Inlägg från: chrissepisse |Visa alla inlägg
  • chrissepisse

    Duplo eller Brio tågbana?

    Vår yngste son fyller två i februari och fick en Duplo-tågbana i julklapp. Vi har även en stor back Brio-tågbana efter storebröderna.

    Duplo-tågbanan passar bra just nu, men man kan ju inte göra så mycket med den mer än att sitta och titta på tåget som kör runt av sig själv. Brio-tågbanan kan ju däremot växa med barnet och har betydligt större variationsmöjligheter.

    Om jag skulle välja bara en av dessa tågbanor, hade jag valt Brio just för att den kan kompletteras med fler delar om barnet tycker det är roligt. Vi har mest Brios originaldelar till vår tågbana, men även något enstaka från Ikea och Micki. Brio är mer robust och håller bättre. Framförallt är det bättre om knopparna är av trä, som på Brios rälsdelar, än av plast, som det har varit på andra märkens rälsdelar.

  • chrissepisse
    frökenelisabeth skrev 2015-01-10 21:59:09 följande:
    Vad är det för "variationsmöjligheter" man har med Brio som man inte har med Duplo? Nyfiken smile1.gif
    Jag tycker att tågbanan från Duplo är ganska begränsad i sitt utförande jämfört med Brios tågbana. Det finns ett helt annat utbud av tillbehör till Brios tågbanor och jag tror att de kan roa betydligt högre upp i åldrarna än Duplo-tågbanan. Snart tvååringen tycker att Duplobanan är jätterolig, men han är inte så intresserad av själva byggprocessen, utan tycker det är kul att se tåget köra runt, runt. Om det däremot är själva skapandet av nya banor som roar, då är Briobanan bättre. Så uppfattar åtminstone jag det.

    Vi har massor av Duplo och jag tycker det är bra leksaker, men just vad gäller tågbana tycker jag att Brio är ett bättre val.
Svar på tråden Duplo eller Brio tågbana?