Buljongtärning ist för fond, hur omvandla?
Jag tänkte göra denna gratäng men jag har ingen fond hemma, visst borde det gå bra med buljongtärning? Hur omvandlar jag då?
150 g kycklingfiléer
40 g bacon
0,1 purjolök
4 krm kycklingfond
4 krm dijonsenap
1,75 msk lagrad smakrik ost (riven)
5 msk grädde (valfri fetthalt)
1. Sätt ugnen på 200°C. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn den. Lägg därefter kycklingbitarna i en ugnsform. Strimla purjolöken och klipp baconet i strimlor. Bryn tillsammans utan att det tar färg. Fördela på kycklingen i formen.
2. Blanda ihop kycklingfond, dijonsenap, riven ost och grädde. Häll detta över kycklingen i formen. Ställ in formen i ugnen och gratinera ca 20 minuter.
3. Sätt på vatten till riset och koka enligt instruktionerna på förpackningen.
Servera kycklinggratängen med ris