• Monsan

    någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?

    ag kan inte sluta gråta.. Trodde verkligen att det var våran tur.. Efter 2,5 år plussade vi naturligt den 27 jan (precis när vi skulle börja ivf-behandling) och enligt uträkning (sista mensen 30 dec) borde jag vara i v.10(9+2). Hade länge funderat på ett tidigt ul eftersom vi försökt så länge och jag verkligen ville se att allt stod rätt till. Idag var det dags, men dom såg ingenting, nada.. Helt tomt.. Förstår ingenting.. Eftersom jag har kvar vissa symptom och gravtest fortfarande visar positivt tror dom på ofrostig graviditet eller utomkveds.. Imorgon fick jag akut tid hos kvinnokliniken för att bekräfta.. Har inget hopp kvar och lyckan är som bortblåst.. Hur kan kroppen lura en så pass mycket.. Finns väl ingen möjlighet att man kan räkna fel på 4 veckor och att jag endast är i v.6..

  • Monsan
    FruA78 skrev 2015-03-05 06:42:56 följande:

    Monsan: Låter liknande jag var med om för två veckor sedan :( Var på tidigt vul i vecka 6 och då fanns det bara en hinnsäck fick komma tillbaka veckan efter och detsamma bara en hinnsäck men mitt hcg bara ökade samt hade jag alla symptom kvar. Antingen ofostrig graviditet,ett x eller mola. Blev till slut skrapning eftersom de ville analysera så det inte är en mola. Nu väntar jag på provsvar innan vi får börja försöka igen. Har försökt ca 1,5 år nu, två missfall (MA vecka 10, nu vecka 8). Tog ett år att bli gravid och sedan gick det på andra försöket. Känner mig helt knäckt efter det andra missfallet.

    Hoppas att du får mer svar idag.Stor kram


    Jag lider verkligen med dig och hoppas verkligen du kan få svar på varför kroppen gör som den gör.. Vi får kämpa tillsammans.. Förstår inte hur detta kan hända.. Att kroppen inte sköter det själv utan låter det gå så lång tid.. Läkaren som idag konstaterade min ofostriga graviditet sa att jag kunde gått 2-4 veckor till innan kroppen reagerade.. Min graviditet hade avstannat i v.6.. Tackar mig själv att jag gjorde mitt tidiga ul trots att bm avrådde mig.. Nästa graviditet kommer jag inte att tveka utan göra ett ul direkt i v.6.. Nu är det bara att ta en dag i taget och invänta nästa mens så vi kan börja försöka igen.. Vi funderar nu på att åter uppta ivf-behandlingen.. Pallar inte att vänta flera år på nästa graviditet..

    Stor kram till dig med och hoppas du oxå får mer svar..
  • Monsan
    FruA78 skrev 2015-03-05 20:06:48 följande:

    Monsan: ja vi får kämpa tillsammans. Nu vågar jag verkligen inte lita på min kropp. Vid första missfallet försvann mina symtom över en natt i vecka 6 och i vecka 7 gjorde jag ett vul där jag blev tillbakaflyttad en vecka, fick komma tillbaka nästa vecka igen och då hade den växt det dubbla och hjärtat slog. Nytt vul veckan efter och då hade hjärtat slutat slå och inte växt nåt sedan förra gången. Nu senast hade jag symtom hela tiden. Krävs nog många vul vid nästa graviditet för att jag ska känna mig lite lugnare. Har tur nog en jättebra läkare som är ett stort stöd och min man.

    Hur blir det med ivf måste ni stå i kö igen?

    Mest troligt kommer jag få svar på analysen på onsdag. Om det är en mola måste vi vänta 3 eller 6 månader innan vi får försöka igen :( Ny plan nästa vecka hur vi ska gå vidare med fertilitetsutredningen.


    Varför ska det vara så orättvist för vissa.. Man blir bara så arg och besviken på sin egen kropp..

    Vi har redan alla mediciner hemma så vi får köra igång med ivf direkt jag får tillbaka mensen, men jag tror faktiskt vi ska avvakta till efter sommaren.. Känns lite onödigt att lägga 60.000 kr på 3 försök när dom ändå stänger mer hela sommaren.. Vi får nämligen en remiss via landstinget i augusti då vi försökt i 3,5 år vilket dom tyckte vi skulle göra..

    Jag ska hålla tummarna på onsdag att det inte är en mola så ni oxå kan komma igång direkt.. Snart måste turen vända för oss oxå..
  • Monsan
    FruA78 skrev 2015-03-05 21:03:02 följande:

    Jag hoppas få bra svar på onsdag så vi kan sätta igång igen. Känns som jag har ägglossning nu, borde få min mens kring den 18 mars. Förra gången fick jag mensen på dag 26 efter missfallet.

    Hoppas att ni inte behöver genomgå IVF utan snart blir gravida på egen hand :)


    Håller oxå timmarna att ni får bra besked på onsdag.. Kramar..
  • Monsan

    Nu har jag precis tagit mina cytotec tabletter och inväntar nu en dag i smärta.. Har aldrig använt denna metod tidigare då jag för 5 år sedan gjorde en skrapning på en gång.. Har läst så många tråkigt historier här på fl om hur ont och jobbigt det varit och att det ändå ledde till en skrapning i slutändan.. Vi har lagt ner tankarna på ett decemberbarn och hoppas på januari ist..

  • Monsan
    Mallanmillis skrev 2015-03-06 09:25:08 följande:
    Tänker på er idag! Kram
    Tack så mycket.. Än så länge känns det bra.. : )..
  • Monsan
    Mallanmillis skrev 2015-03-06 18:19:54 följande:
    Hur har det gått för dig idag? Kram
    Det har faktiskt gått bra.. Tog tabletterna 8.45 i morse och allt satte igång 3 timmar senare.. Har tryckt smärtstillande och värktabletter var 4 timme så jag har inte haft så ont.. Känns så skönt att det snart är över så vi kan lämna det här bakom oss och gå vidare.. : ).. Just nu funderar vi på om vi ska våga hitta av första ÄL innan mensen.. Hur går det för er? När har ni beräknad ÄL..

    Tack för omtanken.. : )..
  • Monsan
    Mallanmillis skrev 2015-03-06 19:13:05 följande:
    Skönt att höra! :)

    Jag har ÄL nästa helg och jag hoppas det tar sig denna månaden istället. Sen hoppar vi över nästa ÄL om det inte går vägen nu :)

    Idag har vi haft sol här hemma. Tänk att det kan påverka hur man mår. Mår alltid bättre när solen är framme och blir mer positiv då :)
    Då håller vi tummarna i helgen..:).. Har precis slängt iväg en beställning av grav tester så jag kan testa negativt och börja köra igång med ÄL testerna.. Har jag tur kanske ÄL dyker upp om 2 veckor..

    Ja, här har det oxå varit strålande sol idag.. Har dock bara legat i soffan men med dörren öppen och hört hur det droppat.. Äntligen vår..:)..
  • Monsan

    Inatt har jag haft mardrömmar och vaknat upp kallsvettig.. Hur bearbetar man en sån här sak.. För sambon är det så enkelt.. Han har sina visioner att det är livet, allt har sin mening, det är bara att bryta ihop och komma igen.. Allt detta efter att i torsdags suttit och gråtit ikapp med mig... Tycker inte synd om mig själv men kan inte släppa att man i 5 veckor gått och varit så lugn eftersom man inte haft en enda blödning och ändå har det inget där varit... Kommer att ta ett tag innan jag förstår hur min kropp fullständigt lurat mig.. Är så tacksam att man har denna tråd att ventilera sig i.. Håller tummarna att vi snart kan lämna denna tråd bakom oss och flytta över till bebis i dec/jan.. :)..

  • Monsan
    PaLo skrev 2015-03-07 11:42:00 följande:

    Plussade idag efter mf/ma nr 2 som startade 29 januari, så inte hunnit få någon men emellan. Testet visade negativt i onsdags och tidigare har jag plussat 9 dagar efter äl så misstänker att jag nu är i vecka 3+3.


    Så nu går man och väntar på mf nummer 3.. smile4.gif


    Hur tar man sig förbi sådana tankar? När man inte ens kan glädjas över ett plus på stickan?


    Grattis.. :).. Jag förstår hur du tänker men försök ha positivt tankar hur jobbigt det än är.. Nu håller vi tummarna att det går vägen... Tredje gången gillt..
Svar på tråden någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?