• BioBonus

    Stämd på vårdnad och umgänge

    Med tanke på att det är han som stämmer dig så tidigt i barnets liv, så låter det inte som hans val att han inte har träffat sin dotter sen hon föddes, utan det låter mer som att det är du som har förhindrat det. Och det kan tyvärr ligga dig i fatet i TR. 
    Precis som Brumma säger så låter det som att umgänget skall vara oftare än vad han stämmer dig på, för att de ska kunna lära känna varandra. 
    Du kan förlora mycket, till och med vårdnaden, om du inte visar att du främjar umgänget med pappan. Det kan ju visa sig att han är den som bäst kan tillgodose barnets behov av båda sina föräldrar om du vill begränsa det till i princip ingenting.
    Han skall bedömas vara en väldigt olämplig förälder för att inte få igenom gemensam vårdnad.
    Jag tror du ska börja hitta lösningar, istället för att se (och tilll viss del skapa) problem.
    Er dotter har rätt till båda sina föräldrar. Hon måste få träffa sin pappa ofta för att få en trygg relation till honom - hur kan du främja det på bästa sätt? Hur kan du se att en upptrappning till ett större umgänge kan se ut? 

  • BioBonus
    Biffenigrytan skrev 2015-02-05 08:48:01 följande:

    Helgumgänge med kontaktperson (utsedd av kommunen eller socialtjänsten) kan han ju glömma. De jobbar inte på helger. ;)

    Varför har ni inte försökt med vanliga samarbetssamtal hos familjerätten i första hand? Tar domstolen ens upp fall där målsägande inte ens försökt med simpla samarbetssamtal?


    Var står det att pappan krävt helgumgänge med kontaktperson?
    När det väl är dags för helgumgänge så behövs nog inte kontaktperson längre, så det är antagligen inget problem.
    Några timmar, flera gånger i veckan låter väl som en bra början för att bygga upp deras relation. Efter några månader så kan det övergå till en dag/vecka samt helgumgänge.
    Som någon skrev - det är dig han inte vill träffa, då kanske du kan hjälpa till så att han slipper det, men ändå får träffa sin dotter? Och vem vet - tvingar du inte honom att träffa dig för att få träffa sin dotter, så kanske han kan tänka sig att låta dig vara med :)

  • BioBonus
    Biffenigrytan skrev 2015-02-05 09:02:11 följande:
    Haha, nej! Jag tolkade det fel. Jag tolkade "2h/v" som "två helger i månaden". Äh, va fasen! HAHA!, så dumt. Nyvaken och inte fått i mig kaffet än (skyller på det iaf). Sorry!
    Aaaaah - inget kaffe! Förklarar allt :D
  • BioBonus
    Anonym (LagenÄrInteFörBarnetsBästa) skrev 2015-02-05 09:31:32 följande:
    Jag skulle ALDRIG lämna ett så litet barn på förskola.

    "Går oftast väldigt bra" - är det även om barnet skriker och gråter sig hes när mamman eller pappan lämnar? - För mig är inte en sådan reaktion synonymt med "går väldigt bra".
    Min ena son var ett när han började på förskola. Och det gick lysande. Men sen var han väldigt utåtriktad och social redan då och älskade att träffa nya människor så det underlättade förstås. Han vinkade glatt när jag gick fullt förvissad över att jag skulle komma tillbaka.

    Alla barn är olika ;)
  • BioBonus

    Misstänker att TS försvinner ur tråden tyvärr för det var nog inte de här svaren hon vill ha. Synd.
    TS - jag hoppas er dotter får en bra och nära relation till sin pappa, och att du finner ett bra sätt för dig att medverka till detta, och inte motverka det.

    Lycka till.

Svar på tråden Stämd på vårdnad och umgänge