• Äldre 19 Mar 22:49
    3996 visningar
    7 svar
    7
    3996

    Funderar på adotion/förgammal?

    åldern kan vara ett hinder för er. riktlinjerna är att ingen av de ansökande ska vara över 42 år vid medgivande dagen. (sen kan man få medgivande som varar två år dagen innan man fyller år, mer eller mindre..).

    Det första ni ska göra är att ställa er i kö till en organisation eller två. Jag kan rekommendera Kina för er, det går ofta snabbt (man hinner på två år), och det är inga köer för att skicka sina papper. 

    Om ni inte är gifta så är det ett måste för att kunna adoptera ( i många länder krävs också att man varit gifta i några år)

    Lycka till 

  • Äldre 21 Mar 13:06
    #3

    Det är de olika länderna som ställer krav på hur länge man måste varit gift. (vissa länder tillgodoräknar sambotid.

    En idé är att gå in på bfa.se, adoptionscentrum.se, bvadopt.se och titta på vilka länder de förmedlar barn från och vilka krav som ställs på föräldrarna.

    Tyvärr är det inte så många barn som finns tillgängliga för adoption som man skulle kunna tro. Därav långa köer. (väldigt många av de barn som skulle behöva en ny mamma och/eller pappa är tyvärr ofta inte tillgängliga för adoption av olika anledningar).

    Lycka till och som sagt, om ni får medgivande så kan jag varmt rekommendera special needs listan från Kina. Vi har en dotter från Kina på 2 år, för oss blev väntetiden ca 6 månader från att papperna skickades tills att vi var hemma i Sverige alla tre (hon var då 1 år)

  • Äldre 28 Mar 20:13
    #5
    Myra skrev 2015-03-21 17:15:14 följande:
    Tack för ditt svar. 
    Jag kollade runt lite på AC hemsida och det var inte 100% svar på kö och krav. Men ska ringa så är det lättare att få svar och ställa frågor. 
    Jag hittade en statestiklista som man kunde bläddra bakåt genom året och se hur många barn från olika länder som har förmedlats. Det har minskat drastiskt, flera tusen per år sen tror det var 80-talet. Man kan undra varför? Som du skriver också att alla barn är inte tillgängliga, varför? Om det finns barn som behöver föräldrar så får dom inte det. Hemsk tanke. 

    berätta lite mera om Special needs listan om du har möjlighet? Förstått att det är barn med speciella behov men vilka typer av behov handlar det om?
    det finns flera anledningar till att statistiken visar som den gör.... delvis pga att fler föräldrar kan ta hand om sina barn, fler barn adopteras nationellt snarare än internationellt. 

    här kan du läsa mer om 72-timmarslistan:

    www.adoptionscentrum.se/sv/Adoption/Landerna/Kina/Container/Kina-specialneeds/
Svar på tråden Funderar på adotion/förgammal?