• Hallonpaj

    Nu ska vi börja försöka - första barnet

    Nu har min älskade make äntligen gett klartecken för att starta bebisverkstaden. Jag har längtat sååå länge och väntat på honom (för det mesta i det tysta) och nu äntligen ska vi börja försöka. Det är första barnet för vår del och jag är så lycklig och exalterad så jag spricker! Kommer på mig själv att gå och småle som ett fån och kan inte riktigt tänka på något annat.

    Det vore väldigt roligt om det är fler som vill följas åt i resan mot plusset. Vi tar för närvarande det hela med ro och kör bara på (utan att försöka pricka in äl osv). 


    Jag slutade med mina p-piller i december och hoppas såklart att det ska ta sig på första försöket. 

    Berätta gärna en rad om dig själv.
    Själv är jag en glad kreativ tjej på 25 år som gärna omringar mig med ljusa pasteller, gillar att laga mat och kopplar gärna av med en bra bok emellanåt. 


    Bebis 2015
  • Svar på tråden Nu ska vi börja försöka - första barnet
  • Hallonpaj

    Åh va roligt Skyler! Känslan när man bestämmer sig är ju helt fantastisk Solig 


    Vad skönt att kroppen fungerar. Jag önskar nu att jag också hade slutat med mina piller tidigare. Jag trodde att min kropp skulle återhämta sig snabbt (var som en klocka tidigare, på pricken 30 dagar). Men sist tog det 40 dagar och denna gång är jag än så länge 3 dagar sen. 


    Så jag ska nog köpa ett par äl test, enbart för att se så kroppen fungerar. Jag tror bestämt att det blir april som vi börjar med. Fortsätter mensen att utebli ytterligare ett par dagar så kommer dessvärre min man vara bortrest under min äl denna månad...

    Ska vi följas åt? Glad


    Bebis 2015
  • Hallonpaj

    Va roligt att så många hittat hit. Välkomna alla nya! Glad

    Jag vaknade faktiskt tidigt imorse av att min mens hade kommit. Att man kan bli så glad för lite mens hihi. Denna gång tog det 33 dagar, så sakta men säkert verkar min kropp återgå till sin 30-dagarscykel. Jag hade tänkt testa med äl-stickor nu i mars för att se om den kommit igång. Någon med erfarenhet kring det, när ska man börja, vilket test osv?

    Jag är också lite orolig över att kunna bli gravid. Målar upp alla möjliga scenarier i mitt huvud (både killen och jag har fått göra ingrepp tidigare, jag har bla opererats för svåra cellförändringar två gånger). Men vi får hoppas att allt fungerar som det ska.


    Åh jag är så taggad!! Lycka till oss alla Hjärta


     

  • Hallonpaj
    Skyler skrev 2015-03-02 07:39:09 följande:
    Tjoho! Grattis till mensen ;) jag testade två månader med äl-tester. Insåg rätt fort att jag var usel på att läsa av billiga tester där man skulle avläsa strecken själv. Så jag köpte Clear Blue som visade glad gubbe, väldigt mycket enklare. Började testa på dag 9, fick utslag dag 14 båda gångerna. Det är 10 stickor i CB-paketet. Ska du bara testa en månad så rekommenderar jag CB, dyra men enklare att förstå.

    Verkar som den oron är vanlig, tror det är känslan av att inte veta som är jobbig. Och när man vill det så mycket! Vi får hålla tummarna för varandra allihopa! :)

    Taack. Jag är så glad! :D


    Ja jag har läst på många trådar att de billiga äl-testen är svåra att tolka. Så jag följer nog ditt råd och testar med CB. Det är ju trots allt en väldigt bra investering om det skulle resultera i ett plus i slutet på månaden hihi.


    Ja jag tror det också. Men kan ju inte hjälpa mig själv att älta det i mitt huvud...


    Ja det får vi göra allihopa! Så skönt att kunna ventilera alla tankar med er när man helst vill hålla det hemligt för resten av världen <3

  • Hallonpaj
    Vattenglaset skrev 2015-03-02 04:48:39 följande:

    Jag och sambon är också igång med bebisverkstaden! Så jag hoppar gärna in här.

    Vi har kört med avbrutet sen vi träffades och denna månaden när lusten va som störst (vid ägglossning) så viskade han "jag kommer" varpå jag svarar med "i mig", båda kände att det var helt rätt och oj vilken känsla ;) som att förlora oskulden igen :)

    Så nu är det BIM -3 idag och har aldrig känt såhär mycket inför mens. Brösten, som inte brukar göra sig påminda, ömmar. Kletiga flytningar samt värk i rygg och en tunghetskänsla i magen.. Är alltid sugen på sex med sambon, till och med att jag har frågat om han vill ha sex under mensen, men nu.. Ingen sexlust över huvudtaget.. Väldigt törstig så jag vaknar av törst :) men även en liten liten blödning på ca ÄL+7.. Test i morgon..


    Åhh va spännade! Jag håller tummarna för dig Vattenglaset! Glad
  • Hallonpaj
    marol skrev 2015-03-02 09:15:31 följande:

    Tänk att nästan alla oroar sig för att stöta på svårigheter att bli gravid... även jag. Men lyckligtvis är ju sanningen att de flesta faktiskt blir gravida inom några månader/halvår från första försök, och det skulle lika gärna kunna vara jag försöker jag övertyga mig om - och det kan även vara ni andra också. Vad är oddsen för att jag och min sambo som är två friska och normalviktiga 25-åringar som varken röker, snusar eller dricker alkohol inte kommer ha lyckats bli gravida inom ett år liksom... Men ändå så blir man osäker och tror att vi ska vara undantaget.


    Du har så rätt. Jag önskar att jag kunde slappna av och bara stänga av alla tråkiga tankar. Vi ska ju för sjutton göra barn! Det finaste som finns... Ska försöka fokusera på de positiva tankarna istället, även fast det är så svårt.
  • Hallonpaj
    Louhi skrev 2015-03-02 15:39:39 följande:

    Jag hoppar gärna på!

    Jag och pojkvännen gjorde första ordentliga försöket under äl förra månaden men det satte sig uppenbarligen inte eftersom jag fick mens idag (en vecka för tidigt, ska mensen börja jävlas nu bara för att jag försöker bli gravid??)

    Jag är 25 år gammal och pluggar till grundskolelärare i Umeå.

    Lycka till allihopa!


    Vad roligt att du också hittade hit Louhi :)


    Är du säker på att det är mens då, du kanske har en nid-blödning? Glad

  • Hallonpaj
    WhiteRose skrev 2015-03-02 11:21:02 följande:
    Jätte, jättejobbigt. Så mycket som ska klaffa när man vill bli gravid, även om allt står helt rätt till. Så att dessutom har en oregelbunden cykel emot sig, gör att det hela känns extra tungt. Har ej provat folsyra, däremot bidrottningelé i nästan 2 månader nu. Tyvärr verkar de ju inte hjälpt.

    Denna månaden började jag testa från dag 13 och fick aldrig glad gubbe. Antingen har jag missat äl och fått den före dag 13, men isf borde jag ha fått mens nu (dag 42 idag). Eller så har äl inte varit än, och denna cykel kommer bli jättelång.

    ELLER så har testen visat fel :)

    Va tråkigt att kroppen inte vill komma i balans. Håller tummarna och hoppas att den hittar sin rytm snart. 7 månader låter som väldigt lång tid, hade du såhär oregelbunden cykel innan du började med p-pillren? Annars kan det nog vara läge att söka prof. hjälp om du inte redan gjort det.


    Lycka till {#emotions_dlg.flower}


     

  • Hallonpaj
    Erica1985 skrev 2015-03-02 17:48:28 följande:

    Hej följs gärna åt med er! Slutade med ppiller i början av februari och väntar nu på att första mensen ska komma igång. En riktigt nervös väntan. Funderar min kropp som den ska? Hur lång tid tar det? Osv.

    Går just nu med jätte ömma bröstvårtor och en konstig känsla i magen (kan vara magsjuka) men förhoppningsvis är det mens som är på g!

    Är en 30-årig skåning som just nu väntar på att g å fast jobb så att vi kan börja försöka mer aktivt. Mina stora intressen ä r träning och virkning. Men älskat även att läsa och ungås med mina vänner!


    Roligt att du också hittade hit Erica :)


    Jag slutade med mina piller strax innan jul fick då pillerblödning några dagar efteråt (jag åt yasmin28 och slutade mitt i kartan) och 39 dagar senare kom min riktiga mens. Jag har vanligtvis 30 dagars cykel. Men det är nog väldigt individuellt.


    Håller tummarna för dig! Glad

  • Hallonpaj

    Nu är jag väldigt fundersam när det gäller min mens. Trodde ju som sagt att den satt igång igår (efter 33 dagar) men det kom endast som bruna flytningar och nu har det nästan avtagit helt. Jag känner ändå en underlig känsla i magen, kallsvettas, mår illa och allmänt dåligt som jag brukar vid tiden för mens.


    För 8 dagar sedan hade vi oskyddat samlag. Det var en vecka efter äl enligt min app. Och efter det har jag känt att mensen är påväg med molvärk osv. Men nu kan jag inte sluta undra (och hoppas!!!) att äl faktiskt skedde senare än jag trott. (Om den nu redan faktiskt har kommit igång)


    Hoppas att detta kanske är en nidblödning. Vad tror ni?


    Om mensen inte "återkommer" så ska jag testa på lördag (39e dagen) Glad

Svar på tråden Nu ska vi börja försöka - första barnet