Inlägg från: firebird |Visa alla inlägg
  • firebird

    Behålla barn eller inte?

    Tror du att du skulle ångra dig om du gjorde abort?

    Tror du att du nånsin skulle ångra dig när du väl har fött barnet?

    När man väll blir mamma så öppnas en helt ny värld! Min pojke är 2månader, det är verkligen den STORA kärleken. Man förstår inte riktigt hur stor den kärleken är förens man har fått sitt barn i sina armar! Och inte tal om på modersinstinkten! Man skulle kunna göra vad som helst för att skydda sitt barn!

  • firebird

    Jag är 25år. Det är tufft att ha en liten, speciellt ibörjan innan man "lär känna" den lille. Men familj som kan avlasta ibland är guld värd! Jag har köpt mycket begagnat, målat om & fixat samt så finns det många "klädpaket" man kan fynda på blocket och via Facebooks köp&sälj sidor. Jag har nästan bara köpt beg kläder till första tiden, jättefina kläder som äldre mammor som fått "sladdis" sålde och var bara använt 1gång. Samt så brukar man få massssa kläder i present av familj.

    Hinner du jobba 6mån innan så skyddar du din SGI dvs du får bättre föräldrarpenning.

    Har du bra relation med din mamma och kan prata med henne om det?

    Ekonomiskt tror jag man får det att fungera. Det är inte mycket som kostar ibörjan om du ammar. Mest blöjor&tvättlappar.

    Bra att gå förberedande kurser! Det hade jag hjälp utav. Första tiden är en känsloström. Jag hade svårt innan att se mig som en mamma, men när han var född så faller allt in på instinkt. Föräldrargrupper och träffa andra mammor tyckter jag är jätteskönt! Vi delar våra berättelser om vardagen med våra kottar!

    Det går så otroligt fort när dom är små, man riktigt smälter när dom ler och börjar jollra mot en. Det känns verkligen som han är den saknade pusselbiten och hela universum kretsar kretsar kring honom :)

    Hoppas det var till någon hjälp och att du behåller lilla pyret! Jag skriver detta bara för att jag är nyligen mamma och det är mycket jobb men oj vad det är värt varje sekund! Jag kan fortfarande knappt förstå att han är min! Och även om jag födde honom så har jag lite svårt att förstå att HAN faktiskt låg i min mage! ;)

  • firebird

    I bästa fall så blev din mamma bara chockad, jag hoppas du får hennes stöd :)

    Låter jättebra med lägenheten! Jag vet inte om det finns några bidrag man kan söka.. "Pappan" har ju ett ansvar också med att ge underhåll fast jag förstår om du inte vill pressa han på det.

    Jag är uppvuxen med bara mamma och jag vet att hon sökte massa fonder där vi fick extra slant ifrån ibland. Det är vissa människor som skapat fonder för just ensamma mammor som man kan söka till. Tror det ska finnas årsbok på bibblan där man kan hitta vilka fonder man kan söka till.

    Lycka till! <3

Svar på tråden Behålla barn eller inte?