Inlägg från: Anonym (Never again) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Never again)

    vabba EN dag!?! Jävla skitsystem!

    Jag har full förståelse för dig ts. Jag har själv arbetat i Danmark och de som aldrig gjort det kommer aldrig att förstå det där klimatet och sättet.

    Det är väldigt tufft. Arb.givaren sparkar till höger och vänster du är aldrig trygg. Vab och sjukskrivning ser helt annorlunda ut, inget som man tar. Folk går sjuka till jobb och stannar du hemma kommer chefen.

    Jag förstår den där stackars Noma anställda som gick magsjuk till jobbet, sedan fick restaurangen ta de konsekvenserna pga klimatet och systemet.

    Danskarna är väldigt tuffa och på, de går igång direkt. Man är inte värd något.

  • Anonym (Never again)
    Anonym (dansk) skrev 2015-01-29 17:53:12 följande:

    Jag medger att det som bortskämd svensk kan vara svårt att hitta fotfäste i Danmarks arbetsliv. Här värderas din arbetskraft i hög grad och du blir anställd för att du behövs och att man förväntar att du ger "value for money". Dina barn får du själv ta ansvar för.

    Sen tror jag restaurangbranschen är speciellt hård, också i Sverige. 

    Läs om Flexicurity. Så fungerar den danska arbetsmarknaden.

    sv.wikipedia.org/wiki/Flexicurity


    Jag har arbetat i Danmark i flera år så jag behöver inte läsa mig in i det eftersom jag levt i det!

    Det var ett rent helvete vissa dagar. Svenskar och danskar är väldigt olika. Otrevligare människor får man leta efter. De är ganska aggressiva i sin personlighet. Kärringarna var värst och de var så på och rent av elaka. Grät flera ggr i smyg.

    Nej jag arbetade inte inom restaurangbranschen.
  • Anonym (Never again)
    Anonym (dansk) skrev 2015-01-29 19:33:03 följande:

    Jag som lever i det, tycker det är ett bra eller åtminstone rimligt system. Jag är ju här frivillligt.

    Det gynnar möjligen inte föräldrar, men det gynnar absolut nationalekonomin.


    Det gynnar verkligen varken föräldrar eller barnen! För de flesta handlar livet inte om nationalekonomi.
  • Anonym (Never again)
    Anonym (Fritzygirl) skrev 2015-01-29 20:28:22 följande:

    Det där är faktiskt inte sant. Varför skriver du rena lögner? Du kan ju skriva att du har arbetat på ett ställe i DK och upplevt det så men ditt inlägg är bara för dumt. För det första är det inte till att sparka folk hur som helst. Du behöver inte gå till jobbet sjuk. Det finns ingen karensdag.

    Men de daltar inte heller med folk som svenska arbetsgivare är tvungna till att göra. Gör ditt jobb, det är det du är anställd för. Inte till att lalla runt och fika halva tiden som i Sverige. Stanna hemma om du är sjuk men inte för att du känner dig lite orkeslös och lite nere och tar resten av månaden som i Sverige. Du kan passa ditt barn en dag och sedan en dag till men någon annan ska göra det däremellan. Så får de bukt med VAB-fusket som i Sverige är utbrett. Ja, du får vara FL men inte som i Sverige. För om du inte vill arbeta överhuvudtaget utan sitta hemma och gulla med din unge och ta de mest attraktiva dagarna på året, ja, då behöver du ju inte ta upp en arbetsplats. O.s.v. Det vill säga, helt rätt.. Men självklart fel för många bortskämda och bortklemade mähäsvenskar.


    Oj vad arg du var då.

    Jag har arbetat på flera ställen, bla på SAS koncernen Kastrup.

    Därifrån kan jag ge ett exempel. Var du tvungen att vara kedig pga läkarbesök så var det inget du skulle fråga din chef om eller personalkontoret om, mina chefer ville inte ens befatta sig med det, det var upp till dig själv att hitta en ersättare, en annan anställd som kunde tänka sig att antingen arbeta din tid eller byta dag med dig.

    Detta innebar en stor press, behöva gå runt och be andra anställda om ledighet och trixa ihop det.

    Men jag har arbetat på flera företag så jag vet hur det är.
Svar på tråden vabba EN dag!?! Jävla skitsystem!