• rebeqqa

    Letrozolbehandling, resultat?

    Hej tjejer jag har ägnat de senaste 2 dagarna åt att läsa tråden - ni är underbara som kämpar på och peppar varandra.

    Jag har haft riktigt besvärliga cykler hela livet och alltid haft en rädsla för att inte kunna bli gravid. Vi har försökt sen i somras men utan varken mens eller ägglossning kan man ju inte direkt säga att det är några riktigt försök. I slutet av november träffade jag en privat gynekolog som konstaterade att jag har PCO. Jag fick 2 kurer med prover utskrivet och har nu avslutat sista kuren. Fick letrozol tabletter utskrivet och idag kom min mens. Så på söndag (dag 3) tar jag min första tablett. Ska på UL dag 15 för att se hur äggproduktionen ser ut. Vi hoppas massor på att detta ska vara vår väg till bebis.

    Jag har ingen egen mens så jag undrar om detta inte tar sig på första försöket trots letrozol.. hur vet jag när jag ska börja med kur 2? Eftersom jag inte får egen mens? Den blödningen jag har nu är ju Tack vare provera tabletterna.

  • rebeqqa

    Tack snälla för svar!

    Mensen kom idag, men det är verkligen jätteliten. . Den har inte kommit igång sådär rikligt som den brukar, knappt att jag behöver skydd. Ska jag ändå räkna det som dag 1? Isf ska jag då ta min första tablett på söndag.


    chbw skrev 2016-01-22 17:53:26 följande:

    De gånger jag inte fått äl trots letrozol har jag fått ta provera igen för o framkalla blödning o börja om med en högre dos =)

    Får du ägglossning med hjälp av letrozolen så bör du få mens utan provera om du inte blir gravid =)


  • rebeqqa

    Hej och välkommen!

    Vi fick sexförbud pga liten risk från att fler ägg ska kunna mogna och befruktas. Efter UL ska det dock (om allt ser normalt ut) vara fritt fram!

    Hoppas att det ser fint ut på torsdag!


    nepe skrev 2016-01-23 22:45:29 följande:

    Hej på er!

    åh nu har jag suttit flera kvällar denna vecka för att läsa igenom tråden, äntligen klar!! :D Kul att läsa om er alla!

    Jag tog min sista tablett letrozol igår på cd 7. En sak som jag funderar över är att några av er har fått sexförbud. Min gyn eller barnmorska sa ingenting om att vi skulle skydda oss nämligen :/ ska på vul på torsdag.. lycka till alla! 


  • rebeqqa

    Precis! Enligt gynekologen skulle vi om allt såg bra ut få mysa efter vul. Vi fick tid 3e Feb alltså dag 13 i cykeln. Jag håller verkligen tummarna för att detta ska funka för oss. Så orolig att det inte ska räcka. Jag är sådär galet rädd för sprutor. Sådär att jag blir svimfärdig så fort blodprov ska tas eller som när jag ska vaccineras. Jag mår dåligt flera dagar innan prover ska tas. Jag kan för mitt liv inte se hur jag skulle kunna ge mig själv en/flera sprutor- än mindre låta min make göra det. Detta oroar mig massor. Är jag ensam i detta?


    chbw skrev 2016-01-25 09:34:42 följande:

    De sa inget till mig heller så ringde o frågade, o fick inte ha sex innan vul. Första vul görs vad jag förstått det så pass tidigt att även om nån blåsa börjat växa har de ofta inte vuxit tillräckligt för o lossa =)


  • rebeqqa

    Ja jag tänker på Ovitrielle - ja det är säkert många som inte tycker att den gör ont. Men sprutor skrämmer mig. Och bara tanken av att behövs ta sprutor som Ovitrielle / goal f får mig att känna att detta med barn kommer vara helt omöjligt för oss. Jag kan inte ge mig själv en spruta under huden. Undrar om någon av er vet om vc eventuellt skulle kunna hjälpa en med med. Jag är villig att betala stora summor för att slippa. Det går bara inte - det är tvärstopp där. En sån fobi som jag bara inte kan bortse ifrån. Så jag oroar mig.

  • rebeqqa

    Hej tjejer.

    Jag är på CD 12 och har tagit LH-test tag 10,11 och idag 12. Och jag har nästan inget teststräck alls. Jag är ju på min första kur med Lezetrezol (jag har PCO) och jag oroar mig för att detta betyder att detta inte funkar för mig.

    Hur sent har ni fått utslag? Jag ska till Gyn imorgon men jag är rädd för att UL ska visa att inget ägg växer och att kroppen inte reagerar som vi hoppas på behandlingen. Hoppas min kropp bara är lite sen och långsam.

  • rebeqqa

    Tack för ditt svar jag känner mig hoppfull nu.

    Ja jag har hört att LHTEST inte funkar så bra för oss pco/pcos men jag har inte fått förklarat varför?

    Jag hoppas det går bra för oss imorgon och att läkaren kan se att något är på gång. Det skulle vara underbart.

    Jag trodde att ju starkare sträck desto närmare är ägglossningen?


    chbw skrev 2016-02-02 10:47:33 följande:

    Hej! Jag har pcos. Lh funkar inte alltid för pco/s. Håller tummarna för vul:et =)

    Jag fick ingen äggblåsa på enkel kur, men på dubbel gick det. Min läkare sa också att letrozoö kan vara väldigt lurigt o äggblåsa/or kan börja växa senare =)

    Min sista letrozolkur (innan jag bytte behandling) såg de ingen äggblåsa på tisdan, men hade ägglossning på söndagen efter (positivt lh + alla tecken och så mens efter 14 dagar), så det kan vara så att de tar tid o växa eller så är de inte helt färdigvuxna =)

    Att du knappt ser ett sträck alls spelar ingem roll. Strecket är alltid negativt om det inte ärnlika starkt som eller starkare än kontrollstrecket.

    De få gånger jag fått positivt på ältest har det gått från en dag till en annan med nästan blankt test rill fullt utslag =)

    Håller tummarna för er =)


  • rebeqqa

    Herregud! Vad underbart!! Stooooooort grattis till er! Underbart att det på något vis gick av egen maskin!


    MarJon89 skrev 2016-02-02 17:58:18 följande:

    Ja du, jag vet inte helt vad jag ska säga. Jag åkte dit och barnmorskan frågade om jag gjort ett test eftersom jag inte fått mens. Å jag sa "Nää för jag tror verkligen inte jag är gravid" å hon svarade "det tror inte jag heller men vi gör ett test ändå" okej tänkte jag som kissat knappt en timme tidigare. Fick fram några droppar och gick sen och satte mig. Väntade på läkaren och funderade mest på vad läkaren skulle säga om varför provera inte fungerat. Blev avbruten i mina tankar av barnmorskan som kom tillbaka och sa "Ja du, testet är positivt!" Jag fattade ingenting och sa att det måste blivit nåt fel. Sa nog Va?? I typ 5 minuter. Fick sen komma in på vul och visst fan var där en liten hinnsäck. Fick ägglossning av mig själv dagen efter att jag vart på mitt första besök och då tog det sig, utan mediciner. Jag fattar fortfarande ingenting. Är helt chockad. Har tagit tre test til hemma. Att jag skulle vara gravid var det sista jag trodde, så jag fattar ingenting. Dock är jag bara i v 3 eller nåt sånt så det är grymt tidigt så vågar inte riktigt vara optimistisk än.


  • rebeqqa

    Jaha tack för förtydligande. Jag har inte sovit nästan alls under hela natten. Varit så orolig inför VULet.

    Åh vad kul - hoppas du får börja på fredag.

    Tar du enkel, dubbel eller trippel dos denna gången?


    chbw skrev 2016-02-03 04:48:38 följande:

    Som jag förstått det är det pga hormonrubbningen en har vid pcos. att det kan störa testet på något sätt. 

    Nej, så behöver det inte bli, för en del är det nog så. Men har en en lh-stegring så är teststrecket lika starkt som eller starkare än kontrollstrecket, allt annat är negativt test. Jag litar inte på lh-testerna, såvida jag inte har äl-symtom samt får temperaturstegring dagen efter =) 

    håller tummarna för erat vul! =) här blev det mens så ska ringa o boka tid till fredag för vul så jag förhoppningsvis kan påbörja behandling igen redan på fredag. Annars måste jag vänta en cykel till :/


  • rebeqqa

    Hej nu är jag tillbaka från VUL - inget var på gång. Inga ägg växte. Vilket känns tungt. Men vi är på CD 13 idag så han ville ge det några dagar till. Ska tillbaka på måndag. Håller tummarna så. Vet inte vad nästa steg skulle kunna vara. Dubbel dos kanske?

    Någon annan som haft samma erfarenhet?

Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?