Inlägg från: Muslimsktjej |Visa alla inlägg
  • Muslimsktjej

    Varför EN gud?

    För att det bara finns en Gud. ;)

  • Muslimsktjej
    Rikard skrev 2015-02-12 22:28:44 följande:
    Men varför är tanken på flera gudar så motbjudande?

    Är det lättare att acceptera att någon tror på en annan gud än din, så länge det bara handlar om en gud, än att någon tror på flera gudar?
    För att det endast finns en Gud och Han är ensam Skapare, handlar inte om vad som är motbjudande eller inte utan att man inte ska sätta andra vid Hans sida eftersom det inte finns fler gudar. 

    För mig spelar det ingen roll om en person tror på en annan Gud eller andra gudar - Det är varken sämre eller bättre och jag bryr mig inte om vad de väljer att dyrka så länge de inte tvingar på sin tro på andra. 
  • Muslimsktjej
    Rikard skrev 2015-02-12 23:32:34 följande:
    Fast att du tror att det bara finns en gud är ju inte ett fullgott skäl till att vara nedlåtande mot dem som tror att det finns flera eller ingen gud alls.

    Men det är bra att du respekterar andras tro.
    Du talar alltså aldrig nedlåtande om en annan religion för att de har flera gudar? 
    Du skulle aldrig säga något nedlåtande om kristendomen på grund av treenigheten?
    Det är ju bra, men det förklarar ändå inte varför så många monoteister är så nedlåtande mot polyteister.
    Din fråga i TS var varför det var finare att endast tro på en Gud, och då svarade jag dig. Finns nog inget rätt svar utan det beror på vem du frågar, människor som tror på endast en Gud tycker det är "finare" (eller "rätt" skulle nog vara ett bättre ord) för att de tror på det, medan andra som tror på flera gudar skulle se det tvärtom. Ateister skulle nog se det lika illa. 
    Annars håller jag med om att det inte är ett bra skäl till att vara nedlåtande mot andra pga deras tro, och det har jag inte heller menat. 

    Nej, jag talar inte nedlåtande om andra religioner som har flera gudar (eller kristendomens treenighet). Som Koranen säger i surat Al Kafirun - "Ni har er tro - och jag har min tro!"
Svar på tråden Varför EN gud?