Inlägg från: Sagolina |Visa alla inlägg
  • Sagolina

    Måånga kilon att bli av med (igen), någon mer?

    Jag fick vårt andra barn i början av februari och har en lång resa ner till normalvikt, 70kg. Har alltid varit överviktig, men nu ska kilona bort och jag ska bli en pigg mamma som orkar leka med barnen. Hade 5kg kvar efter första graviditeten när jag blev gravid på nytt, men gick som tur bara upp 10kg, så nu är jag c 0,5kg därifrån. Och "bara" 30kg kvar till normalvikt;)


  • Sagolina

    Jaa du, jag vet inte riktigt ännu hur jag gör;)

    Nu försöker jag mest hålla koll på vad jag stoppar i mig (lite dipp idag med kladdkaka då en kompis var på besök+för stor middag, men imorgon är en ny dag;)). Träning blir det inte så mycket. Några promenader, lite planka nu och då, 1-2×10min gympa i veckan... mest bara vardagsmotion i form av trädgårdsarbete.

    Hoppas på att gå ner en del på detta sätt och om några månader när jag är mer van med att vara tvåbarnsföräldrar ska jag försöka få in typ 3×30min träning här hemma varje vecka och öka på promenaderna.

    Träningen är mest för att stärka kroppen, viktigast är ändå kosten. Äter allt för mycket. Framför allt för mycket sött...


  • Sagolina

    Hur ofta/vilken dag tänker du ta vikt och mått?

    I vanliga fall brukar jag väga och mäta mig på måndag morgon, men nu har jag bestämt att väga mig varje dag månaden till slut. Tappade fokus totalt de två senaste veckorna, så nu testar jag om jag lättare hålls fokuserad om jag ser vikten svart på vitt varje morgon. Måtten tar jag fortfarande på måndag.

    Har du några delmål längs vägen?

    Har som mål att vara nere på 99,5kg(=vikten innan graviditeten med dottern) på måndagen, men får se hur det går. 25juni är målet att väga max 95kg(vikten innan jag blev gravid med sonen, passar bra att ha hans 2årsdag som mål däremot;)). Efter det har jag inga datum för mina delmål, men huvudmålet (70kg=normalvikt) har jag 1.8.2016 som slutdatum.


  • Sagolina

    Ny dag, nya tag! De två senaste dagarna har inte varit särskilt bra. Kladdkaka, för mycket pasta carbonara med vitlöksbröd, kalas med tårta och så fryspizza som middag igår...

    Idag börjar jag morgon med en kopp varmt vatten med citron och ingefära för att kickstarta kroppen. Sen ska det bli bra mat och mycket grönsaker igen. Och en promenad!

    Jag promenerade mycket med sonen, 30-90min/dag 5-6dagar/vecka. Men åt allt för mycket, så gick inte ner något... Nu är det svårare att promenera, med två barn och ingen syskonvagn. Men nog hittar man ju alltid stunder att gå ut en sväng, allt annat är bara latheten som talar;)


  • Sagolina

    Äsch då, idag var det inte lathet som lade stop för mina promenad-planer, utan flunssakänningar. Från ingenstans fick jag plötsligt ont i halsen, huvudvärk och började frysa och känna mig hängig... Nu blir det att vänta ut detta o hoppas på att snabbt må bra igen! Vägning och mätning imorgon i alla fall.


  • Sagolina

    Jag vill inte heller ha några förbud, för det är ju tänkt att bli en livstil som jag kan hålla länge. Då gör nog förbud bara att jag tappar orken att stå emot dem i något skede och börjar frossa i det förbjudna... Så allt är ok, men inte alltid. Det ska bli mitt nya motto;)

    Jag har belöningar för mina delmål, som lite extra motivation. Kan vara en blomma till bordet, ett nytt klädesplagg, ett bad i lugn och ro utan att barnen är med.... Vid 90kg är min belöning att ta fram mina två lådor med kläder som nu är allt för små. Där finns kläder som jag bara använt en gång, så gissa om det blir lyxigt med en helt "ny" garderob om 10kg!?:)


  • Sagolina

    Inte nådde jag mitt mål idag inte... 100,1kg stannade vågen på, men med tanke på att jag känner mig svullen(lagrar lätt vätska om kroppen mår dåligt och nu har jag ju flunssa), är det inte omöjligt att jag når målet så fort jag blir frisk:) igår var vikten 101,2kg, så bättre idag i alla fall;)


Svar på tråden Måånga kilon att bli av med (igen), någon mer?