• dagon

    Blöda på bröllopsnatten, mitt liv står på spel

    Hej vännen!

    Vilket land är du i nu?

    Här är två länkar som är bra att känna till när det gäller hedersvåld och tvångsgifte:
    Linnamottagningen och GAPF är dom organisationer som jag känner till. GAPF tror jag nog att du har hört talas om.

  • dagon

    Ta kontakt med någon av dom organisationerna som vi har länkat till. Dom kan tala om bättre än oss vad du ska göra.

  • dagon

    Eftersom den här tråden är skarpt läge och ingen debatt om hederskultur kanske ni som vill ha debatt starta en separat tråd?


    Tom Araya skrev 2015-01-12 20:27:48 följande:

    Jag tvekar till om TS är på riktigt...


    Det här tycker jag låter som ett typiskt fall om än hårdare än genomsnittet och hotet om död är på riktigt.
  • dagon
    ronjaaaa96 skrev 2015-01-13 10:28:49 följande:

    Hej igen! Tack för alla svar! Jag förstår inte varför vissa tror att jag skrev inlägget på skoj eller att jag inte var seriös? Hade jag inte vart desperat hade jag inte skrivit något inlägg alls. Jag googlade och såg att det var en annan tjej som hade skrivit att hon också var tvungen o blöda och fick mycket respons. Jag vill vara med killen & att gå ifrån min familj är jävligt svårt. Jag vågar inte ta sakerna i mina händer för jag tänker på alla tjejr som blivit hedersmördade. Ett exempel är Fadime? Hon hade till och med riksdagstal om hedersmord och hade skydd, ändå så blev hon skjuten av sin pappa & blev mordhotad när hon hade flytt. Kan man ens göra något diskret under bröllops natten? Min hymen är kvar men jag är fortfarande rädd om jag inte blöder & vill inte bli mördad för något jag inte ens gjort. Om någon som läser det här inte tar det allvarligt påpeka inte att jag inte är seriös. Förstår inte varför någon skulle ljuga om att bli mördad. Jag känner mycket ångest angående det hela och vet inte vart jag ska börja.


    Hej Ronja!

    Jag tycker din situation påminner lite om Sara Mohammads, hon som startade GAPF och det är nog hon som skulle förstå dig bäst. Hon är från Sulaymaniyya i irak. Fortsätt inte den här tråden för det är bara slöseri med din dyrbara tid med tanke på nivån på svaren utan ta kontakt med någon av organisationerna du fått
    innan. RING GAPF eller maila dom (kanske länka till den här tråden).

    Du säger att du är kär men du är bara 18 år och har inte fått någon övning i kärlek eftersom du inte har fått ha någon pojkvän och kärlek tar ett helt liv att lära sig. Killen har redan hotat dig och det gör man inte med någon man älskar.

    Du säger att du vill skydda dina syskon men hur ska du kunna göra det? Du kan ju inte skydda dig själv.

    Prata med någon som varit i samma situation, det är vad du ska göra nu.
  • dagon
    ronjaaaa96 skrev 2015-03-29 12:45:56 följande:

    Jag älskar honom verkligen och det låter sjukt fånigt här men varenda gång jag verkligen har motivationen att lämna så TÖNKER jag bara på hur attraktiv han är och hur jag aldrig kommer hitta någon som är lika fin som honom, både mentalt och psykiskt. Kanske inte när det kommer till religionen och kulturen dock. Något tips?


    Ja, det här är något som många här på forumet kan svara på, hur det är att vara 18 år och förälskad för första gången och hur det gick sen. Det är ingen slump att dom flesta äldre inte är ihop/gift med sin första förälskelse eller ens sin andra eller tredje.
    Tipset är att du MÅSTE prata med någon äldre kvinna med erfarenhet av de problem du har och då är en förening som GAPF eller Linnamottagningen (Stockholm /Järva) enda realistiska alternativet. Du frågar helt enkelt på fel ställe och tiden håller på att rinna ut för dig.
    ronjaaaa96 skrev 2015-03-29 12:45:56 följande:

    Jag vet att min mödomshinna/slidkrans inte är intakt och tror till fullo att barnmorskan i ungdomsmottagningen ljög när hon sa "den är helt intakt jag kan se att du är oskuld"


    Som du kanske förstår av diskussionen om mödomshinnor som var tidigare i tråden så kommer du nog inte få ett svar som du har någon nytta av på den frågan. Hade du en släkting med på ungdomsmottagningen? Var barnmorskan själv från mellanöstern?
Svar på tråden Blöda på bröllopsnatten, mitt liv står på spel