Forum Hjälp/Råd - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Adoption för 2 killar.

  Tis 10 mar 2015 23:50 Läst 3150 gånger Totalt 6 svar
  Tis 10 mar 2015 23:50

  Hej gott folk! 

  Återigen dags för en sådan tråd( Jag tror nämligen att det redan finns ett antal sånna gömda lite här o var) 

  Vi är två killar/män i ett förhållande som nån gång vill ha ett barn. Jag ha redan förstått att chansen att få adoptera ett svenskt barn är nästintill 0. 

  Vilka möjligheter finns det? Surrogat mamma är olagligt i Sverige. Finns det "tips på sidor" i andra länder? Jag vet att det finns möjlighet att t.ex hitta en lesbiskt par och inseminera, dock känner vi att vi vill ha ett barn på heltid, inte "dela vårdnaden". Ska vi ha barn då ska vi ha barn på riktig!

  Idér, erfarenheter och "en kompis till mig"-berättelse uppskattas!

 • Tor 12 mar 2015 17:17 #1

  Det går att ordna med surrogat. Men det är förbjudet med pengar för adoption. Och det måste vara det bästa för barnet.

 • Tor 12 mar 2015 22:17 #2

  Hur mena du? Är det lagligt numera i sverige? Förklara gärna hur du mena. 

 • Tor 12 mar 2015 23:32 #3
  Plazmatique skrev 2015-03-12 22:17:34 följande:
  Hur mena du? Är det lagligt numera i sverige? Förklara gärna hur du mena. 

  Det finns inte benämt någonting som heter surrogatmödraskap i Sverige. Det är som sagt förbjudet att ersätta någon för en adoption, men det är inte förbjudet att bara den ena biologiska föräldern tar hand om barnet. Om denna har en partner som den är gift med och de tillsammans lever med och uppfostrar barnet så kan partnern ansöka om att få närståendeadoptera barnet, om den andre frånvarande bioföräldern godkänner det och familjerätten anser att det skulle gynna barnet. Så går såklart att gå tillväga. Men det är inte möjligt att skriva ett juridiskt giltigt "kontrakt" på förhand ang surrogat såsom i USA t ex. Du kan inboxa mig om du vill, vet lite om det.
 • Fre 13 mar 2015 16:35 #4

  Det är möjligt att adoptera inom Sverige. Kontakta familjerätten och gift er!

 • Sön 29 mar 2015 19:18 #5

  Att adoptera inom Sverige är möjligt, men ovanligt. Jag har för mig att det rör sig om 10-20 barn per år. Men visst kan man försöka. Jag hörde om en biologisk blivande mamma som ville adoptera bort sitt barn och som var helt bestämd med att barnet skulle komma till ett manligt samkönat par, just för att det är så svårt för två killar att få adoptera. I Sverige försöker man ta hänsyn till önskemål från de biologiska föräldrarna, så den här kvinnan fick som hon ville.

  Svenska adoptionsorganisationer som förmedlar adoptioner från andra länder har tyvärr ännu inte lyckats placera ett barn hos ett samkönat par, men AC (Adoptionscentrum) tror att det kan finnas en liten öppning i Sydafrika. Deras kontakt där kräver dock att föräldrarna är bekännande kristna. Det ska vara intyg från präst/pastor i församlingen och de sökande måste kunna berätta personligt om sin tro. Dessutom tror jag att man måste ha varit gift ett visst antal år.

 • Mån 30 mar 2015 14:34 #6

  Jag vikarierade på en dagis där en liten flicka hade två pappor och ingen mamma. Vad jag fick fram så ville inte mamma ha barn, hon finns nånstans i bakgrunden, men det är papporna som har allt ansvar för henne.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll