• Kelsson1

    Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015

    Lelle75: Ok, så pass långt innan. Hade hoppats på att det var kroppen som tömde sig innan förlossning .
    Hade du mycket förvärkar innan?

  • Kelsson1
    lelle75 skrev 2015-06-09 21:08:59 följande:
    Hade en del sammandragningar men aldrig så att man trodde att lillan var på väg, men man undrade alltid, tänk om det tilltar nu. Om jag vore du så skulle jag försöka att läsa om den första bebistiden istället (önskar att jag hade gjort det istället) men jag lade mycket tid på att fundera kring förlossningen istället, precis som du. Lättare sagt än gjort dock :)
    Det är inte första barnet för mig så jag vet vad första tiden innebär.
    Men med dottern blev jag igångsatt så därför undrar jag mer över när förlossningen sätter igång.
  • Kelsson1

    Nu kan jag ansluta mig på riktigt till den här tråden .
    Vår lilla Niilo är äntligen här!
    Mjölkproduktionen har kommit igång efter intensivt ammande under drygt ett dygn.
    Så allt gått bra

  • Kelsson1
    lelle75 skrev 2015-06-21 14:03:16 följande:
    Stort grattis Kelsson! Hur startade din förlossning, märkte du av några tecken?

    Kram
    Jag fick igångsättning så behövde inte söka efter några tecken .

    Tack alla för gratulationer

    Nu är man rätt groggy, tror att någon här försökte öka på mjölkproduktionen inatt när han ville amma hela natten med 5-10 minuters mellanrum.
    Problemet här är att han trivs bara i famnen på mig, tar maken honom så vaknar han omgående så får försöka sova halvliggande i soffan idag.
  • Kelsson1

    Angående snuttedjur/filt kan bara säga att min syster hade det till sin första och det har blivit till ett problem. Hennes dotter älskar sina snuttisar och kan nu inte sova utan de så om de ska åka bort och råkar glömma de hemma blir det väldigt gråtande på kvällen. Samtidigt vill hon ha med sig snuttisarna på morgonen när hon kliver upp (så minns hon aldrig var hon stoppar de) så om kvällarna springer de o söker efter snuttisarna för att hon ska kunna somna.
    Dessutom börjar snuttisarna nu bli lite slitna o jag vet inte vad som kommer att hända om de slits ut så totalt att de inte går att laga längre.
    Här var dottern aldrig intresserad av snuttisar även om vi presenterade sådana för henne.

  • Kelsson1
    lelle75 skrev 2015-07-20 20:26:07 följande:
    Alice har dessvärre ett litet handikapp som jag inte orkat berättat om och vill inte heller älta om det???? vart ju lite ledsen när vi fick besked om det och det var då jag skrev nått inlägg om att alltid är det ngt nytt problem... Har börjat acceptera det nu så det känns mycket bättre men vill gärna släppa det, hon kommer troligtvis bli helt återställd. Vi måste träna henne på andra sätt, så på sätt och vis är det bra att hon inte riktigt vänder sig ordentligt ännu. Men hon får ligga på magen varje dag ca 10 x 10 min hinner vi med. Idag har hon dock börjat vända på sig mer än vanligt och rulla runt, inget vi vill hindra så klart. Ha ha och igårnatt vände hon sig på magen och drog ner bh:n och högg mot bröstet. En riktig liten tuttfia vi har :)

    Kram
    Förstår att du blev ledsen, när dottern föddes var en av hennes fötter lite förvriden, vet att det inte är samma sak men känslan av att hon som var helt perfekt i våra ögon kanske inte var det i andras ögon gjorde väldigt ont. Foten är idag helt normal men vi fick stretcha den dagligen flera gånger om dagen ett tag innan det gick till sig.
    Skickar varma kramar.
  • Kelsson1
    lelle75 skrev 2015-07-22 20:46:04 följande:

    Tack snälla vad rara ni är!

    Kellson, Alice har ngt liknande så inte alls så allvarligt men det krävs mycket träning som är väldigt tidskrävande. Tyvärr så upptäcktes det inte vid födseln (en av läkarna påtalade det men en bedömning gjordes att inget behöver göras). Men nu krävs 10-12 timmars träning per dygn (vilket är omöjligt). Hoppas att läkaren har överdrivit.. Kanske för att det är akut innan hon blir mer rörlig..

    Underbart att vara iväg från hemmet på semester och slippa att tänka på tvätt, städ, plock, matlagning och allt annat. Så härligt att bara få njuta av Alice fullt ut och känna att vi hinner med träningen. Hon har blivit så stor nu och är så extremt söt, ni skulle få en sötchock om ni såg henne. Folk vänder sig om efter henne och de stannar till för att beundra henne. Man hör ofta bakom ryggen, jösses så söööt. Man blir stolt som en tupp. (Tyvärr så kan jag inte posta bilder av privata skäl). Men tycker att det är så himla kul att se bilder på era små.

    Kram på er mina fina cybervänner!


    Vad tråkigt att det tog tid innan det upptäcktes, hoppas att det inte ska behövas riktigt så mycket träning för att det ska gå till sig Varma kramar!
  • Kelsson1

    Appen om de olika faserna ni pratar om, vad heter den och finns den till Android? Kostar den något eller är den gratis?

  • Kelsson1

    Tack alla för svar, visste ni om den finns för Android? Här har vi fått Rota-vaccin idag o bebis är extra gnällig så har inte haft möjlighet att kolla om den finns. Maken kom hem precis så fick en liten stund vid datorn, snart ska han ut med dottern o jag kommer att sitta fast med ledsen bebis igen...

  • Kelsson1

    VSG och Bell: Tack. Han lugnade ner sig sedan och fick avlastning av maken så fick söka fram appen och han är mitt i andra språnget.
    Han hade inte heller hållit sin kurva gällande vikt så fick idag lägga till lite ersättning mjölken verkar inte räcka till den här gången. Känns inte roligt när jag hade så gärna helammat men måste tänka på bebisens bästa och ge ersättning när min mjölk inte mättar nog.

Svar på tråden Vi som fått barn efter IVF/ÄD 2014/2015