• Lemon29

    Letrozolbehandling, resultat?

    Hej,

    Hoppar in här om ok?

    Läste klart tråden igår och var tvungen att ta ett gravtest på eftermiddagen (bim -1 efter andra Letrozole-kuren). Fick svagt svagt plus vilket egentligen inte var något konstigt eftersom jag verkar vara en låghormonare som inte tjänar på att testa tidigt. Imorse dock lika svagt streck trots morgonurin på bim, vilket gör att jag misstänker nytt tidigt missfall. Har haft mol i magen i princip sedan ägglossningen, men har trott att det berott på att jag dubblat progesteronstödet denna cykel. Tar nu två doser Crinone istället för en. Igår kväll misstänkt likt menssmärtor, men idag inget.

    Cathy, blir nyfiken på immunproblemen och har googlat en del. Men tycker inte att symptomen egentligen stämmer på mig. Visserligen viss nedsättning i sköldkörteln som regleras med Levaxin, och astma, men egentligen inget annat. Blir tvärtom (som du?) lätt förkyld och har ovanligt långa förkylningar. Inte det klassiska att man sällan blir sjuk. Har i och för sig ett barn (2011) och fick avbryta en graviditet i våras. Däremellan två missfall. Försökt sedan våren 2013. Den senaste graviditeten blev dock till efter riktigt lång och utdragen förkylning: immunförsvaret upptaget med annat..? IVF inbokad i augusti, men vet inte hur vi ska göra. Nu blev vi ju ändå gravida efter kur nr 2 med Letrozole. Innan dess Pergotime. Hur kom du på att det var immunproblem för dig? Har tagit upp det med min fertilitetsläkare tidigare men i princip det har blivit bortviftat.

    "Diagnosticerad" med MFO och värdena bra, men har väldiga svårigheter ändå, och börjar tappa hoppet... Ska naturligtvis ha is i magen och vänta ut hur denna grav går.

    Sorry för långa inlägget. Och lycka till och styrka till er alla!

  • Lemon29

    Okej, tack för svar!

    Har jag förstått det rätt att det är andra symptom (autoimmuna sjukdomar mm) än "bara" infertilitet som gör att man misstänker immuniteten, och att det ännu inte behandlas i Sverige? Även om magkänslan säger att det kan vara något åt det hållet känns det som en stor grej att göra utredning utomlands om jag inte passar in på de flesta klassiska symptomen.

  • Lemon29

    Tack, Alltidväntarmanpånåt, för tipset om ivfpodden! Den är ju suverän. 

    Det blev missfall (nr 4) av våra svaga svaga streck på stickorna i slutet av juli. Det var andra försöket med Letrozole och är fortfarande väldigt förvånad att det ändå blev en grav så snart eftersom vi haft svårigheter att alls bli gravida också. Fick missfallet konstaterat med hcg-tester eftersom vi haft flera MA tidigare och vi nu hade ivf inbokad i aug. Men som tur var kom blödningen igång av sig själv dagen efter konstaterandet. Så nu kommer vi att försöka naturellt en cykel till innan det är dags för nästa steg, och håller tummarna för ok ägglossning utan stöd... Vill ändå låta kroppen vara lite neutraliserad inför det kommande.

  • Lemon29

    Lectin, ja, vi är ganska utredda. Hållit på i 2,5 år nu. Mina hormonvärden ser ganska bra ut liksom spermaprovet. Tar Levaxin och Trombyl. Har en fyraårig son sedan tidigare och fick avbryta en graviditet i våras. Tidsfråga säger specialisterna vi har träffat. Problemet är att vi inte har all tid i världen... Så hoppar på ivf-tåget nu och håller tummarna för att det ska hjälpa. Ingen garanti dock eftersom vi har flera tidiga missfall bakom oss.


    Skogstjejen19: Det är ju iaf en graviditet! Hört många som pratar om spökstreck på gravtest, men det är inte min erfarenhet. Kan du kanske gå och få hcg-värde testat genom blodprov? Behöver ju ta minst två prov med ett par dagars mellanrum, men kan vara skönt att få det i termer av värden istället för att försöka tolka styrkan på stickor. Förra graviditeten som i varje fall inte blev ett missfall testade jag med CB med veckoindikator sent i veckan efter plus och därefter veckan efter. Då såg jag att hcg:t stegrade som det skulle. Denna gången gjorde jag detsamma, men då stegrade inte hcg:t som det borde, därav kontakt med vår kontakt i vården och blodprov.

  • Lemon29

    Stackare Sandra, fattar att det måste vara vidrig väntan! Håller verkligen också tummarna för att det ser bra ut.

    Var på Carl von Linné i Uppsala idag angående IVF. Läkaren tyckte dock inte att vi skulle gå på det än (heder åt dem att de inte bara vill mjölka pengar...). Eftersom vi har flera missfall bakom oss och allt såg bra ut, så menade han på att det inte är att bli gravida som är problem för oss. Han tyckte att vi skulle testa 5-6 cykler till med Letrozole och sedan komma tillbaka om det inte lyckats då. Det innebär att jag isf kommer att ha gjort 7-8 kurer med Letrozole innan det ev. blir IVF. Och han vet verkligen vad han pratar om. Kanske kan vara vägledande för någon. Han sa också att de i princip har övergett Pergotime som metod och använder Letrozole istället.

    Utslag på äl-sticka igår kväll, trots inget Letrozole sedan missfallet sist, och enligt vul släpp om ett par timmar så nu har här legats i. Glad Gläder mig också åt att han tyckte att vi inte kunde prata om infertilitet, utan snarare att jag och maken var rätt fertila.

  • Lemon29

    Jag gick därifrån med blandade känslor. Hade sett framför mig att lägga detta i någon annans händer ett tag, men hade väl en ganska positiv dag antar jag. Efter 2,5 års försök med blandade resultat, dock inget fullgånget barn, känns det ändå skönt att få känna en smula hopp.

    Lycka till idag, Sandra_84!

  • Lemon29

    Har varit frånvarande en vecka och såg först nu, Sandra_84. Beklagar verkligen! Men skönt som sagt att du upptäckte utan värre symptom och fick operationen ganska snabbt. När detta lagt sig kan ni blicka framåt med en plan när/om du orkar.

    Ibland undrar jag vad jag kommer att göra de där 25% eller så av mitt liv som jag de senaste åren lagt psykiskt på att försöka få syskon, när (för jag tror ändå) vårt nästa barn är här. Bra mycket klokare/ödmjukare lär man ju ha blivit på kuppen i alla fall.  

    Kram på er starka kvinnor!

    p.s. Tecken på kommande mens här. d.s.

  • Lemon29

    Håller tummarna det tar sig för er denna gången! En fobi-behandling på köpet annars Flört.

    September har varit en bra månad för oss att bli gravida förut, då blev sonen till. Kör ny dos letrozole (tredje kuren) denna cykel, och håller tummarna igen.

  • Lemon29

    Vad skönt Sandra att det känns på det sättet. Jag tyckte att det skulle bli så skönt att få lägga detta i någon annans händer ett tag när vi blickade fram emot IVF. Hoppas ni får hjälp snart och att det går vägen utan alltför många försök!

  • Lemon29

    FruSind, verkligen babyboom i min omgivning också. Vi förlorade en dotter halvvägs genom graviditeten i våras, så för mig handlar de mycket om att alla de jag skulle ha varit föräldraledig samtidigt med nu får/fått sina barn. Ger mig själv att ibland inte träffa vissa av dem. Oftast har det dock faktiskt känts bättre än jag trott. Magarna tycker jag är jobbigast. Lånesnusade på en snart fyramånaders häromdagen. Så himla gott. Det är en himla bergodalbana detta!

    Alltidväntarmanpånåt - vi blev dissade på ivf-kliniken... Nej, men de ville att vi skulle uttömma Letrozolespåret innan vi fortsatte med ivf. Har använt pergotime ett bra tag vilket ju tyvärr kändes som bortkastad tid. Så ivf först aktuellt om ett halvår eller så. Lite nere över det eftersom det ju som dina vänner säger är stor chans till graviditet ganska snart med ivf. Stort lycka till! Hur känns det efter mötet?

  • Lemon29

    Hejhej!

    Vill bara meddela mitt utfall med Letrozol.

    Har en konstaterad trolig ägglossningsstörning trots regelbunden mens. Tagit Pergotime ett antal ggr och fått flera graviditeter med det, dock upprepade missfall. Började ta Letrozol sommaren 2015, andra cykeln graviditet men mf konstaterat 5+3. Fjärde cykeln omgång 2 gravid igen och denna gång har det hållit i sig. Vecka 21 nu med en liten parvel.

    Min känsla är att Letrozol i mitt fall varit mycket bättre än Pergotime. Jag hoppas att era läkare också börjat gå ifrån Pergotime till förmån för Letrozol, liksom t ex Carl von Linné-kliniken i Uppsala. Jag hade inga biverkningar med Letrozol, risken för flerbörd är betydligt mindre (även om jag släppte två ägg sist) och "den tredje hinnan" i livmodern blir bättre med Letrozol än med Pergotime.

    Lycka till!

  • Lemon29

    Äggen växer 2 mm per dag och släpper vid ca 22 mm. De ena släpper alltså om någon dag och det andra om ca 3 dagar. Hur fertil är du? I mitt fall har två ägg inte varit lika med två fostersäckar, men man är ju olika. Jag hade gärna sett tvillinggrav för egen del, trots att jag är medveten om riskerna. Har man tre ägg eller fler på g får man ju normalt sexstopp av läkaren...

Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?