• Äldre 5 Mar 17:43
  3221 visningar
  27 svar
  27
  3221

  Studerande 23 år och vill ha bebis

  Hej! Jo jag och min sambo (mest min sambo) vill gärna ha barn. Jag har alltid tänkt att jag ska ha barn runt 25 för att jag vill vara lagom ung första gången jag får barn, min mamma var 23 som mig när hon blev gravid och det gick ju bra för mina föräldrar..de bor fortfarande ihop och har 4 barn nu senaste för tre år sedan. 

  Jag som person är alltid lite orolig och vill helst ha allt klappat och klart. Det mest ultimata enligt många är ju "studera, karriär och SEN barn". Men om jag ska utgå från det kommer jag var ca 28 år om allt går som det ska direkt, vilket inte heller är säkert. Jag är studerande och har ett extra jobb. Min sambo är fast anställd och har en inkomst på ca 20.000-25.000 beroende på hur mycket han jobbar. Jag har jobbat lite innan jag började plugga så min fp kommer vara ca 6000. Inte jätte mycket. Vi har utgifter varje månad på ca 10.000. Tror ni att vår ekonomi funkar? Förstår ju att vi inte kan leva jätte "glassigt", men vill inte heller vända på varenda krona. Min sambo är mer "vi har pengar, det fixar vi" 

  Min plan är isåfall att bli gravid, gå 8 månader i skolan sen pausa vara föräldrar ledig i 1 år och sedan börja plugga igen, kommer då ha min praktik antagligen. Vad har ni för erfarenheter? Funkar det bra att bli gravid nu när jag är 23,24 plugga och sedan fortsätta, eller är det idiotiskt och jag borde plugga färdigt?

  Ursäkta för långt rörigt inlägg. Men vet inte vem jag ska ventilera detta med. 

 • Svar på tråden Studerande 23 år och vill ha bebis
 • Äldre 5 Mar 17:51
  #2

  Vi har sparat! Har ca. 130.000 sparat i fonder och sparkonton. Har lite mindre än halva utbildningen kvar så 1.5 år 

 • Äldre 5 Mar 18:03
  #6

  till pocatello: Ja men precis så känner jag med. Om jag väntar till jag är färdig utbildad vill man satsa på karriären och då passar det INTE med bebis. Jag tänker ju mig min utbildning som ett heltidsjobb så likaväl som jag tar ledigt från jobb kan jag ta ledigt från min utbildning ett år för att sedan sätta igång igen. Tror man är mer effektiv med när man fått bebis, man vet att när barnet är på dagis har man de timmarna på sig att studera. Men ni har inte bebis än utan ni ska börja försöka? :) 

 • Äldre 5 Mar 18:34
  #9

  Hej lostinspace. Vad skönt att det gick så bra med allt, och att man inte behöver ta det i ordningen "plugga karriär och sen barn" knivig situation speciellt för oss tjejer som vill ha karriär men också bebis hyfsat tidigt. Haha nej blir ingen jorden-runt-resa på några år och isåfall blir det med barn :)

 • Äldre 5 Mar 18:53
  #11

  Ja precis så känner jag med. Vårt utgångsläge känns ändå helt ok om man jämför med en del, sen med andra kanske man har fast jobb.

 • Äldre 5 Mar 19:21
  #14

  Hej Riolina! Vad skönt att höra att det fungerar:) min sambo är helt inställd och vill ha bebis nu, jag är lite "feg" och mer orolig av mig. Händer det så händer det :) tack för ditt svar!

 • Äldre 13 Mar 19:15
  #18
  Vattenglaset skrev 2015-03-13 17:59:30 följande:

  Jag är i samma sitts som dig, jag pluggar på universitet (går andra terminen nu) och sambon har fast jobb.

  Jag vill ha barn innan jag går ut skolan för att undvika att ha ett "tomt" åt mellan examen och karriären. Så vi har börjat tillverka en (får se när den kommer) och vara hemma ett år för att sen plugga klart och ta karriären. Jag är 27 nu och skulle jag plugga klart så blir det inte barn försen tidigast när jag är 29-30 och de tycker jag personligen är lite sent att skaffa första barnet när man vill ha flera. Så nummer två kommer när karriären är mer fast. Ekonomin, ja ett barn kostar, men vad gör det.. Det ordnar sig alltid på något sätt :)


  Ja men precis och jag känner lite att om man väl väntar och SEN börjar jobba så kommer det hända något då som gör att det inte "känns rätt" och man väntar ÄNNU längre. Jag vill också ha en stor familj och att bli gravid har jag förstått blir svårare ju äldre man är. Så lika bra att sätta igång antar jag :) Jag kommer dock få en ganska låg fp... men min sambo har fast jobb och vi har en helt okej bra inkomst ändå. När ska ni sätta igång? =) 
Svar på tråden Studerande 23 år och vill ha bebis