• Äldre 24 Jan 14:15
    3672 visningar
    3 svar
    3
    3672

    Vilka länder accepterar föräldrar med diabetes?

    Jag och min man har börjat fundera på adoption då vi hittills inte har kunnat få barn. Jag undrar bara om vi kan få problem eftersom min man har diabetes, typ 1.

    Jag har läst att många länder har krav på att ingen av föräldrarna får ha en autoimmun sjukdom, som ju diabetes är.

    Är det någon som vet vilka länder som accepterar att en förälder har diabetes och/eller vilken organisation som organiserar adoptioner från dessa?

    Någon som själv har diabetes och adopterat?

  • Svar på tråden Vilka länder accepterar föräldrar med diabetes?
  • Äldre 25 Jan 22:41
    #2
    Crocheta skrev 2015-01-25 22:21:59 följande:

    Jag tror att Polen går bra (via BFA) men troligtvis behövs ett speciellt läkarintyg förutom det vanliga. Ring eller maila till BFA (och kanske även AC o.s.v) så kan de säkert svara på det och på vilka länder som kan bli aktuella för er del. Jag har inte diabetes, men en annan endokrin sjukdom som kräver livslång medicinering och det gick bra för oss ändå, vi adopterade en flicka från Polen förra året. Det behövdes dock ett specialistläkarintyg för min del, där det bl.a. stod att sjukdomen inte påverkar mitt föräldraskap, att medicineringen är välinställd, o.s.v.

    Lycka till! :)


    Tack för ditt svar! Ja, har skickat iväg mail till både bfa och ac. Ac skickade jag till i förra veckan och fick svar att de hade några kontakter som accepterar diabetes, men de skrev inte vilka länder. Vilket land spelar egentligen ingen roll så länge jag får veta ATT det går. Sen vill man ju börja ställa in sig och planera. Det är en lång process vi ger oss in på nu. 
Svar på tråden Vilka länder accepterar föräldrar med diabetes?