Inlägg från: Penida |Visa alla inlägg
  • Penida

    Skulle du vara hemma på heltid med dina barn om det var möjligt?

    Röstade på ja, en kortare period. I minst 2 år och som längst tre år vill vi att våra barn är hemma och då lika länge med oss båda föräldrar.


    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    Anonym (K) skrev 2015-03-03 14:56:07 följande:
    Vi vill inte att barnen ska se en förälder som är hemma jämt och inte betalar skatt och gör rätt för sig, och att en annan är borta 40 timmar plus restid varje jäkla vecka och ALDRIG är närvarande. Vad gör man om förälder 1 dör, vem kryper de upp till? Om tvåan dör, vem försörjer barnen?

    Vi är båda hemma på deltid. Lediga lördag och söndag tillsammans, jag ledig måndag, den andra torsdag. Då är kidsen hemma.
    Hur länge tänker du att man är hemma då? Man kan ju om man har möjlighet och vill ha barnen hemma länge dela tiden hemma med sin partner så blir det lite av en annan sak. Det behöver kanske inte vara en av föräldrarna som går hemma utan sysselsättning hela den period man väljer att vara hemma och den andra lever på denne men visst, det verkar vara det vanliga.
    Vi är alla olika, vi tror på att ha barnen hemma i 2-3 år men då dela på tiden hemma så det blir 1-11/2 år var. Efter det tror vi att en bra förskola och korta dagar är ett bra komplement till hemmet.

    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    Anonym (n) skrev 2015-03-03 17:34:37 följande:
    ert system kan funka. Fast hellre en aldrig är närvarande än två, om båda jobbar heltid. 
    Varför är det bättre tänker du?
    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    Anonym (n) skrev 2015-03-03 18:03:16 följande:
    en som aldrig är närvarande är väl bättre än två som aldrig är närvarande! säger sig själv. 
    Självklart men hur kommer heltid in? Är trött och tänkte fel kanske, fick för mig att du menade att det är bättre med 1 förälder som aldrig är närvarande än två som jobbar heltid. Får be om ursäkt om jag tolkade dig fel.
    Avskyr CIO-metoder
  • Penida

    Äh, läste om, läste rätt tror jag;) Jag ser det generellt sett inte som anonym (K) att en heltidsarbetande förälder aldrig är närvarande, i de allra flesta fall tror jag alltså att det är bättre för ett barn att ha två heltidsarbetande föräldrar som är närvarande  framför en som är hemma på heltid och en som aldrig ser sitt barn men innebär heltidsarbete att båda är helt frånvarande är det givetvis bättre som du säger det.


    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    Donum skrev 2015-03-05 08:44:27 följande:
    Barnen, naturligtvis. Det trodde jag framgick.
    Är det alltid det bästa för barnen? Missförstå mig rätt, här talar vi om att vara hemma i flera år och titt som tätt läser jag trådar här där vissa menar att det är givet att en man (alltid en pappa) som inte vill vara hemma ens ett par månader med sina barn inte ska vara det då det kan komma att påverka barnen negativt och nu ska man bita ihop i flera år fast man inte vill, varför? För att de som skriver här till stor del är mammor? En mammas sinnestillstånd påverkar barnet i lika stor grad skulle jag vilja säga och i flera år när man inte trivs än mer än de ynka "pappamånaderna" som så många tjafsar om.

    (detta inlägg var inte helt riktat till dig utan bara en tanke på hur olika det låter beroende på om det gäller en mamma eller pappa).
    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    Donum skrev 2015-03-06 07:25:54 följande:
    Jag svarade ju utifrån mig och jag hade prioriterat att vara hemma med barnen även om jag inte hade valt att vara hemma min egen del. Det väsentliga i ekvationen är ju barnen. Det finns mycket som jag inte har lust med som förälder men som jag gör ändå för att det är mitt ansvar som förälder. Jag lagar mat fast jag inte vill, jag byter blöjor fast jag inte vill, jag går upp tidigt på morgonen fast jag inte vill osv. Allt detta gör jag för att mina barn ska ha det så bra som möjligt. Inte för att jag tycker att det är fantastiskt roligt.

    Jag tror att det som påverkar barnen negativt är att bli bortvalda. Jag påminns ständigt om Birros ord i frågan:

    "Du slet som ett djur för betydelselösa segrar. Du gav de viktigaste åren av ditt liv för att bli bekräftad av främlingar medan ditt eget kött och blod ritade diagram och siffror på ett papper för att försöka räkna ut när pappa skulle komma tillbaka från sitt viktiga arbete."
    Tänkvärda ord absolut men det skulle vara intressant att se i vilket sammanhang det skrevs, arbetade föräldrarna hemskt mycket med barnet "boendes" på förskolan? Jag ser inte allt så svartvit och tror inte att det bästa för ett barn behöver vara att gå hemma med en förälder som inte vill och inte mår bra när vi pratar år som här, jag tror barnet kan påverkas negativt av det och för mig är det inte jämförbart att arbeta med barnet på en bra förskola dessa timmar (de finns även om hemmaföräldrar aldrig kommit i kontakt med en) och att låta bli att ge sitt barn mat för att man inte har lust. Därmed inte sagt att jag tycker långa förskoledagar från tidig ålder är att föredra alls. Tänker helt enkelt att det finns mellanting som gör att alla inblandade mår bra.
    Tycker fortfarande det är intressant att det klankas ner så mycket på mammor som inte vill vara hemma i flera år med kommentarer som "varför skaffade du ens barn" samtidigt som människor tycker det är hemskt att ett fåtal månader i föräldraförsäkringen är vigda åt pappan, det är alltid okej om pappan inte vill, varför? Ni som är hemma till skolstart och klankar ner på andra, varför inte klaga på era män istället som väljer att arbeta framför att vara med sina barn på heltid?


    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    I Walk The Line skrev 2015-03-06 18:00:48 följande:
    Min man är hemma heltid, tillsammans med mig och barnen, deras första två levnadsår, sen jobbar han 8-14.
    Så ni var båda hemma på heltid i två år utan annan sysselsättning? Hur fick ni ihop det?
    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    I Walk The Line skrev 2015-03-06 18:22:10 följande:
    Allt går, bara man vill.
    Nja, de flesta behöver en inkomst.
    Avskyr CIO-metoder
  • Penida
    I Walk The Line skrev 2015-03-06 18:22:44 följande:
    Föräldraledighet är ju en sysselsättning..
    Det räckte alltså med barnbidrag samt fp för er under hela denna period?
    Avskyr CIO-metoder
Svar på tråden Skulle du vara hemma på heltid med dina barn om det var möjligt?