• Batmamba

    Äta kvarg fast man inte tränar

    Kvarg har plötsligt blivit modernt, förmodligen pga den träningshets som intar landet. Amatörer vill bygga muskler och prestera som elitidrottare (vilka sliter ut och förstör sina kroppar i förtid). Kvarg har funnits i handeln minst sedan jag var liten under varumärket Kesella. Som redan skrivits är det proteinrikt. En vanlig svensk äter mer än tillräckligt med protein (vi äter jättemycket kött, generellt) och behöver inga proteintillskott.

    Med tanke på hur dyrt kvarg är hade jag valt något annat, men det gör ju var och en hur de vill! Kvarg kostar omkring 4 ggr mer än den ekologiska filmjölken och då är, som skrivits redan, kvargen inte ekologisk och tydligen också oftast producerad i länder med sämre lagar om djurhållning (vilket jag inte kände till tidigare).

    Men dåligt för din hälsa har jag svårt att tro att det är. Förmodligen inte osedvanligt bra heller.

Svar på tråden Äta kvarg fast man inte tränar