3 dl Vetemjöl150 g Smör/margarin2-3 msk Kallt vatten200 g Skivade champinjoner1 st Gul lök2-3 st Kycklingfiléer4 st Ananasringar2 1/2 dl Matlagningsgrädde2 Ägg200 g Riven ost, till exempel västerbottenost
Börja med pajdegen, enklast går det i matberedare.
- Skär smöret i mindre bitar/kuber och häll detta i en matberedare tillsammans med mjölet, kör till smulor.
- Tillsätt det kalla vattnet och kör ihop till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform och låt den vila i kylskåp.
- Skala och hacka löken lite grovt.
- Stimla kycklingfiléerna.
- Hetta upp en stekpanna och fräs kycklingen tillsammans med lite smör eller olja, ca 2-3 minuter.
- Tillsätt salt, svartpeppar och lite soya.
- Tillsätt de skivade champinjonerna och löken och låt det fräsa med ca 2-3 minuter till.
- Strö ut fyllningen i pajskalet och tillsätt även ananasringarna, som du först skurit i mindre bitar.
- Vispa ihop äggen med matlagningsgrädden och med en nypa salt och peppar.
- Strö först över osten på fyllningen och häll över äggstanningen.
- Grädda i 175 grader, ca 30-40 minuter.
- Servera med en fräsch sallad samt ett gott bröd!