Inlägg från: Anonym (Osäker) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Osäker)

    Fritidspedagog röker cannabis

    Hej!

    Har på omvägar fått höra att min kollega på fritidshemmet där jag jobbar röker cannabis då och då. Kom som lite av en chock och jag är osäker på hur jag ska förhålla mig till detta, då han sköter sitt jobb bra enligt mig. Men samtidigt röker han ju på, och jag har hört att det sitter kvar i kroppen länge så man kan med andra ord säga att han har varit lite hög på jobbet? Vad tycker ni jag ska göra?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-03-03 16:45
    Jag har varit på min vakt på jobbet nu det senaste sen jag fick reda på det här och jag har inte märkt någonting udda eller någon förändring alls. Som jag sade i trådstarten så sköter han sitt arbete utmärkt och har blivit omtyckt av oss kollegor och barnen sedan han började arbeta hos oss! Jag förstår att många av er är lika oroliga som jag har varit, men jag har efter att ha läst den här tråden och tänkt mycket själv bildat mig uppfattningen att jag skall låta det vara! Men skulle jag märka någon förändring hos honom så kommer jag prata med honom i första hand!

  • Svar på tråden Fritidspedagog röker cannabis
  • Anonym (Osäker)

    Hmm, men jag tycker ändå det är ganska oansvarigt att bryta mot lagen på det här viset, speciellt när man ska vara en förebild för barn...

  • Anonym (Osäker)

    Tvivlar på att många röker cannabis, det är ju olagligt?

  • Anonym (Osäker)
    Presidentens son skrev 2015-02-21 13:36:39 följande:

    Fråga om du också kan få


    Haha, nej tack! Använder inte droger...
    MammAmma skrev 2015-02-21 14:12:53 följande:
    Jodå det är hyfsat vanligt. Vanligare än vad de flesta tror iaf. Ja, det är olagligt och den saken kan man ju diskutera kring, men det är ett ämne för en annan tråd.
    Men det är ju lite därför det är olagligt jag funderar på att anmäla honom eller hur, hade det varit lagligt så hade jag ju inte det!

  • Anonym (Osäker)
    Anonym (tjolahopp) skrev 2015-02-21 14:08:33 följande:
    Vad skulle du gjort om du fått reda på att din jobbarkompis bränner sin egen sprit, inte håller hastighetsbegränsningarna i trafiken, besöker prostituerade, ingått en skenäktenskap, jobbar svart vid sidan av, slår sin fru? Fundera på lite olika olagliga grejer och försök komma fram till vad du har för åsikt i frågan när man ska skvallra och varför.
    Tycker allt det du tar upp är värt att åtminstone se välidgt negativt på, jag menar lagarna finns ju där av en anledning. Varför ska man vara tolerant mot vissa lagbrott?
  • Anonym (Osäker)
    BandAnna skrev 2015-02-21 14:29:19 följande:

    Troligen så dricker flertalet av fritidspedagogerna då och då på sin fritid. Vad säger du om det? 


    Går ju inte att jämföra med att ta knark tycker jag inte...
    MammAmma skrev 2015-02-21 14:33:21 följande:
    Så du ska anmäla en snubbe och förstöra hans liv för att du har moralpanik över att han röker på nån gång ibland på sin LEDIGA tid och inte stör någon med det? Vilken medmänniska du är -_-
    Verkar som han gör det ganska ofta ändå plus att hur vet jag att han inte stör någon med det?

  • Anonym (Osäker)

    Oj mycket diskussion. Det som jag tycker låter oroväckande är det här med ifall det sitter kvar och påverkar honom, jag har ju som sagt inte märkt någonting men jag är liksom ingen expert på det...

  • Anonym (Osäker)
    Anonym (Bryttabun) skrev 2015-02-21 17:40:12 följande:

    Jag har brukat Cannabis i hela mitt vuxna liv, och jag vill bestämt hävda att ruset går ur en väldigt snabbt. Dessutom, är man en van rökare (dvs rökare oftare än man borde) så bildas en tolerans, vilket gör att man har svårare att bli påverkad. Alltså ännu mindre chans att han är påverkad arbetstid. Du behöver inte vara orolig, och jag är glad att du vågar fråga om detta. 


    Oddsen är högre att fritidspedagoger dyker upp bakfulla på jobbet.


    Märker du inga som helst bieffekter? :O
  • Anonym (Osäker)

    Börjar mer och mer fundera på om det kanske inte är en så big deal, många vettiga argument emot att avslöja honom har lagts fram. Men är fortfarande lite osäker alltså. Knepig grej det här...

  • Anonym (Osäker)
    MEE83 skrev 2015-02-23 20:12:04 följande:
    Som kollega så bör du ju ha råkoll på hur han presterar på er arbetsplats, är han kompetent och kommer opåverkad till jobbet, samtidigt som han är en positiv tillgång för dig, barnen/ungdomarna etc så tycker jag att du har svaret där.

    Märker du att det drabbar er, arbetsplatsen etc på ett negativt sätt så har du ditt svar där.
    Ja, det kanske inte behöver vara svårare än så. Som sagt, jag tycker han har skött sitt jobb bra hittills, han har inte varit här så jättelänge än dock. Han är helt klart omtyckt bland barnen, det är han!
  • Anonym (Osäker)

    Jag har varit på min vakt på jobbet nu det senaste sen jag fick reda på det här och jag har inte märkt någonting udda eller någon förändring alls. Som jag sade i trådstarten så sköter han sitt arbete utmärkt och har blivit omtyckt av oss kollegor och barnen sedan han började arbeta hos oss! Jag förstår att många av er är lika oroliga som jag har varit, men jag har efter att ha läst den här tråden och tänkt mycket själv bildat mig uppfattningen att jag skall låta det vara! Men skulle jag märka någon förändring hos honom så kommer jag prata med honom i första hand!

  • Anonym (Osäker)
    Anonym (droger och barn är ingen bra kombination) skrev 2015-03-03 16:49:26 följande:
    Jodå.. så att flertalet tycker att du ska anmäla medans droganvädnare tycker du inte ska anmäla gör att du kommer avstå från att använda - känns lite mer som om den här tråden startades med ett syfte och vi kan all nog gissa vad det syftet var

    Annars om du är seriös ts så pratar du med förädlrar till barnen och låter dom ta beslutet, det är nämligen deras barn det gäller något som många glämmer bprt i deras tro att deras åsikter ska gälla.
    Som många poängterat, vi är väl många droganvändare på ett eller annat vis. Jag tar mina glas vin på helgen liksom. Jag ser ingen anledning att prata med föräldrarna i nuläget eftersom jag inte anser att han missköter sitt jobb på något vis. Skulle det vara någon förälder som misstycker så kommer han ju förmodligen vara tvungen att sluta hos oss, och det tycker jag skulle vara väldigt tråkigt eftersom han har bidragit med ett lyft för fritidshemmet sedan han började - något som föräldrarna inte har någon direkt insikt i...
  • Anonym (Osäker)
    Anonym (droger och barn är ingen bra kombination) skrev 2015-03-03 17:16:11 följande:
    För föräldrar är det av vikt att den som har hand om deras personen är lämplig för den uppgiften, alla är inte av den åsikten att en användare av olagliga droger är lämplig för det.

    Det är inte upp till dig att avgöra utan det är upp till förädrarna och arbetsgivaren
    Du ska inte heller skydda arbetskollegor din främsta uppgift är att skydda barnen annars har du missförstått dina arbetsuppgifter.

    Hde du följt dina åtagande hade du givetvis informerat arbetsgivaren som sen hade fått utreda, är det inga problem ja då händer det inget, är det problem ja då har du gjort något för barnens bästa.
    Se det så här, du vet inget om den här personens vanor, tar du det på ditt ansvar om det en dag visar sig att personen kommer påverkad eller gör något som riskerar barnens säkerhet?
    Du verkar helt bortse ifrån det jag säger, att han sköter sitt jobb bra? Jag har gjort bedömningen att det inte är för barnens bästa om han slutar, och tyvärr efter att ha läst tråden här så tror jag så kommer bli fallet om jag säger någonting. Du verkar ju inte ta hänsyn till något annat än att han just använder en olaglig drog i din bedömning? Du väger inte alls in det positiva jag beskrivit kring hans arbetsinsatser?
  • Anonym (Osäker)
    Anonym (droger och barn är ingen bra kombination) skrev 2015-03-03 17:36:37 följande:
    Det är inte upp till dig att avgöra, om du vill lämna dina barn i dina händer på en droganvändare så är det alltså en sak(men du kanske inte ses som lämplig av samhället) men när det gäller andra barn så är det inte ditt beslut att ta, det är arbetsgivarens och föräldrarnas. Det borde du veta om du är anställd på ett fritidshem.

    Tycker det verkar lite underligt att du inte verkar veta dina skyldigheter gällande din anställning och ditt ansvar att sätta barnens säkerhet främst och inte din kollega.
    istället startar du en tråd på FL och går efter vad ett fåtal droganvändare tycker?

    Nej det låter bara suspekt.
    Min bedömning är att han inte äventyrar barnens säkerhet på något vis och att det inte skulle vara för barnens bästa om han slutade. Att så många, inklusive dig själv, tycker han är olämplig som fritidspedagog trots att ni aldrig har sett honom jobba har fått mig att misstänka att så kommer föräldarna resonera också. De kommer kanske inte ta hänsyn till hans arbetsinsats överhuvudtaget...
  • Anonym (Osäker)
    Anonym (droger och barn är ingen bra kombination) skrev 2015-03-03 18:17:47 följande:
    Du har gjort den bedömningen.. men det är inte din bedömning att ta. Det borde du veta om du var anställd på ett fritidshem.
    Kan du med säkerhet säga att han aldrig kommer komma påverkad till jobbet? Ska du agera först efter att något händer?
    Återigen du bemöter inte ett dugg frågetecknen angående att du inte verkar veta vad som gäller angående din anställning och ditt ansvar, du stiter istället och startar en tråd på FL och utgår från.
    Hur ska jag kunna garantera det? Frågan är varför det låter på dig som det är en stor risk, du känner ju inte människan. Han har inte kommit påverkad hittills, så jag bedömer det som osannolikt att han skulle göra det i framtiden...

    Självklart har jag från start vetat vad som gäller angående min anställning. Hade jag varit helt fast vid att följa det till punkt och pricka hade jag aldrig gjort tråden eller hur? Utan jag har varit osäker och har efter lite om och men kommit fram till det jag i nuläget står ganska fast vid...
Svar på tråden Fritidspedagog röker cannabis