Inlägg från: Gabbe75 |Visa alla inlägg
  • Gabbe75

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2017-01-28 18:15:12 följande:
    Jag tror att vi kommer att få se en flykt från moderaterna och det är nog bara en tidsfråga innan Annie Lööf representerar det största allianspartiet.
    Det tvivlar jag på, men tror även att moderaterna kommer få svårt att vinna tillbaks väljarna från SD. Jag tror SD kommer bli största parti i valet 2018.

    AKB:s inviter till SD senaste tiden lär inte kunna ändra på den saken. Det är för sent.
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2017-01-28 19:12:49 följande:

    Eftersom det i den självrekryterande opinionspanelen Inizio finns en övervikt av sverigedemokrater så hade det varit en sensation om resultatet hade visat något annat. Om du utgår från resultatet på Inizio så kommer du bli besviken på nästa valresultat.


    Tvärtom. Det kommer bli minst 5% bättre än vad den undersökningen visar, liksom alla andra undersökningar indikerar. SD blir alltid underskattade i opinionsundersökningar i jämförelse med valresultatet. Så har det alltid varit och det finns inget som pekar på att det skulle bli annorlunda den här gången.
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2017-01-29 11:40:22 följande:
    Det ska bli intressant att se hur väl regeringen har lyckats när det är dags för bokslut i 2018. Det finns tecken på att regeringen har lyckats väsentligt bättre än alliansregeringen inom många områden.

    När folket inser vad Trump och hans höger- och främlingsfientliga krafter pysslar med i USA så tror jag att många, nu när Anna Kindberg Batra har börjat gulla med samma kommer krafter i Sverige kommer uppskatta den regering som Sverige har idag.
    Yeah right....
  • Gabbe75
    nihka skrev 2017-01-29 11:56:34 följande:
    Om 63% av moderaternas väljare är positiva till att M samarbetar med SD så var det ju rätt beslut av AKB, men hon riskerar att förlora 47% av sina väljare. Nu tror jag inte att siffran kommer att bli så hög innan någon ser vad detta samarbete kommer att få för resultat, men ett tapp på 47% skulle ge M ca 15% av rösterna totalt.



    Värst vad duktig du var på matematik.

    Om 63% av M-väljarna är positiva så betyder det ju inte att resten skulle vara negativa eller hur? Dessutom är då den andra delen inte 47% utan 37%. (63+37=100) Dessutom har M redan idag tappat ungefär var fjärde väljare till SD. En inte allt för vågad gissning är ju att det är dessa väljare AKB vill vinna tillbaka.

  • Gabbe75
    FDFMGA skrev 2017-01-29 15:02:12 följande:
    Mm, dels ska det bli spännande att få se hur opinionsströmmarna går mellan M och de liberala partierna och dels hur de går inom den brunblå röran.

    Mig skulle det inte förvåna om det är SD som vinner på samarbetet - och för första gången någonsin ser jag gärna att SD växer, ju brunare den brunblå röran är desto mer frånstötande kommer den säkert att te sig för vanligt fok.

    Kanske särskilt mot bakgrund av att vi i Trump nu har fått ett konkret exempel på hur högerpopulism kryddad med rasism fungerar i praktiken.
    Jag tror du behöver komma ut i verkligheten.
    Bara för att man inte vill ha oreglerad invandring mätt till antal, betyder det inte att man är nazist. Tvärtom tror jag att en majoritet av befolkningen i såväl USA, Sverige som i många andra europeiska länder känner stor oro för de stora flyktingströmmar från tredje världen till västvärlden. Det blir en otryggare tillvaro. Socialförsäkringssystemen rämnar, krav på upprucklad arbetsrätt, försvagade fackförbund. I spåren våld och kriminalitet. De enda vinnarna är kapitalägarna som finner billigare arbetskraft. Vem vill ha det?
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2017-01-29 15:43:07 följande:
    Vad snackar du om. Sverige har alltid haft reglerad invandring det är inget som SD har kommit på. 
    Nej, vi har fortfarande oreglerad invandring mätt till antal. Alla som bedöms ha asylskäl får stanna. Det som varierat har dels varit hur man bedömt asylskälen och synen på anhöriginvandring.

    Det var bland annat därför som asylsystemet kraschade år 2015, då 163 tusen människor sökte asyl i Sverige.

    Kommer det hit 1 miljon människor och söker asyl och bedöms ha giltiga asylskäl av Migrationsverket så har vi 1 miljon nya människor här. Människor som behöver tak över huvudet, mat i magen, kläder på kroppen, sjukvård, pensioner och sysselsättning om dagarna. Det är inget som vare sig jag eller SD hittar på. Det är så det är.
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2017-01-29 16:01:32 följande:
    Det är svårt att diskutera migration med dig om du inte förstår elementära begrepp såsom reglerad.
    Bättre kan du, för du vet nämligen att jag har rätt. Men eftersom du påstår att jag har fel och invandringen är "reglerad" får du jättegärna tala om vad taket ligger på för innevarande år, dvs 2017. Väldigt nyfiken på svaret.
  • Gabbe75
    FDFMGA skrev 2017-01-29 16:04:23 följande:
    Haha, den vanliga visan om att undergången är nära baserat på alternatiba fakta och upplevelsen att de ständigt blir kallade nazister medan det egentligen är så att detta är en till av det ständigt odalade självmedlidandet.

    Självkalrt stämmer inte skrikhögerns gråtvals om oreglerad invandring, tja, såvida man inte går tillbaka till strax efter istiden då invandringen till Sverige var oreglerad.

    Lustigt förresten att så många skrikhögeraktivister dröjer sig kvar vid hösten 2015
    och fortsätter gallskrika om massinvandring till synes helt omedvetna om att invandringen till Sverige ligger på avsevärt lägre nivåer numer. Det verkar vara omöjligt för skrikhöger att peta in en ny växel i klagomskineriet.
    Medan du gör dig lustig väntar fortfarande många flyktingar sedan 2015 fortfarande på Migrationsverkets ankomstboenden. Väldigt många kommuner har stora problem att leva upp till den sk bosättningslagen trots generösa förtursregler vilket gör att svenska ungdomar i princip aldrig kan flytta hemifrån. Därtill har kommunerna gigantiska fordringar på Migrationsverket. Pengar som de nu tvingas låna.
  • Gabbe75
    KillBill skrev 2017-01-29 16:22:37 följande:
    Reglerad betyder att migrationen ät omgärdad av ett regelverk. Exempelvis så brukar 40-60% av alla asylansökningar till Sverige avvisas.
    Du medger m.a.o att invandringen är helt oreglerad ifråga om antal då regelverket inte sätter något maxtak? 

    För övrigt är det asylskälen som avgör om asyl beviljas eller ej, inte några 40-60%.


Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?