Inlägg från: Natulcien |Visa alla inlägg
  • Natulcien

    Snart 5 månaders äter dåligt!

    Ingensolstråle skrev 2015-03-06 16:32:21 följande:
    Nä precis, har ju läst om många barn som i hans ålder fått en minskad aptit men som ändå går upp i vikt som de ska och då hade inte jag heller varit orolig men eftersom han nu gått ner så känns det ju inte alls bra.

    Krånglet började egentligen när vi började med smakportionerna men BVC kunde inte se något samband där, en bekant fick byta ut två mål ersättning till sin son till gröt istället. Min kille sväljer ju inte så mycket av det och vet inte om vi ska pausa med smakportioner tills det löst sig med ersättningen eller om han ska fortsätta få öva så att vi förhoppningsvis kan byta ut något mål sen så att han ökar bättre i vikt?

    Han har mycket energi och är glad annars så det gör ju att det känns lite bättre i alla fall.
    Vår son, som ammades, hade också en krångelperiod i den åldern. Jag fick prova att amma på andra ställen, olika ställningar, ta bort distraktion etc. Till slut gick det över.
    Välling, som någon föreslog, är inte en så bra idé eftersom det, som du själv mycket riktigt skrev, innehåller mindre näring än ersättning. Jag skulle ha is i magen att tag till och erbjuda ersättningen lite oftare istället och kanske prova andra flaskor. Men tappar han i vikt så är det klart att ni måste kontakta BVC.
  • Natulcien
    Ingensolstråle skrev 2015-03-06 17:05:06 följande:
    Det har varit såhär i ca 2 veckor nu, hade det varit några dagar hade jag kunnat ha lite is i magen men är svårt när han dessutom minskar i vikt. Har tät kontakt med BVC och ska vägas nästa torsdag. Jag har provat att ge mindre mängd oftare och det går inte, han gallskriker bara och vill inte alls. Det enda som får honom att äta är att vänta tills han är jättehungrig men tyvärr äter han ju inte mer för det.

    Han gillar kallt vatten så funderar på att prova att ge honom kall ersättning men vet inte hur jag ska gå tillväga. Om jag ska blanda pulver med kranvatten eller ta kokat vatten och sedan kyla ner i kylskåp eller under kranvatten.
    Ja, det skadar ju inte att prova!
    Jag har aldrig använt ersättning själv så jag vet inte hur man tillreder kall sådan med pulver. Men du kan ju prova en tetra först och se om han gillar det.
    Vår son började äta välling när han var 11 månader, och avskydde varm välling. Men kall älskade han.
  • Natulcien
    Ingensolstråle skrev 2015-03-07 07:33:41 följande:
    Köpte nan PRO 1 igår då vi fick lite sådan till honom när vi var på sjukhuset som han då åt bra av. Jag har ingen aning om den smakar annorlunda än sensitive men jag fick i honom 180ml vid 04 och sen ville han ha mer nu vid 07 och åt 140 ml då. Att ens få i honom mat efter 3 timmar är ett stort steg framåt!
    Låter bra! Glad
Svar på tråden Snart 5 månaders äter dåligt!