• Bell13

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    Otto ekologisk välling innehåller inte maltodextrin. Om den innehåller andra olämpliga saker vet jag dock inte.


    Irma01 skrev 2015-06-11 11:15:52 följande:

    Lelle, jag kom på att jag inte svarade på alla dina frågor, missade ju hälften

    Jag blandar bröstmjölkersättningen i gröten, Victor vägrar flaska, så oavsett vad det är för välling det skulle inte gå. Även Hipp eko välling innehåller maltodextrin t.e så det är inte lätt att hitta.

    Personligen tror jag att den bredda användning av välling är en av anledning till att glutenintolerans är så utbredd som den är i Sverige. Med det menar jag inte att alla barn som får välling får problem!

    Kram!


  • Bell13

    Jag äter lågkolhydratkost sedan 3 v tillbaka och ligger på ett litet underskott och har gått ner 1,5 kg. Är så trött på att se gravid ut, ha valkar på ryggen och känna mig plufsig. Helammar och det funkar. Paleo har jag aldrig testat men mår som bäst av att äta cleant lycka till

    Kram


    villsågärna38 skrev 2015-06-14 13:51:47 följande:

    Hur är det med er idag tjejer? Själv är jag så trött Lovisa håller på att få tänder och sov oroligt i natt. Ev fick jag även i mig ägg igår på en restaurang. Huga Lelle om det är så du har det Då är nåt verkligen fel. Jag skulle gissa på hunger om hon äter dåligt på dan (sol du skrivit tidigare) eller nån allergi. Sluta med mjölk med en gång om du har misstanke om det!! Du vet ju att hälften av blodproven inte visar mjölkproteinallergi trots att de kan ha det iaf. Därför jag inte brytt mig om att testa Lovisa för ägg ännu. Vet ju att hon blir orolig och sover sämre av det så ett test hjälper ju inte. Det enda som hjälper är att undvika tills vidare iaf.

    Lovisa sover ju som tur är bara dåligt då hon får tänder, är sjuk (inte ens då faktiskt) eller då jag äter ägg. Fy, det är hemskt men fick sova 1,5 tim på fm iaf och vi somnade igen då jag kunde ge henne en alvedon senare på natten men var några riktigt oroliga timmar mellan 23-03.

    Bestämde mig även igår för att börja med paleo igen. Nåt åt det hållet iaf så slutat med bröd, pasta osv och socker idag. Mår piss även av det men brukar ju ge sig på nån dag så bara härda ut. Nu ska mammamagen väck helt enkelt

    Hoppas ni har en bättre dag!! Efter 22-25 grader flera dar i rad har vi såklart även regn här idag. Huga!

    Kram


  • Bell13

    Så där hade jag med barn nr 2 hon ville amma nätterna igenom, jag stod ut i 10 månader eftersom jag fick höra att det i princip är barnmisshandel att inte amma sitt barn.

    Idag skulle jag aldrig stå ut med att ha konstant sömnbrist och må dåligt. Börjar känna nu att det oftare och oftare känns lite jobbigt med amningen. Tror jag kommer försöka trappa ner den om några veckor. Amningen fungerar fint det är bara det att jag vill ha min kropp för mig själv. Hoppas du får bra tips.

    Kram


    lelle75 skrev 2015-06-15 09:59:09 följande:

    Vi har bestämt oss för att kapa nattamning helt då detta inte håller. Alice sover så länge hon får ha tutte i munnen. När man kan plocka ut tutte så flyttar jag mig bort en bit och då vaknar hon igen, också börjar det om från början, det blir verkligen värre och värre och det snurrar o snurrar i skallen.

    Några tips och peppande ord inför stängning av mjölkfabriken nattetid tas tacksamt emot. Pappa ska "sova" med Alice då, i fyra nätter tänkte vi. Som tur är tycker pappa att det är jättemysigt att sova med henne, synd bara att han inte har en tutte.

    Hon lägger sig numera vid 19-20. Tycker ni att man ska amma en gång kanske vid 23:00? Eller bör man bryta helt nattetid? Eller ge henne en flaska om hon verkar vara hungrig på natten?

    Vsg- hur är Lovisa på dagen när hon har fått ägg i sig?

    Alice är ju väldigt glad och skrattar åt allt (förutom när man nyser högt, då blir hon ledsen). Och precis innan hon vill sova så är hon gnällig. Känns ändå inte som allergi. Nu får hon laktulos så ingen förstoppning tack och lov!

    Kram


  • Bell13

    Äter inte helt strikt utan äter lite kolhydrater varje dag för jag känner att jag behöver det. Om jag inte ammade skulle jag kunna dieta hårdare men jag vill amma ett tag till så jag ökar på när jag inte ammar längre. Känslan av att vara missnöjd med kroppen är hemsk så jag kommer nog inte amma i 9 månader som sist. Viktigt att må bra också.

    Kram


    villsågärna38 skrev 2015-06-15 11:11:08 följande:

    Va härligt att-höra att du mår bra. Förstår precis det där med kilona även om jag rasade första månaderna då jag Helammade. Kunde äta vad som helst men inte längre

    Paleo är inte strikt lågkolhydratkost eftersom man äter frukt och rotfrukter men man äter inte annat socker, inget spannmål och inga mjölkprodukter. Men då jag inte äter ägg så äter jag lite mjölkprodukter. Man ska undvika halvfabrikat och köra ekologiskt också men det gör vi ändå för det mesta Jag undviker också jättesöta frukter. Inte alls samma sug idag. Puh! Skönt Kram


  • Bell13
    villsågärna38 skrev 2015-06-16 20:04:18 följande:
    Jobbigt att du mår så dåligt. Inte kul alls. Jag tycker också det är sådär kul men mår inte jättedåligt. Vet att det ju är temporärt och så värt det ändå. Vi trodde aldrig vi skulle få två barn så tar valkarna med jämnmod. De lär vara borta om några månader hoppas jag

    Lovisa är ju 8 månader och jag ammar fortfarande. Ser inte det som ett problem då jag lätt höll vikten då jag helammade och har gått upp sista månaden då jag bara delammar. Lovisa äter ju mest vanlig mat sen hon var 6 män ca. så ammar mest numera för mys och gos Och jag tycker också det är himla mysigt så hon får gärna göra det ett tag till. Inget som hindrar längre ang diet eller träning. Jag har flubbat till mig för att jag rört mig för lite och ätit helt fel. Man bränner ju ca 500 kcal extra per dygn då man helammar så jag var van att äta rätt mkt godis, makor och fika osv. Funkar inte alls numera så jag får börja leva som vanligt igen helt enkelt

    Tufft om du tycker amningen är jobbig men viktigt att du gör det som känns rätt för dig.

    Kram
    Jag är lite kluven för jag tycker också att det är så väldigt mysigt att amma men ibland kommer känslan över mig att det är jobbigt. Har en svärmor som är så fruktansvärt negativ och som har synpunkter på precis allt och allt är alltid bara fel, kanske är hon som påverkat mig alldeles för mycket. Går inte att vara alla till lags känner jag. 

    Jag är också givetvis lycklig över Douglas för det var verkligen inte självklart att vi skulle få honom och han är mer än älskad över allt annat. Jag har inte mycket att gå ner, ca 4 kg men de sitter runt magen och baksidan på ryggen och jag mår verkligen inte bra när jag ser mig i spegeln. Var på stranden med barnen i fredags och lördags och kände mig inte alls bekväm med det så istället för att må dåligt och begränsa mig så vill jag försöka göra nåt åt det. 

    Tycker det är skönt att skriva av mig här i forumet för i den närmsta kretsen förstår inte alltid de och tycker att det är lyxproblem. 
  • Bell13

    Åh ett stort grattis Lokattis äntligen har du fått träffa din dotter känner igen mycket av det du skriver med babybluesen jag satt i soffan och bara grät. Skrikandet i början var likadant för mig, maten räckte inte. Trodde det var mjölkprotein och min BVC sa att jag måste bara få igång produktionen och att jag inte skulle utesluta mjölkprotein, kunde ju knappt äta någonting.

    Låter som du hade en tuff förlossning men att du ändå mår bra nu. Såg i listtråden att du valt namnet Ida, ett jättefint namn som låg högt på min lista om jag burit på en flicka.

    Än en gång ett stort grattis


    Lokattis skrev 2015-06-17 06:57:51 följande:
    Hej!
    Jag skriver samma här som jag skrev i gravid-tråden. 

    Den 10 juni kl 11.09 tittade en liten flicka ut, 3680 g och 50 cm. Tyvärr blev det akutsnitt efter en sådär 14 timmars intensivt värkarbete men allt gick bra till slut. Jag låg med krystvärkar i 4-5 timmar men inget hände, och när de skulle ta ut henne via snittet så var det också svårt så hon måste ha trivts väldigt bra där inne... Själva förlossningen och operationen gick bra, sedan fick vi ligga på BB i 3 dygn. Jag fick en del smärtstillande och vi fick hjälp med amningen. Men jag fick även ganska svåra utsättningssymtom från morfinet tyvärr, vilket gav mig svår ångest och en fruktansvärd huvudvärk... Jag förstod ju inte vad det berodde på men som tur var är en av mina närmsta vänner läkare, och hon ringde mig dag 2 för att varna för baby blues. När jag sa att jag fått morfin så berättade hon att jag ev. skulle kunna få besvär av det också så att jag skulle förstå vad ¨ångesten i så fall kom ifrån. Och det var tur det, för det  var väldigt jobbigt. Det känns som en evighet sedan förlossningen var, men det är ju faktiskt bara en vecka idag... Min man har fått ta över stafettpinnen här hemma, och igår fick jag sova nästan en hel natt. Vilken fantastisk känsla

    Det var mycket strul med amningen också, och dottern var väldigt skrikig i början, men det insåg vi efter vägning var för att min mjölk ännu inte räcker till... Produktionen kan ju vara lite seg i starten efter kejsarsnitt, och lägg där till de problem som jag hade de första dagarna så är det inte så konstigt att mjölken inte  drar igång. Så vi ger ersättning och varvar med amning och utpumpad mjölk, och dottern är nöjd och äter och sover. Som en helt ny flicka, inget skrik alls. Känns så fantastiskt bra, nu börjar jag förstå att nyblivna föräldrar tycker att det är mysigt med bebisar, det förstod jag inte alls de första dagarna, vilket också ökade pressen och stressen så klart. Men nu har det vänt!
  • Bell13
    Kelsson1 skrev 2015-06-21 11:34:11 följande:

    Nu kan jag ansluta mig på riktigt till den här tråden smile1.gif .
    Vår lilla Niilo är äntligen här!
    Mjölkproduktionen har kommit igång efter intensivt ammande under drygt ett dygn.
    Så allt gått bra smile1.gif


    Grattis till en liten pojke, gulligt namn
  • Bell13
    johjen skrev 2015-06-22 11:21:12 följande:
    Tack för tipset, det ska jag kolla på!

    Duktig han är Victor på att ta sprutor! Stora killen! smile1.gif Vi åker till Spanien i september så vi ska också ta mässlingssprutan tidigare än vad man brukar. Intressant att se om Victor reagerar något på den, har för mig att de kan reagerar upp till två veckor efteråt?

    Nu sover Adam sin fm vila så dags att träna här! Gått ner 4 cm i midjan från start med mamma fitness från 1 juni, så härligt! Hoppas det fortsätter i samma takt.. smile5.gif

    Hoppas ni får en fin dag och slipper febern!

    Kram
    Vad duktig du är på att träna och 4 cm är ju jättebra.
    Jag har gått ner 2 kg på 4 veckor men bara 1 cm på midjan. Det är midjan jag vill få tillbaka, har ett midjemått på 82 cm och det är väl inte så roligt. Ska kolla upp mamafitness och se om det är nåt för mig
  • Bell13
    johjen skrev 2015-06-23 10:17:51 följande:
    Kolla upp det! Har visserligen bara gått ner 2 kg sedan start men som sagt 4 cm i midjan och känner mig bättre i kroppen. Dock svårt att tänka om eftersom jag är van att väga mig och tänka kilon istället för cm.. Hur mår lille Douglas?
    Jag gör fettmätningar där man mäter kroppsfett, det är ett sätt att för mig se att det händer nåt. Jag är van att stirra mig blind på vågen precis som du
    Det där med att kilona rinner av stämmer inte på mig.

    Douglas mår bra han har precis kommit ur en utvecklingsfas och är harmonisk och glad mest hela tiden. Han äter sedan en tid tillbaka bara 1 gång på natten vid 03.00. Han äter vid 21.30 sedan somnar han för natten och det känns som en lyx att han sover så pass bra.
    Nästa utmaning för oss två blir att vänja honom vid att sova själv på natten i egen säng. Tror det dessvärre blir jobbigare för mig än för honom. Vi samsover på natten och han sover själv antingen i babynest i sin spjälsäng eller i vår dubbelsäng på dagen.
  • Bell13

    Douglas har fått rätt mycket skorv i hela hårbotten men även i ögonbrynen. Han verkar irriterad på det och har börjat riva sig i ögonbrynen och vid hårfästet där han kommer åt. Är det någon som testat salvan som finns på Apoteket?

Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015