Inlägg från: jagmamma |Visa alla inlägg
  • jagmamma

    Nån mer som planerar nr tre och vill följas åt :)

    Vi kommer troligen försöka med en trea denna månaden, men vill det sig inte så väntar vi nog till juni med fortsatta försök :) Vi har en liten på 2 år och 3 mån och en till som är lite över 11 mån :)

    Skulle med största sannolikhet bli vår sista så vi vill både pausa tiden och dra ut på det samtidigt som vi gärna vill ha en liten till och ser det praktiska i att ha småbarnsåren "avklarade" också.

  • jagmamma
    Sötebröd skrev 2015-01-21 08:22:59 följande:

    Fick gravid 1-2 på det digitala testet i morse.

    Shit, tankarna bara snurrar.


    Stort grattis! Här bör det vara ägglossning imorgon ????
  • jagmamma
    kakanssmulor skrev 2015-01-21 07:21:33 följande:

    Hej på er, inget plus den här månaden tyvärr och nu har vi sjukstuga här i familjen men mycket tid till att leta barnvagnar blir det. Vår tjej är en rätt liten 4 åring som inte orkar gå långa sträckor så vi letar efter en vagn som ska funka som sittvagn nu och om det skulle bli så en liggvagn sen :) i dagsläget har vi en Phil and Teds men den är färdig för skroten. Vad har ni för vagnar?


    Hoppas på nästa månad! Vi har en bugaboo donkey, en akta graco evo och en cykelvagn.
  • jagmamma
    Miaomiao skrev 2015-01-22 10:51:00 följande:

    Testade negativt idag på BIM-4, så himla trist. Jag vet att det är tidigt, men förra gången jag blev gravid (den graviditeten slutade tyvärr i MA) testade jag positivt på BIM-4. Samtidigt var det 10 dagar efter positiv äl test, men nu har det bara gått 9 dagar. 


    Ge det till 12 dagar efter ÄL, då brukar 9/10 gravida kunna plussa svaaagt. Men det är inte kört förrän mensen kommer ;)
  • jagmamma
    Syoss skrev 2015-01-25 00:45:07 följande:

    Hej på er! Jag följer gärna denna tråd ett tag. Vi har 2 pojkar, en på 3 år och minstingen är snart 10 månader. Jag vill ha en trea och rätt snart, som i att jag vill vara gravid innan sommaren, men min sambo är lite osäker, så vi får se hur delaktig jag blir i tråden. Jag är 27 och sambo

    n 35. Ska vi någonsin försöka med en trea, så är tillfället bäst nu. Dels så har jag några års studier kvar att läsa och när jag väl börjar plugga igen så vill jag inte göra en paus till (tog en paus 2009 och har inte kommit igång med det igen än), så vill bli klar med barnafödandet innan jag sätter mig i skolbänken igen, och dels så tycker min sambo att han börjar bli för gammal för nya barn.

    Jag håller mig lite vid sidan av tills jag vet hur vi ska göra

    Lycka till med era försök!


    Känner som du! Vi är visserligen ganska unga, jag blir 26 i år och sambon 25, men vi vill ha tre barn och ha det avklarat och jag tycker det känns skönt att kunna plugga i lugn takt utan studielån och ge allt till barnen så kan jag göra karriär sedan när dom blir lite större, har ju jobbat (och jobbar extra nu) innan. Vi vill gärna ha tätt också och slippa skola in på förskola innan och slippa alla förskolebakterier hemma när man har en nyfödd Har gått så underbart bra med dom två vi redan har med nästan 16mån mellan
  • jagmamma
    malink80 skrev 2015-01-29 10:57:24 följande:

    ja jag tänkte mest eftersom det är mellan 12-48 timmar?? kan ju lika väl vara imorgon eller vadå? Enligt min app så har jag äl imorgon men eftersom ja slutade med minipiller den 15 så räknas den 16e som sista mensens första dag enligt barnmorskan. då räknade kalendern ut att ja har äl den 16e. men jag ville testa stickor för att ens se om man har nån äl, å jag började testa den 25e, med stegring för varje dag å då igår va strecket typ starkare än kontrollstrecket, testade imorse å detvanästan lika starkt. Om det inte är kvar när man testar eller blivit svagare, betyder det att Äl redan vart va?


    Läst nånstans att om man har positivt två dagar i rad så är det 24-48h efter första testet och 12-24 efter andra.

    Jag hade t.ex positivt torsdag kväll och på fredag dag, också lika starkt. Hade troligen ägglossning tidigt lördag morgon, typ 4-5 på morgonen eftersom att jag från att barnen vaknade vid 6 var yr så jag inte kom ur sängen på hela dagrn och illamående. Så har jag haft de tre ägglossningar jag haft sedan vårt andra barn föddes - behöver jag säga att jag vill vara gravid och INTE ha fler såna ägglossningar?! ???? Men alltså typ 32-33h från första positiva äl-testet hade jag
  • jagmamma

    Jag bryr mig mer om avstånd till julafton och rs-tider. Får jag välja mellan oktober och februari igen (sonen född oktober, dottern februari) så väljer jag oktober. Sambon brukar ha tre veckor ledigt över jul och nyår också vilket är skönt med liten hemma. Blir det inget nu så kanske vi gör ett försök till om det skulle bli i början på november (inte räknat på det :P) annars väntar vi med försök till juni så det blir bebis tidigast i mars :)

    Angående familjebil så har vi en Volvo v70 nu och en britax hiway i mitten bak och en britax maxway på höger sida bak. Skulle utan problem få plats tre hiway bak. Innan kan vi ha babyskydd fram och en vuxen sitta bak med dom äldre.

    Men sen är vi ganska säkra på att vi vill ha en Volvo xc90 :)

  • jagmamma

    Här kom mensen hela 4-5 dagar för tidigt denna månad, 10 dagar efter ägglossning och jag brukar ha 14 regelbundet. Blir nog ett försök till sen paus till sommaren annars.

  • jagmamma

    Vi kör ägglossningstest nu. Men en 1-åring och en 2-åring krävs det just nu planering ibland för att få till det. Första försöket blev tyvärr inget här, men tror det blir ägglossning på måndag så då kör vi sista försök annars vänta... Första barnet tog tre hårda försök och andra ett enda oskyddat damlag då vi trodde det var "säkert".

    Har ni andra haft lätt att bli gravida med första barnen?

  • jagmamma

    Aldrig använt tester innan, men nu känns det praktiskt om lusten och tiden inte riktigt in faller in samtidigt som ägglossningen. Kan ju vara värt att ha sex vid 23 en tisdagkväll om det är ägglossning medan man annars kanske skulle valt att sova, så att säga.

    Vi är unga (jag blir 26 och sambon 25) men första tog ju som sagt några månader ändå så går ju inte varken förlita sig på eller tänka att det ska dröja längre pga ålder. 32 är ju ingenting ;) :)

  • jagmamma

    Tråkigt kakanssmulor :/

    Vi har en Alvin och en Laura :P Svåååårt med namn! Vill gärna ha ett med 5 bokstäver som dom andra och med l och a i som dom andra... Elian är ett killnamn som lockar mest just nu och får jag välja så önskar jag mig gärna en pojke till, även om det inte spelar roll. Då blir det pojke- flicka- pojke och kanske lättare att undvika klassiska syskonfällan att mellanbarnet blir "bortglömt" (kanske främst av andra).

  • jagmamma

    Här var det troligen ÄL igår eller natten till igår eftersom ÄL test var typ positivt seeent i måndags kväll, positiva hela tisdag och negativt igår morse. Fick till det lördag, tisdag och igår så nu är det bara att hoppas att det räcker och vill bli bebis nu detta andra försök, annars väntar vi till maj minst :/

    Dagarna är så långa tills man kan börja testa ????

  • jagmamma

    Vi var på andra försöket, fått svaga plus men började blöda idag, två dagar tidigt. Väldigt rubbade cykler senaste månaderna. Nu blir det tyvärr paus pga skola, jobb osv och vill väl ändå inte ha bebis för nära julafton.

    Varit väldigt deppigt men får hålla oss två månader och försöka sedan igen och hoppas att det går då!

  • jagmamma

    Grattis Elyssa!

    Här fick jag svaga test men ändå blödning. Missfall eller felaktiga positiva grubblar jag inte mer på. Men haft väldigt kort lutealfas på ynka 10 dagar nu så oroar mig för att det är problem.

    Kommer inte försöka aktivt med tester och grejer nu på tre månader eller så (pga plugg/jobb/övriga barn-situation vid ev BF men skyddar oss inte heller och blir det så får vi lösa det

    Denna månaden blir BIM typ 26e.

  • jagmamma

    Tycker det är många som suckar över decemberbarn, men för min del tycker jag det skulle vara trist att träffa midsommarafton som nyårsafton t.ex vad gäller scårigheter med kalas.

    Jag fyller visserligen själv år på påskafton i år t.ex, men det firas ju inte på samma sätt.

    Inga jag känner som självs är födda i december har själva "lidit" av det. För vår del har vi ett oktoberbarn och ett februaribarn, skulle bli billigt och bra att kunna ärva de äldres vinteroveraller osv när det är rätt storlekar ????

  • jagmamma
    Syoss skrev 2015-03-11 13:24:30 följande:

    Jag suckar inte över decemberbarn. Blev jag gravid nu senaste äl, så blir bf månadsskiftet nov/dec. Men jag, personligen för min egen del, känner att det blir för mycket med ett ev bf runt jul och nyår. Jag vill kunna lägga all tid och energi på barnen som faktiskt redan finns, runt just jul och nyår. Nu verkar jag säkert hemskt i mångas ögon, men det är så jag känner. Alla borde kunna få göra och planera som dom själva vill och hur känner dom känner att det passar deras liv bäst utan att andra ska tycka och tänka till om det.

    Men samtidigt så kan man inte styra över allt, och tillfället är aldrig någonsin helt "perfekt". Jag och sambon kommer inte skydda oss och vi kommer inte leva i celibat, även om vi inte försöker aktivt kommande månad. Blir vi gravida, ja då är det så. Men folk borde hålla vissa åsikter för sig själva ibland och låta alla göra som dom vill.


    Mobilen ändrar som den vill. Vill förtydliga att jag själv gärna "slipper" att ett barn kommer på en stor högtid, men läser man så verkar många se det som så "synd om barnet" om det är född i november/december för att det är så nära till jul och så sent på året och får göra allt "sist" osv. Men ingen av de vänner jag pratat om detta ytligt med som är födda då har någonsin känt att dom "lidit" av det, utan snarare människors fördomar och tankar om det.

    Skulle vi bli gravida nu trots att vi inte kommer försöka aktivt med test och sådär så skulle BF bli runt 3 december, det är ändå tre veckor innan jul, men ändå mitt i mysig julkänslamånad. Jag kan ändå hitta positivt med det efter att ha lyssnat mer på dom som faktiskt själva fyller år då :)

    Sen om det blir ytterligare låst pappamånad från januari 2016 så vill jag än mer gärna ha barn tidigare för att vi ska kunna ha barnet hemma så länge som möjligt innan förskola osv. Likaså åldersskillnaden mellan våra barn gör att december vore bättre än t.ex april osv.

    Finns mycket som gör att VI släppt allt negativt kring att kanske få ett decemberbarn och fokuserar på det positiva istället. Skulle aldrig ifrågasätta någon som väljer att inte försöka för BF runt jul, inlägget var inte riktat till någon specifik här heller utan mer generellt kring att många (om man läser) fått höras "åh vad surt med BF så nära jul, hoppas du går över!" och liknande för att barnet varit beräknat i december. Det känns som något otroligt fult att säga till någon som väntar barn då!
Svar på tråden Nån mer som planerar nr tre och vill följas åt :)