• Äldre 2 Jan 21:14
  8063 visningar
  35 svar
  35
  8063

  kort lutealfas - tillföra progesteron?

  Hej!

  Jag har en kort lutealfas, senaste månaden 6 dagar men brukar ligga på 7-8. Vet dock inte om det verkligen är kort lutealfas eller mellanblödningar men jag blöder konstant (med så klart olik mängd varje dag) i ca 12-14 dagar. Börjar dock misstänka att detta gör så att ägget aldrig hinner fastna. Har pratat med min läkare tidigare om att köra en kur med Primolut nor för att starta om cyeln, men dels så missar man ju en månad av försök då och eftersom jag ändå har ägglossning varje månad (enligt ägglossningstest - riktigt säker kan man ju inte vara) så känns det inte helt 100 att ta dessa piller. Däremot har jag läst om att tillföra progesteron på annat sätt i form av kräm eller ovarier. Någon som har erfarenhet av detta? Och har ni i så fall fått det utskrivet av er läkare? Har läst en del inlägg om detta men de flesta är rätt så gamla (inte hittat mkt från 2014) så om ni har några erfarenheter dela jättegärna med er =)!!
 • Svar på tråden kort lutealfas - tillföra progesteron?
 • Äldre 2 Jan 21:50
  #1

  Jag hade en lutealfas på ca 8-9 dagar, fick progesteron utskrivet av läkaren och tog dessa varje månad i några månader, det hjälpte absolut och lutealfasen blev några dagar extra. :)

 • Äldre 5 Jan 20:35
  #2

  Har också kort lutealfas ca 10 dagar. Hur tar man Progesteron? När börjar du?

 • Äldre 7 Jan 19:49
  #3

  Hej!

  Tack för svaret!

  Jag har inte börjat med något än. Jag gjorde ett progesterontest i okt som visade bra och nu tycker min läkare inte är det är någon idé att ta progesterontillskott. Ska dock gå o göra ett till sånt test efter denna månads ägglossning för att verkligen se att jag har ägglossning. Har även frågat min läkare om en normal progesteronhalt alltid betyder att man en tillfredstälande lutealfas. Väntar på svar fortfarande, mailat henne på min vårdkontakter. 


   

 • Äldre 7 Jan 19:50
  #4

  Stockholmsmilen vad är din historia? har ni försökt länge? 

 • Äldre 7 Jan 19:51
  #5

  NLAL hur långt har ni kommit i barnagörandet?

 • Äldre 7 Jan 19:53
  #6
  Jessie881 skrev 2015-01-07 19:51:06 följande:

  NLAL hur långt har ni kommit i barnagörandet?


  Och kollade din läkare dina halter av ditt progesteron innan du fick tillskott?
 • Äldre 9 Jan 15:18
  #7

  Vi har kommit såpass långt att barnet är 1,5 nu. :p Jo, det togs prover. Men största anledningen till att jag fick det utskrivet var för att kunna behålla en graviditet - hadelätt attbli gravid men blev bara missfall. Så med sonen tog jag till v.15 typ.

 • Äldre 10 Jan 14:07
  #8

  Ja ok, grattis! Vad skönt att det funkade!

  Har fått svar av min läkare nu att hon inte tycker att jag ska ta tillskott av progesteron eftersom mina nivåer var bra i höstas. Blir så trött...dessutom verkar det inte som att jag har någon ägglossning denna månad....

 • Äldre 10 Jan 20:18
  #9

  Jag och sambon ska börja på försök nr 10 nu. Förra månaden testade jag med äl-stickor och den var 7 dagar senare än beräknad och jag fick mens en vecka efter positivt äl-test. Ska testa även denna månad och se om min lutealfas bara är 7 dagar.
  Har kontaktat gyn för att få hjälp så vi får se vad de säger när vi får komma dit...

 • Äldre 12 Jan 19:07
  #11

  Ok! Hoppas de kan hjälpa dig! se till att de kollar dina progesteronnivåer också.
  Berätta gärna hur det gick för dig efteråt =).

Svar på tråden kort lutealfas - tillföra progesteron?
Logga in
Bli medlem