Inlägg från: Anonym (Nelle) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nelle)

    någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?

    Ja det gav mig panik. Jag krävde återbesöket själv efter aborten eftersom jag mådde konstigt. Jag skulle åka utomlands i över en månad två dagar senare till ett afrikanskt land och om jag ej krävt detta återbesök (bönade och bad). Så hade jag inte fått göra aborten när jag kom tillbaka och mitt liv hade varit bra mycket annorlunda mot vad det är idag. Så jag är otroligt glad att jag stod på mig.

    Om det är ett nytt MA du har, kommer de göra någon utredning isf? Fast jag har läst att två missfall på raken tyvärr inte är helt ovanligt (vilket förvisso kan vara skönt om man är drabbad så man inte tror att något är fel). Sambons kompis och hans fru fick tre missfall på raken men efter det fick de två söner utan problem så ibland är det ju bara att man har otur. Men det är ju så jobbigt psykiskt att genomgå ett missfall. Så även om det kan gå bra nästa gå g så är ju det endast en liten tröst når man är mitt i det!

  • Anonym (Nelle)
    Anonym (Poi) skrev 2015-02-05 16:54:46 följande:

    Så ledsamt att höra din historia Småland :(

    Men jag hoppas att vi alla ska bli gravida snart igen. Jag fick lite hopp idag, det verkar som att blödningen slutat, detta efter ca 9 dagar och jag fick ju missfall i vecka 6+4. Är det lagom länge att blöda? Är rädd att det är ett bakslag och kommer mer senare för att allt inte kommit ut? Hur vet man det? Ni som sen testat med graviditet och fått negativt, hur länge efter MF blev det så?


    Idag testade jag blankt på stickor fick svagt streck i förgår. Skrapades 13/1 så det tog ett tag.
  • Anonym (Nelle)
    Mallanmillis skrev 2015-02-06 16:43:54 följande:
    När vi blev gravida med vår dotter för 5 år sedan åt jag P-piller. När vi bestämde oas för att börja försöka nu senast blev jag gravid med en gång. Nu senast hade vi sex några dagar runt beräknad ägglossningstid. Brukar inte känna av när jag har ägglossning eller så gör jag det fast jag inte tänker på det då :) när jag nu förälder räkna ut komma de ägglossning blir det under nästa vecka. Har inte testat tempmedtoden har du? :)
    Nej har inte testat den metoden men har läst om den. Men jag får ont när jag har ägglossning så jag brukar inte missa när den är.

    Hur har ni andra mått när gravidhormonerna går ur kroppen och innan första mensen efter MA/MF? Jag är sjukt trött, tjurig och har ont i brösten. Funderar om det är hormonomställningen. Vågar inte hoppas på en ny graviditet redan även om ett hopp givetvis tänds. Men inser att det måste vara mycket hormoner som ska komma i balans igen så är säkert det. Min sambo är säker på att jag är gravid igen. Han sa att jag var normal ett par veckor efter MAt men att nu är jag precis som när jag var gravid igen. Får väll ta ett test nästa vecka om inte mensen dyker upp vet ju dock inte när den borde komma.
  • Anonym (Nelle)
    Anonym (Poi) skrev 2015-02-06 19:31:30 följande:

    Men Nelle förresten? Kände du av din ägglossning nu? Hyr långt efter MF kom den?


    Nej jag tror inte jag kännt något sen MAt. Men är osäker. Har haft lite hugg för någon vecka sedan men inget jättetydlig.
  • Anonym (Nelle)
    Anonym (Poi) skrev 2015-02-06 19:31:30 följande:

    Men Nelle förresten? Kände du av din ägglossning nu? Hyr långt efter MF kom den?


    Hade dock tydligt ÄL-sekret för 1,5-2 veckor sedan... Men ingen direkt smärta.
  • Anonym (Nelle)

    Här kom mensen som en klocka 28dagar efter skrapning. Känns skönt att veta att inte mensen börjar krångla och dyl. Nu blir det nya tag och vi kommer börja försöka på allvar igen Hoppa HOPPAS det tar sig nu på första försöket! ÄL bör vara runt den 24/2

    Hur går det för er andra?

  • Anonym (Nelle)
    Anonym (T) skrev 2015-02-11 22:41:46 följande:

    Hoppar in här om det är ok? Inte nyligen jag fick mf, i somras, men jag sörjer. Vi har bestämt oss för att försöka igen nu eftersom vi känner oss redo. Väntar på mensen som är på ingång nu när som helst bara.

    Jag är lite orolig. Tänk om det inte kommer gå att bli gravid? Tänk om det blir mf igen. Är det någon som kan få mig på bättre tankar?


    Välkommen! Jag tror att det bästa är att försöka fokusera på annat och inte låta sig "ätas upp" av oron. Men jag undrar också hur jag ska hantera oron vid nästa graviditet. Men just att försöka fokusera tankarna på annat brukar hjälpa tycker jag.
  • Anonym (Nelle)
    Anonym (småland) skrev 2015-02-14 12:47:59 följande:

    En fråga: nu efter att jag äntligen slutade blöda efter missfallet tycker jag att mina flytningar luktar illa. Det kliar inte men luktar bläää. Ska jag köpa en sån där tredagarskur för att återställa pH-balansen eller är det inte bra att göra det när man samtidigt försöker bli gravid?


    Ring till gyn! Låter som bakteriell vaginos, de kan kolla upp det och bra att de får kolla så du inte fått någon livmodersinfektion också.
  • Anonym (Nelle)
    Mallanmillis skrev 2015-02-21 16:36:55 följande:

    Hur går det för alla?

    Hur känner ni när andra runt omkring er blir gravida? Jag själv känner att jag inte kan glädjas på samma sätt längre efter det vi varit med om. Just nu känns det som att alla runt om oss blur gravida eller ska ha. Förra veckan ringde en barndomskompis och berättade att det väntar barn nummer 2. Visste inte riktigt vad jag skulle säga i telefonen men fick fram ett "åh va kul" och "grattis" men hörde själv hur dumt det lät när jag sa det. När vi sagt hej då och lagt blå satt jag och grät ... Vill kunna vara genuint glad.


    Min kollega berättade på jobbet att hon är gravid. Hon har BF en vecka efter vad jag skulle haft. Jag blev faktiskt jätteglad för hennes skull. MEN det känns tungt att jag nu kommer veta vilken vecka och se utvecklingen på henne där jag också skulle varit. Så det gör lite ont. Men jag kan ändå känna glädje för henne.

    Jag har haft ÄL nyss tydligtvis. Pratade med bm om att jag har ont och fick en pytteliten blödning (lite rosa brunt på pappret) och hon sa att det låter som en ÄL efter ett ordentligt hormonpåslag. Så vi kör på och håller tummarna. Har bim 9/3 hoppas att få ett positivt graviditetstest
  • Anonym (Nelle)

    Jaaaaa! Jag har äglossningsflytningar Har haft ÄL-symptom sen i tisdag/onsdags så nu jäklar ska vi bli gravida! Håll tummen

Svar på tråden någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?