• scrapparlotta

    Currysås/dressing?

    Ibland när man är ute och äter så kan man äta nån god baguette eller så med kyckling och curry röra, som en kall röra. Men när jag försöker göra nåt sånt med currysmak blir det ingen god currysmak. Varför? Hur får jag en kall sås på creme fraiche och curry god?

  • Svar på tråden Currysås/dressing?
  • Aniiee

    CF och curry räcker inte på långa vägar. Lägg till citron, så börjar du komma någon vart. Curry utan citron är värdelöst.

    Korianderblad, soltorkade tomater, lök, liiiiite bacon och lite ost också, så är det home run. =) Men säkert inte som på restaurang.


    Happiness is something that comes into our lives through doors we don't even remember leaving open. - Rose Wilder Lane
  • Aniiee

    BTW, lite majonäs också, särskillt om det inte är fullfet CF. Curry behöver fett för att bära smakerna, så det inte bara blir hett (mycket curry utan fett = hett, lagom curry med fett = smakrikt)


    Happiness is something that comes into our lives through doors we don't even remember leaving open. - Rose Wilder Lane
  • Aniiee
    scrapparlotta skrev 2015-02-02 20:28:54 följande:

    Ok, tack för svaren. Ska prova att blanda i citron nästa gång....och majonäs.


    Lycka till.
    Happiness is something that comes into our lives through doors we don't even remember leaving open. - Rose Wilder Lane
  • Lyn1

    Crème fraische, majo, filmjölk, currykrydda, lökpulver/torkad lök, salt, peppar, liiiite socker. Svingott att blanda med kyckling, purjolök, och lite bacon och ha till t ex bakad potatis..

  • Wilmis07

    Eller köp mangoraja som finns på flaska,bland med lite cremefraich,smakar exakt som köpt kycklingcurry.


    Det finns bara ett vackert barn här i världen och varje mor har det.♥Mamma till Wilma 071012 Alvin 131226♥♥
Svar på tråden Currysås/dressing?