Inlägg från: Anonym (oops) |Visa alla inlägg
  • Anonym (oops)

    Stämd på vårdnad och umgänge

    Du har inte erbjudit umgänge och tror att du ska kunna fortsätta att kraftigt begränsa det? Var beredd på att det kan bli du som förlorar det hela i tingsrätten.

  • Anonym (oops)
    Anonym (mamma) skrev 2015-02-05 08:41:02 följande:

    Han har aldrig träffat henne. Det är väl bäst att ta det lugnt i början med tanke på hennes låga ålder och tykänslighet för andra människor? Dessutom, kan de döma ut kontaktperson flera gånger i veckan trots att de aldrig träffats? Vart är barnets bästa i det? Det är ju bara till pappans fördel låter det som. Det är för övrigt HAN som vägrar träffa MIG.


    Nej det är inte bäst. Tänker du använda samma teknik när hon ska skolas in i förskolan?


    Det är självklart att de kan döma till kontaktperson varje dag som det behövs. Det är för barnets trygghet. Han vill inte ha umgänge med dig utan med sitt barn...

  • Anonym (oops)
    Brumma skrev 2015-02-05 09:19:54 följande:
    Kontaktpersonen kommer att träffa barnet själv i början (med dig) för att bekanta sig med barnet.

    Pappan ska inte träffa dig. Han ska träffa barnet.

    Umgänge ofta rekommenderas i början. Precis som när barnet så småningom ska börja på förskolan. En inskolning är mellan en och två veckor. Barnet träffar personalen intensivt i korta perioder i början för att successivt öka. Efter en till två veckor lämnar man barnet hela dagar. Ett liknande sätt kan tillämpas vid uppstart av umgänge. Täta korta umgängen i början och successivt öka. Inom någon månad kan pappan ha kortare umgänge själv och efter ytterligare några månader kan övernattning testas.
    Det går snabbare än så. Inom någon veckan kan han ha eget umgänge och veckan efter det kan han även ha övernattning. Sen kör man på med helgumgänge.

    Förskolan skolar ofta in barn under 3 dagar..
  • Anonym (oops)
    Anonym (LagenÄrInteFörBarnetsBästa) skrev 2015-02-05 09:31:32 följande:
    Jag skulle ALDRIG lämna ett så litet barn på förskola.

    "Går oftast väldigt bra" - är det även om barnet skriker och gråter sig hes när mamman eller pappan lämnar? - För mig är inte en sådan reaktion synonymt med "går väldigt bra".
    Det är knappt 4 månader kvar. Barnet är inte ditt utan ert. Är du ekonomiskt oberoende eller hur planerar du att fixa ekonomin utan att arbeta?
  • Anonym (oops)
    Anonym (LagenÄrInteFörBarnetsBästa) skrev 2015-02-05 09:41:00 följande:
    Mitt barn började på förskola strax innan fyra års ålder. Tack för kaffet!
    Blandade ihop dig med ts...
  • Anonym (oops)
    KlockanOchBiffenRules skrev 2015-02-05 14:39:12 följande:
    "Idag lär sig 1-2-åringar att de skall bita ihop, gilla läget och inte bli ledsna när föräldrarna går till jobbet. ?Han/hon vill ju så gärna gå på dagis" och "gråten går över? säger vi. Javisst går gråten över.
    Men när barnets känslor trycks undan och nonchaleras vid upprepade tillfällen skapas en
    inre sårbarhet. Brist på känslomässig närhet hos barn under två år kan ge betydligt allvarligare skador än de som orsakas av barnfattigdom. Vi bör därför fråga oss om barn ska börja på dagis före två års ålder."
    Vad har det där med Ts tråd att göra öht? Pappan har stämt Ts och han kommer att få igenom umgänge, utan att Ts ska vara närvarande.
  • Anonym (oops)
    Anonym (mamma) skrev 2015-02-05 18:34:46 följande:

    Jag vill absolut medverka till umgänge och inte motverka. Jag vet att han kommer få igenom umgänge och det är jättebra och någonting jag vill också, att vår dotter ska ha en bra relation till sin pappa. Det är för övrigt han som inte viljat vara delaktig, och som inte viljat ens prata med mig. Varför? Jo, för att han slog mig och jag lämnade. Han är ingen människa som slår egentligen och ingen våldsam person men det hade varit dåligt väldigt länge, mycket uppbyggd ilska. Jag hade lämnat även om han inte slog mig. Hur som helst har han inte sagt ett ljud (jag har hört av mig till honom och skickat bilder mm men har aldrig fått svar) förrän nu då han stämt mig. Han kommer heller inte gå med på samarbetssamtal då han absolut inte väl träffa mig eftersom jaa, jag lämnade honom. Trots allt det här vill han ha gemensam vårdnad och umgänge 2h/v UTAN mig. Kommer TR verkligen sätta en 8 månaders bebis i ett rum med två okända människor två gånger i veckan? Har jag inget att säga till om? Hon kommer att må så dåligt av det. Visst, han är pappa men det vet inte våran dotter än, hon känner inte honom och då vill jag börja försiktigt, jag vill inte att hon för en sekund ska må dåligt eller känna sig otrygg... jag vill att hon ska ha en god relation med sin pappa men inte till varje pris. Ska vi behöva anpassa oss efter honom och hans vilja? Det är väl ändå han som ska anpassa sig efter våran dotter, svälja sin stolthet och komma och hälsa på i hennes hem och ta del av hennes vardag? Nej, dra in massor myndigheter i det hela och slösa deras tid bara för att han är långsur. Jag blir så trött!! Det känns inte alls som att det är våran dotter som är i centrum, utan han.. han ska komma precis som han behagar och bara kräva massor saker. Han tänker bara på sig själv och det är därför jag vill begränsa umgänget till en början.


    Självklart kommer han att få umgänge u t a n dig. Han begär inte umgänge med dig utan med sitt barn och nej du har inget att säga till om. En dom i tingsrätten är ingenting som du får och kan sätta dig emot utan straff. Han tänker på s i n dotter och det är av den anledningen som han vill ha umgänge med henne!
  • Anonym (oops)
    Anonym (mamma) skrev 2015-02-06 08:49:53 följande:

    Det verkar som att ingen läst mitt inlägg om att HAN inte viljat ha med oss att göra! Jag har kontaktat honom men han har skitit i oss. Jag har bjudit över honom och han har totalignorerat det. Varför blir jag beskylld för att ha hållt honom utanför?? Lägg ner nu, snälla. Jag skrev här för att få råd och hjälp för jag har ångest över att sätta min dotter ensam i ett rum med två okända människor, det kan inte vara bra för något barn. Inte för att bli synad som person, dömd, utskälld och nedtryckt. Men det verkar vara endast såna personer som finns på familjeliv. Jag är ledsen över att de inte kan ha en normal kontakt när jag vet att vi KAN vistas i samma rum. Det här är bara dumheter.


    Du har fel i det. Han vill inte ha umgänge med dig utan med sitt barn, vilket även är hans rättighet. Du väljer att stå i vägen och vägra umgänge om du inte får vara med.

    Han kommer absolut att få umgänge utan att du ska vara närvarande. Det finns inte en chans att du får igenom att han inte ska få det. Sen får du tycka att vi är hemska som säger som det är. Han har rätten till att få ha en så bra relation som möjligt till sitt barn. Du behöver inte tro att tingsrätten kommer att ge honom eget umgänge en jag tror att det är klokt om du förbereder dig på det.

  • Anonym (oops)
    Anonym (Nej) skrev 2015-02-06 17:00:02 följande:
    Föräldrar har ingen jävla rättighet till sitt barn, det är barnet som har rättighet. Läs på lite, det är pinsamt att du skriver sådär i en tråd när du uppenbarligen har noll koll.
    Barn anses inte veta sitt bästa och umgänget går därför via föräldrarna... Läs på. ;)
  • Anonym (oops)
    Anonym (Nej) skrev 2015-02-06 23:41:05 följande:
    Du har uppenbarligen fel, stå för det istället för stt försöka slingra dig. Läs Griseknoen35's svar.
    Jag har inte slingrat mig. Barn har alltid rätt till sina föräldrar och små barn vet inte sitt eget bästa och därför ligger skyldigheten att se till att barnen får så bra umgänge som möjligt med en förälder som barnet inte bor med, på den förälder som barnet bor med!
Svar på tråden Stämd på vårdnad och umgänge