Forum Hjälp/Råd - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Adoptera bort barn

  Fre 13 mar 2015 16:35 Läst 2686 gånger Totalt 6 svar
  Fre 13 mar 2015 16:35

  Hej hallå!


  Jag har två barn i åldrarna 3 och 5 år. För ca ett år sedan stack karl då han haft en affär och vill varken se röken av mig eller våra barn. Jag jobbar långa dagar och ibland obekväma arbetstider för att hålla ekonomin rullande. Jag får inte riktigt livet att gå ihop med både arbete, barn och hushåll. Den äldste tror jag dessutom har ADHD då han är extremt hyperaktiv då han inte kan sitta still, lever om och är rent ut sagt, trots att jag älskar honom, ett jävla helvete. Känner mig helt handfallen och vill såklart spendera tid med mina barn, men jag känner att jag inte kan vara den mamma jag vill vara. Har försökt gå ner lite i arbetstid, men jag vet inte vad mer jag kan göra då jag samtidigt behöver pengar. Har vänt ut och in på alla möjligheter, men det enda som slår mig gång på gång är att det vore nog bäst för både mig och barnen om de fick komma till en familj som klarar av att ta hand om dom och ge dom den kärlek dom behöver.

  Går det att adoptera bort sina barn där man har besöksrätt men att någon annan helt enkelt bär på ansvaret? Förstår att jag låter som en hemsk människa, men jag vet verkligen inte vad jag ska göra. 

 • Fre 13 mar 2015 16:41 #1

  Kontaktfamilj i första hand?

 • Anonym (Anna)
  Visa endast
  Fre 13 mar 2015 16:42 #2

  Hej. Du kan genom socialtjänsten ansöka om en stödfamilj eller kontaktfamilj som kan avlasta dig ett par helger i månaden. Annars finns ju familjehem men om du får avlastning ett par helger i månaden så kanske du kan vila upp dig så att du känner att du kan vara en bra mamma resten av tiden. Du borde ha rätt till kontaktfamilj eftersom du är ensamstående med två barn som inte har kontakt med pappan. Kontakta kommunen, socialtjänst, där du bor så lotsar dom dig vidare till rätt person, om du känner att det kan vara en lösning för dig, för du vill väl inte förlora barnen helt....

 • Fre 13 mar 2015 16:44 #3

  Prata med Individ- och familjeomsorgen i din kommun. Ring kommunens växel så blir ju hjälpt vidare.

  Adoption är inte en första åtgärd. Det finns andra stödinsatser att prova först, t.ex. stödfamilj, fosterfamilj etc. Detta kan avlasta under en tid tills din livssituation tillåter dig att ta hand om dina barn helt igen. Tanken är ju att barnen ska ha tillgång till dig så mycket du förmår. Lycka till och jag hoppas det löser sig på ett sätt som är bäst för både dig och barnen.

 • Anonym (Anna)
  Visa endast
  Fre 13 mar 2015 16:45 #4

  Om pojken har AD/HD så kanske han kan få en kontaktperson/vuxenkompis och då får du i så fall lite avlastning där också. Hoppas det löser sig för dig.

 • Anonym (hoppa­s allt blir bra)
  Visa endast
  Mån 16 mar 2015 09:11 #5

  Hej

  Kontakta socialtjänsten. Förklara precis hur du känner och tänker. I Sverige anser man att barnen mår bäst av sina biologiska föräldrar, så det kommer inte finnas någon som stödjer din idé att lämna bort dem, men om man verkligen inte orkar, så att man själv vet att barnens bästa skulle vara någon annanstans behöver man vara väldigt övertygande. Det skulle bli tufft för dig. 

  För att socialtjänsten ska tycka att barnen ska få ett annat hem måste det anses vara en fara för barnen att vara kvar hos dig. Har du ingen du känner som kan ha dem ett tag, om du vägrar ta hand om dem och lämnar dem där det finns personal, så kommer sociala se till att någon tar hand om dem. Man kommer alltid uppmuntra de biologiska föräldrarnas kontakt med barnen om det inte är en fara för barnen.

  Lycka till, hoppas allting blir bra.

 • Ons 18 mar 2015 13:53 #6

  Hej!

  Som frånskild adoptionspappa med son med ADHD tycker jag dock bestämt att du skall glömma tanken på adoption, åtminstone det närmaste året. Tag kontakt med socialtjänsten som många andra föreslår. Tag med dig en vännina/vän som stöd så att du orkar stå på dig, så du inte går därifrån utan att något har hänt. Det finns hjälp att få och du kommer nog ångra dig resten av livet om du inte först testar alla möjliga vägar som finns att gå.

  Lycka till,
  Kram Aktiv Pappa

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll