Inlägg från: Anonym (inte ok.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (inte ok.)

    Fritidspedagog röker cannabis

    Cannabis är en otroligt romantiserad drog. Men det är just en drog och den påverkar visst kroppen på negativa sätt. Allt är inte guld och gröna skogar som anonym G verkar tycka? Du specificerar inte vad du tycker är ett måttligt bruk. Är du medveten om att det räcker att röka två gånger i månaden regelbundet för att ha konstant nedsatt hjärnkapacitet?

    Jag har befunnit mig på båda sidor av cannabis debatten och efter kritisk analys av båda sidor har jag kommit fram till att det är rätt att det är olagligt. Tycker du G ska göra lite eget kritisk tänkade om cannabis. Ta del av båda sidors information.

    Jag hade inte varit okej med att mitt barns fritidspedagog rökte cannabis. Jag tycker du bör göra något åt det. Prata med personen?

  • Anonym (inte ok.)

    Det påverkar hjärnan, har ingen aning om hur mycket personen i fråga röker det finns heller inget sätt att kontrollera det på.

  • Anonym (inte ok.)

    Jag är mycket medveten om att cannabis inte är en drog som dödar, den är heller inte speciellt beroendeframkallande (även om det går att utveckla ett beroende. Men faktum är att det sitter kvar och påverkar en efter ruset, det kan sitta kvar lång tid beroende på vilka rökvanor man har.

    Jag tycker man som förälder har rätt att kräva att den som tar han om ens barn INTE är påverkad av någonting. Som det är nu är det olagligt och därför ska man kunna förvänta sig att personalen som tar hand om ens barn ej är påverkade av cannabis. Observera att jag nu ej pratar om ruset utan drogen som sitter kvar i hjärnan och påverkar. Personen som är påverkad ser ofta inte skillnaden själv och det krävs ett tränat öga för att se det hos gemene man. Den finns dock där.

  • Anonym (inte ok.)

    Jag skrev beroende på hur mycket man röker! Röker man regelbundet tar det mycket längre tid än ett par timmar för att det ska försvinna. Röker man regelbundet under en längre tid kan det finnas kvar i kroppen upp till 8 veckor efter man slutat. Detta är inget jag hittar på, det är faktum. Det kan ta lång tid för det att försvinna helt. Jag pratar alltså inte om ruset som försvinner efter ett tag. Det är fakta, vad man sedan tycker om det är en annan sak.

  • Anonym (inte ok.)
    MammAmma skrev 2015-02-21 16:22:10 följande:

    Det är en myt att " det sitter kvar och påverkar en efter ruset", inaktiva ämnen kan man ha kvar i kroppen efter ruset ja. Nyckelordet här är 'inaktiva'.


    Varför tror du att det är så? Vad har du för källor?

    Min erfarenhet och kunskap säger annorlunda. Men jag är alltid villig att ta del av mer information.
  • Anonym (inte ok.)
    MammAmma skrev 2015-02-21 16:38:27 följande:

    Jag skulle kunna ställa samma fråga till dig. Vad har du för källor för att det är tvärtom? Annat än statliga propagandasidor, som CAN t ex.


    Det får du gärna göra, mina källor är främst psykologer och kunniga personer som jobbar med missbrukare på bla behandlingshem.

    Min förra umgängeskrets rökte på en del. Jag har tydligt sett med mina egna ögon hur det påverkade dem, inte bara under ruset. Det är inte personer jag hade lämnat mina barn till iallafall.

    Så vad har du för källor?
  • Anonym (inte ok.)

    Wow.. Vilken nivå på diskussionen det blivit. Jag var dock medveten sen innan att det inte går att diskutera med cannabisälskare.

    Hursomhelst, faktum kvarstår. DET ÄR OLAGLIGT. Det spelar ingen roll vad man tycker om det. Det är olagligt och straffbart.

    Ni får tycka vad ni vill om det men i dagsläget är det alltså inte okej att röka på.

    Jag föreslår att ni som tycker det är okej slutar sitta här och skriva att det borde vara okej. Gå ut och ändra på lagstiftningen istället eller flytta till ett land där det är lagligt.

Svar på tråden Fritidspedagog röker cannabis