• Larmet

    Hjälpa missbrukande pojkvän

    Jag har varit i en liknande sits med en blandmissbrukare (alkohol som "huvuddrog"), slutade i totalt kaos då jag blev medberoende och mådde så psykiskt dåligt att jag tappade kontrollen över mitt liv. 

    Idag är han nykter men vi har valt att det ska vara slut tills vidare, tills han är fri från sitt "missbrukstänk" och tills jag mår bättre, vi får se om vi hookar upp igen i framtiden, vilket jag hoppas på.

    Vad är det för drog han missbrukar?

    Om du nu vill stanna kvar med honom så finns det vissa saker du måste vara medveten om:
    Ni har en väldigt lång och jobbig väg att gå. 
    Du kan egentligen inte "hjälpa" honom, det är bara en själv som kan ta sig ur sitt missbruk.
    Det kan ta lång tid innan han inser och erkänner sitt missbruk
    När han väl erkänner sitt missbruk så måste du vara beredd på återfall
    Du har antagligen utvecklat ett medberoende, vilket kommer bli svårt för dig att bli av med även fastän han blir clean.

    Jag kan faktiskt döma situationen och jag har bara ett par råd till dig: Flytta isär, försök att skapa dig ett eget liv utan honom och finns där istället som en vän, inte som en flickvän. Om du är viktigt för honom så kommer han till slut att söka hjälp och chansen att han gör det är mycket större om du inte finns där tillgänglig hela tiden. Finns du där tillgänglig så rullar dagarna bara på och han kommer ha svårare för att bryta mönstret. Dessutom tycker jag att du borde tänka på dig själv, man blir en hemsk människa som medberoende. Jag hatade mig själv när jag satt där i soffan, ringde fyrtioelva gånger och grina och skrek i luren, för det enda jag ville var att han skulle komma hem. Jag blev ett monster och jag hade inte en gnutta självkänsla kvar när allt var över. Jag förstår hur svårt det är, jag satt där själv flera flera gånger, mitt emot honom när han satt där och grät och lovade att han skulle bli nykter, han skulle ta antabus, han skulle söka hjälp, han skulle gå och prata med någon..Jag trodde på honom många gånger.

Svar på tråden Hjälpa missbrukande pojkvän