hon sa att eftersom mina tester hade börjat försvagat sig lite + fått blödning samtidigt som mensen skulle kommit så antog hon missfall, hade vanlig mensvärk också å Inget mer.

    Jag fick då med mig ett gravtest från kliniken som jag skulle ta en vecka efter besöket för å se om de blivit svagare vilket de borde, så idag är de en vecka sen, tog testet imorse, de visade inte nå svagare, minst lika starkt som de jag tog på sjukhuset förra veckan? om inte en aning starkare t.om. jag ringde mottagningen nyss å pratade med dom. Hon tyckte att eftersom jag isf hade så tidigt missfall så borde testerna vara blanka eller iallafall mkt svagare än för en vecka sen. Hon gav mig en ny tid om en vecka för ett VUL, hon sa att OM jag nu är gravid nu så är jag isf i v 6 nästa vecka. Herregud så förvirrad jag är. Positiva tester gör mig nu för tiden galen. Vad tror ni ? Vad hade ni trott om ni var i min sits ?

    Och om ja är gravid så tkr ja väl att mina gravtester ska ha blivit lika starka som kontrollstrecket vid de här laget isf! Är trött varje dag, lätt mensvärk fortfarande! Ååh ge mig tusen svar på detta vad ni tror så jag kan slappna av tills nästa vecka!!


    Men Gud vad svårt! Förstår din frustration!

    Vad säger magkänslan?

    Har en kompis som fick ett missfall i V8, dock körde hennes kropp på som vanligt med alla symptom så missfallet upptäcktes på RUL i vecka 18, dagen innan Julafton Trots att hon då med piller fick ta bort det som var började hon även producera mjölk på annandagen och fick åka in. 1 månad senare visade testerna fortfarande att hon var "gravid" och fick göra en skrapning eftersom det troligt var rester som orsakade plusset. Inte för att denna händelse behöver ha något med dig att göra! Men det kan hända och jag tycker det är sååå svårt, blir hellre positivt överraskad och tror att det inte är något än tvärtom :-/

    Men jag håller tummarna till nästa vecka!
  • Mona85
    1900920802 skrev 2016-03-10 12:29:01 följande:

    Eftersom jag inte haft ont vid blödningen/ mensen jag hade, så har ja hela tiden haft svårt att tro de var missfall, för missfall gör ofta ont och jag hade bara vanlig mensvärk, haft missfall förut å då fick ja super ont! Av nån anledning så säger magkänslan att jag är gravid igen, eftersom brösten börjat ömma smått plus lite lite mensvärk + kände hugg i vänster sida vid nedre magen två gånger igår som sved till ordentligt ett par sekunder sen försvann, hade även väldigt lite ljus bruna flytningar igår! Och de såg inte ut som gammalt blod/blod alls! Vet inte vad jag ska tro, de enda ja vet är att ingen kan förstå sig på kvinnokroppen och efter så mkt man läst så är inget omöjligt :)


    Kroppen är ju fantastiskt! Men vad spännande! Hoppas det är ett litet pyre. Och då hann du ju knappt sätta igång
  • Mona85
    1900920802 skrev 2016-03-13 10:47:40 följande:

    Tror nog de var en missfall endå, tog ett test igår eftermiddag å de var väldigt svagt.. ska göra vul endå å se så de inte är nå utomkveds med tanke på upp å ner på tester hela tiden.. men nya tag med letrozol + kombinera med bidrottninggele å hoppas på de bästa.vårar jag kombinera gelén + letrozol tror du?


    Hur går det?

    Absolut, jag hade iaf vågat köra letrozol och Bidrottning! ????????

    Jag har slutat testa mig och börjat förstå att jag är gravid, försöker dock minnas när illamåendet kom förra graviditeten för jag har mått rätt bra nu, bara lätt illamående ibland men inte vart nära någon uppkastning. Inget att gnälla på dock men sist var jag riktigt dålig! Är i V 5+3 nu. Ingen förutom min sambo (såklart vet om ännu, tänker att vi väntar till v12 innan resterande familj får veta så det mest kritiska ska gå över så inte sonen får några förhoppningar och så går det inte som planerat. Sist berättade jag åt mina vänner i v25 Hahaha
  • Mona85
    KaosArt skrev 2016-03-16 08:45:19 följande:

    Jag har en fundering angående progesteronkrämen, man ska ju sluta några dagar innan förväntad mens. Men om det blir ett fall av progesteron i kroppen så kan väl slemhinnan stötas ut? Och om man nu är gravid men slutar innan mens så kan man avbryta graviditeten då? Har läst runt lite men tycker inte jag fått något svar så tänkte kolla med dig :)

    Altså det är ju inte säkert att det visar på gravtest om man är gravid. Blir osäker kring det där?

    Testade du innan du slutade?


    Jag förstår! Det jag fått fram av det jag läst är att man kan sluta och sedan fortsätta igen, det är inte vanligt att det ska orsaka missfall om man inte haft problem med det tidigare.

    Jag testade 4 dagar före BIM och fick då ett supersvagt +, testade sedan varje dag fram till slutligen BIM och tester blev bara tydligare så jag slutade aldrig med krämen.

    Har du haft missfall tidigare?

    Sen var de ganska tydliga med att man inte ska sluta tvärt, man kanske kan börja dra ner på krämen några dagar innan så man kan ha en paus från dagen innan BIM tills man ser om man plussar eller ej
  • Mona85
    1900920802 skrev 2016-03-17 00:38:16 följande:

    Då gör jag det :) vill börja med dom NU , vill få mens så ja kan sätta igång!! Haha!

    Oj; ja men hoppas verkligen du mår bra denna gång :) absolut, lika bra att hålla tyst tills största missfallsrisken gått över :) skulle gjort samma :)


    Bara kööööööör! Är det inte det ena man väntar på så är det ju de andra.

    Rosenrot ska också vara bra för fertiliteten har jag läst
Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?