Inlägg från: Anonym (Barnlängtan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Barnlängtan)

    Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!

    Hej.


    Ny i tråden och har inte riktigt orkat vara inne på familjeliv på ett bra tag.


    Gjorde en titthålsoperation i början av året, då jag misstänkte endometrios p.g.a. svår mensvärk. Innan operationen sa flera gyn läkare/doktor att det kunde vara PCO.
    Efter operationen berättade doktorn som opererade mig att allt såg fint ut förutom fullt med äggblåsor (eller cystor) i ena äggstocken så han misstänkte PCO.
    Så fick lämna blodprov, som visade pco.


    Nu så här i efterhand så sommaren 2011 (om jag inte missminner mig), började jag känna ett visst ''tryck'' över ena äggstocken, började gå upp i vikt och min svåra acne kom (har gått på olika salvor och mediciner för dem..).


    Jag och min make har nu snart försökt bli gravida i två år.. Efter operationen och ett samtal till gyn i staden jag bor i har jag mått ännu sämre, rent psykiskt då dem vägrar hjälpa oss. Så jag har inte orkat ringa privat klinik.

    Får man ens hjälp via privat? orkar inte få ett jädra nej till! :(

    Vi började med LCHF i slutet av Februari då jag har fått till mig från flera håll att det ska hjälpa? (Det har hjälpt rent vikts mätmässigt och på andra sätt, både jag och maken mår så mycket bättre så det är ju en vinst i sig) :)


    Har ni  andra fått vänta till viss ålder för att få hjälp? och hur har ni gått till väga?

    (ursäkta för långt och privat meddelande)

  • Anonym (Barnlängtan)
    Pcofight skrev 2015-05-29 11:08:42 följande:

    I min stad måste man ha försökt aktivt själv i ett år innan man får hjälp och utreds. Jag gick till en privat och fick hjälp direkt. Skulle testa att gå ner i vikt och om det inte gav bra resultat med menstruation osv skulle jag få pergotime. Man måste ligga på ett visst bmi för att få det utskrivet. Jag skulle gå ner 5 kg minst för att få det. Gick ner 18 istället och blev frisk. Lycka till!


    Okej. Tyvärr är det så att där jag bor så måste man vara över 24 år för att få hjälp genom landstinget(eller vad det nu heter).


    Minns du vilket BMI?


    Va skönt att det har gått så bra för dig Skrattande

Svar på tråden Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!