• Äldre 5 Mar 18:31
  3222 visningar
  27 svar
  27
  3222

  Studerande 23 år och vill ha bebis

  Vi var i ungefär samma situation som er när vi fick vårt första barn. Då var jag 25 och hade fast jobb, medan frugan pluggade. Fungerade hur bra som helst för oss. Nu har frugan pluggat klart och fått fast jobb hon med och tvåan är på gång...

  Vill man så går det bra, men räkna inte med någon jorden-runt-kryssning förrän du pluggat klart :P

 • Äldre 5 Mar 18:32
  #8

  22 var hon...

 • Äldre 5 Mar 22:05
  #15
  frida1991 skrev 2015-03-05 18:34:43 följande:

  Hej lostinspace. Vad skönt att det gick så bra med allt, och att man inte behöver ta det i ordningen "plugga karriär och sen barn" knivig situation speciellt för oss tjejer som vill ha karriär men också bebis hyfsat tidigt. Haha nej blir ingen jorden-runt-resa på några år och isåfall blir det med barn :)


  Jag ser inte riktigt varför det skulle vara jobbigare att skaffa karriär för att man har barn än om man inte har det. Det är klart att man får kanske vabba en del, men idag är det inte något fult, utan helt naturligt. Småbarnstiden kommer ju förr eller senare för de flesta ändå.

  Att plugga är ju inte värre än att jobba med barn, snarare tvärtom då man ju faktiskt kan styra pluggandet själv till större del än ett arbete. Du skulle ju t.ex. kunna plugga till klockan två på dagen och sedan hämta barnet på dagis och plugga lite mer på kvällen när barnet sover när det blir lite större. Det känns helt klart att föredra från att hämta vid 17 som många måste göra som jobbar dagtid med heltidsjobb.

  Det enda som tryter är som sagt ekonomin, men en heltidslön och ett bidrag klarar man sig helt ok på om man inte har ett väldigt dyrt liv i övrigt
Svar på tråden Studerande 23 år och vill ha bebis