Inlägg från: hejhejhejhejhejhej |Visa alla inlägg
  • hejhejhejhejhejhej

    Ni som fått syskon till 2-3 åringar!! Behöver tips!!

    Vår tjej var 2 år och ca 3 mån när lillebror kom. Hon började så smått med dagis när hon var 2 år och 9 mån. Så cirka ett halvår efter lillen kom. 
    För mig hade det inte känts bra att lämna henne till dagis i samma veva som lillebror kom. Hon har alltid velat ha mycket närhet och mycket kärlek och uppmärksamhet, och visade ganska tydligt att det var jobbigt för henne att famnen nu var upptagen oftast, nyfödingen ville ju vara nära.

    Barnen har alltid sovit i samma rum som oss, vi har våra sängar i rad, från vänster; stora syrrans, vår stora 180- säng, lillebrors spjälsäng med öppet på sidan som är mot vår säng. Oftast är det jag som nattar, då ligger jag och barnen i den stora sängen. Sen när de somnat brukar de ibland efter kanske ett par timmar eller så, självmant rulla ut åt sidorna till sina egna sängar. Ibland jobbar mannen natt, ibland sover han på soffan, (han snarkar)  ibland sover han med mig i stora sängen. Då flyttar vi barnen till sina egna sängar på sidorna, när det är dags för oss att sova. 

    Det ligger inte för mig alls, att träna barnen i att vara självständiga från så låg ålder och dessutom funkar det utmärkt med sömnen för oss alla på detta sätt..
Svar på tråden Ni som fått syskon till 2-3 åringar!! Behöver tips!!