• Oviss01

    Letrozolbehandling, resultat?

    Igår tog jag sista tabletten Provera för att få igång mensen. Så förhoppningsvis är det snart dags för Letrozol för första gången! Har nu vänt mig till gynekolog nummer tre för att jag vill göra UL för att se hur Letrozolen fungerar (de andra ville inte göra UL...) och se så inte för många blåsor mognar. 

    Någon som har erfarenhet av Linné i Uppsala?

  • Oviss01

    Hej!

    Jag har tagit provera och fick mens. Idag är det tredje mensdagen och dags att börja med letrozol. Hur tänker ni kring oskyddat sex under tiden ni tar provera? Jag tog grav.test innan jag började med provera för säkerhetsskull. Men bör jag ta ett igen innan letrozol trots att jag har proveramens just nu?! Jag grubblar sönder mig av allt just nu, att det ska vara så svårt :(

    Kör ni som vanligt bara? Oskyddat under hela behandlingen?

  • Oviss01

    Hej!

    Idag var jag och gjorde ultraljud för att se hur kroppen svarar på Letrozol. Jag hade två stora äggblåsor, om jag minns rätt var de på 20 respektive 16 mm. Hon sa att det finns en pytteliten risk/chans för tvillingar och att det är upp till oss att bestämma hur vi vill göra. 

    Vi vill ju inte ha tvillingar, men fy vad svårt det är alltså. Det här med att fatta beslut är dessvärre inte en av mina starka sidor

    Hur som helst så är jag glad att jag svarade bra på Letrozol, och blir jag inte gravid nu så sa hon att det kommer definitivt en mens i alla fall och då är det bara att köra vidare med letrozol på dag 3...

    Nån som har erfarenheter här av storleken på äggblåsorna?

  • Oviss01

    Hej!

    Jag tänkte bara uppdatera lite och ge lite hopp till er andra. Idag plussade jag, efter första Letrozol-kuren!! Nu oroar jag mig bara ifall det är en eller två där inne på tok för lång tid tills man får veta...

    Kram på er!

  • Oviss01
    vildalee skrev 2016-06-10 06:43:04 följande:

    Vi blev på andra försöket, vi behövde gå upp i dos från en till två tabletter så hade vi ätit två från start så hade de kanske gått på månad ett.

    Men börja inte mixtra själv med de för då kan du få massa mogna ägg ist.

    Ja fick 3 stora ägg, två som skulle släppa så nu den 27 ska vi på ultraljud för att se om de är en eller två


    Jag fick samma resultat (men första försöket och en tablett). Nu på tisdag ska vi på UL för att se om det är en eller två... så nervöst!
  • Oviss01
    Emma8904 skrev 2021-02-17 10:30:27 följande:

    Hej

    Ser att detta är en gammal tråd men nyfiken på att höra hur det har gått för er?

    Jag har min första kur med letrozol efter att ha konstaterats ha PCOS. Igår var jag till gynekologen som kunde se en treskiktad slemhinna och en äggblåsa på 17mm. Nu hoppas jag bara på ett positivt ägglossningstest. Till er som också har PCOS och tagit letrozol. Hur har behandlingen funkar för er? Jag hoppas verkligen på ägglossning nu, tror ni det är möjligt? Vad är chanserna?


    Ja, det var länge sedan jag var engagerad i den här tråden. Men jag blev gravid på första försöket med Letrozol. Det resulterade i tvillingar som nyligen fyllde 4 år Stort lycka till!!
Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?