• AnooYoo

    vabba EN dag!?! Jävla skitsystem!

    Man kan ju anställa folk som tar hand om de sjuka barnen istället, VABManpower som kommer hem och passar de sjuka barnen medan föräldrar som inte kan ersättas så lätt på jobbet. Ett utmärkt studentjobb.

  • AnooYoo
    Anonym (vega) skrev 2015-01-29 16:52:18 följande:
    Visste inte att det fanns!!! Egentligen så borde man kunna outsorca hela den här "barngrejen". 
    Jag vet inte om det gör det. Det borde finnas eftersom sjuka barn inte får lämnas till dagis.

    Pensionärer som behöver dryga ut kassan, kanske? Många av dem har väl haft hand om barn i sina dar och borde klara att snyta lite näsor.
  • AnooYoo
    Anonym (Oi) skrev 2015-01-29 17:58:30 följande:

    Tycker det låter vansinnigt att man ska lämna bort sina barn för att dra in pengar för att sedan ge bort pengarna till någon som tar hand om ens barn istället för att bara ta hand om dem själv?!


    Poängen är att det för en del är svårt att hitta en ersättare på jobbet. Då kan det vara lättare att hitta en till att passa barnen (vilket inte kräver specifik kompetens för några dagar ).
  • AnooYoo

    [quote=74768455][quote-nick]Anonym (vega) skrev 2015-01-29 18:39:11 följande:[/quote-nick]?? Ursäkta att jag lägger mig i men har du barn?&nbs

    Varför måste någon alltid fråga det?

    De flesta kan tänka sig att lämna barn på förskola. Varför skulle det vara annorlunda att lämna dem ned någon i det egna hemmet?

  • AnooYoo
    Anonym (vega) skrev 2015-01-29 19:19:12 följande:

    Inga problem alls kanske men om barnen när de är friska är på förskolan och om de blir sjuka så vårdas de av personal i hemmet så verkar det så torftigt? Jag skulle aldrig skaffat barn på de premisserna och återigen aldrig skaffat vovve heller som ska stå och se ledsen ut på hunddagis. 


    Jag tycker inte att vabtiden är den bästa kvalitetstiden, men alla är olika. För mig spelar det ingen roll om det är 5 timmar på förskolan eller 5 timmar hemma med en skötare, man är vanligtvis borta sin arbetstid ändå.
  • AnooYoo
    nomadelle skrev 2015-01-30 08:43:11 följande:

    Snacka om att du underskattar folk (och särskilt kvinnor då)... Jag förstår mycket väl att det kostar samhället pengar när jag vabbar. Det tror jag att de flesta med normal hjärnkapacitet gör. Men vet du vad, min sambo och jag delar lika på vabbandet och vi är verkligen inte unika på det sättet! Även om du tycks tro det. Då borde det vara ok då enligt ditt sätt att se?

    Jag undrar fortfarande vad din definition på att ta ansvar för barnen är. För man kan ju inte skicka dem till dagis när de är sjuka, eller hur? Och man tar väl ansvar för sina barn när man är hemma med dem när de är sjuka?

    Och återigen det där med "konstant frånvaro". Jag inser självklart att det finns personer som fuskar på alla möjliga sätt för att slippa gå till jobbet. Det kan man säkert göra i DK också. Även om man inte har barn, genom att vara hemma och vara "sjuk" t ex. Jag undrar lite vilka WT-miljöer du rör dig i med tanke på den bild du har av Sverige och svenska kvinnor.


    Jag tänker att ansvarsfrågan handlar om att ta ansvar för att man har skaffat barn-och lösa de problem det innebär-snarare än att ta ansvar för barnen i sig.

    Det är inte riktigt samma sak att ta ansvar för de val man gjort och konsekvenserna av det som att kräva att samhället eller arbetsgivaren ska ta hänsyn till det.
  • AnooYoo
    nomadelle skrev 2015-01-30 10:13:34 följande:

    Men hur ska det rent praktiskt gå till när båda föräldrarna arbetar? Jag tycker inte riktigt jag får svar på den frågan. Man kan ju inte ta för givet att det alltid ska finnas någon annan som kan hoppa in och passa barnen med kort varsel.

    Barn kommer det alltid att finnas. Barn blir sjuka. I ett samhälle där båda föräldrarna förväntas arbeta kommer det ibland bli så att den ena föräldern måste stanna hemma från jobbet med ett sjukt barn. Det är så basic så jag kan tycka att om inte arbetsgivarna kan anpassa sig efter den verkligeheten så är det ju där problemet ligger, inte hos föräldrarna! (Då pratar jag alltså inte om dem som fuskar, men finns den misstanken är det ju också något som arbetsgivaren får ta tag i). Det är ganska märkligt att diskutera barnalstrande ungefär som att skaffa hund, som en hobby som man får skylla sig själv om man har skaffat. Oavsett vad man tycker om barn och familjeliv så är de en förutsättning för människans existens och för att vi som jobbar nu ska få en något så när dräglig ålderdom. Den enda lösningen som inte skulle drabba arbetsgivarna på något sätt är att vi går tillbaka till ett samhälle där den ena föräldern (kvinnan får man förmoda...) är hemma med barnen jämt. För mig låter det som ett steg i fel riktning.


    Jag anser att det är ett val som vilket som helst att ha barn eller inte, och betvivlar att någon väljer att ha barn för att säkerställa mänsklighetens fortlevnad. Om man inte kan lösa sitt privatliv med arbetsgivaren får man väl ha ett annat arbete, eller anställa någon för att passa barnen.
  • AnooYoo
    Anonym (vad fan är meningen??) skrev 2015-01-30 10:33:05 följande:

    Fast en stor del av vårt välfärdssystem bygger ju på att även föräldrar arbetar. Då ligger det ju i allas intresse att se till att det kan fungera någorlunda. Man behöver kanske inte ha 180 dagar som i Sverige (eller vad det nu är), men EN dag? 

    Jag har sagt det förr och säger det igen - ge mig åtminstone TRE dagar, de två sista kan gärna vara utan lön om det är där skon klämmer. Så jag har chans att klara mig igenom magsjukor och förkylningar. 


    För mig spelar det inte så stor roll egentligen. Jag har inte barn och är rätt glad för det, jag gör hellre någon annans arbete än tar hand om kräksjuka barn, och missunnar inte andra att kunna vara hemma. Jag tycker bara inte att det är samhällets ansvar att lösa problemet. Att samhället sedan gör det ändå stör mig inte.
  • AnooYoo
    Anonym (vad fan är meningen??) skrev 2015-01-30 10:46:35 följande:

    Lite "sköt-dig-själv-och-skit-i-andra"-mentalitet. Självklart ska ska inte samhället bara vända ryggen till problem som man vet existerar. Inte heller kan föräldrarna luta sig tillbaka och säga "det får samhället fixa!". Så är det ju med i stort sett allt. Samhället har ett ansvar att hjälpa till, att försöka skapa en situation som är så bra som möjligt. Inte att ta ensamt ansvar för 100% av människors problem. 

    Tycker du inte heller att samhället har ett ansvar att hjälpa människor som själv har orsakat sin olycka, t ex rökare som blir sjuka? Människor som bryter benet på skidsemester? Om samhället ska hjälpa dessa, varför ska man då inte underlätta för föräldrar att kunna jobba OCH ha barn, när det dessutom är av stort intresse för alla att den kombinationen kan fungera? 


    Jag tycker att föräldrar har orsakat sin situation lika mycket som någon som röker eller bryter benet, och samhället underlättar konsekvenserna för alla dessa.

    Däremot håller jag inte med om att det är av stort intresse för alla att kombinationen arbete och barn fungerar. Inga av mina intressen tas tillvara av den, till exempel. Det betyder inte att jag är emot det nuvarande systemet i Sverige, bara att jag anser att samhället gör mer än vad det har ansvar att göra.
  • AnooYoo
    Trubbel skrev 2015-01-30 14:13:15 följande:

    Vem, menar du, ställer upp och passar kräksjuka barn? Hur svårt är det att räkna ut att de enda som kan tolerera att utsätta sig för smitta är andra närstående?


    Den som inte har något annat jobb? Samma människor som väljer att jobba inom vårdyrken?
  • AnooYoo
    Trubbel skrev 2015-01-30 14:35:11 följande:

    Inte ens vården vill ha in smittsamma sjukdomar i sina väntrum! Det är FARLIGT för många patientgrupper. Influensan skördar tusentals liv varje år ! Du bagatelliserar problemet så mycket att det är svårt att ta dig på allvar. "Anställ någon" - ungefär som att det vore universallösningen på flera hundra tusen sjukdomsfall varje år.


    Du dramatiserar så mycket att det är lika svårt att ta dig på allvar. Att jag tycker att samhället går utöver sitt ansvar är väl ett litet problem jämfört med de TUSENTALS LIV influensan skördar per år.
  • AnooYoo
    Trubbel skrev 2015-01-30 14:35:11 följande:

    Inte ens vården vill ha in smittsamma sjukdomar i sina väntrum! Det är FARLIGT för många patientgrupper. Influensan skördar tusentals liv varje år ! Du bagatelliserar problemet så mycket att det är svårt att ta dig på allvar. "Anställ någon" - ungefär som att det vore universallösningen på flera hundra tusen sjukdomsfall varje år.


    Du dramatiserar det så mycket att jag får lite svårt att ta dig på allvar.

    Föräldrar får ju vara hemma och vårda sina barn. Att jag tycker att samhället gör mer än det borde betyder rätt lite i sammanhanget. Särskilt i förhållande till de TUSENTALS LIV influensan skördar per år.
  • AnooYoo
    Trubbel skrev 2015-01-30 15:11:39 följande:

    Ja? Jag antar att du med detta menar att jag ska ignorera dina inlägg, eftersom så mycket annat är viktigare? Allright, I'll do so.


    Det fungerar för mig.
  • AnooYoo
    Anonym (...) skrev 2015-01-30 19:52:36 följande:

    Eeeeh, du har inga egna barn va?


    Bästa argumentet.
Svar på tråden vabba EN dag!?! Jävla skitsystem!